Narrow your search
Listing 1 - 6 of 6
Sort by

Book
Frietjes
Authors: ---
ISBN: 9055611069 Year: 1996 Publisher: Eke ADC (Algemene distributie centrale)

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Aardappelen --- Frieten --- Aardappel --- Friet


Dissertation
Studie van de bewaarparameters van verse aardappelen ter beheersing van schimmelgroei en vorming van reducerende suikers
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De uitgroei van H. solani zou bij deze omstandigheden ook verminderd kunnen worden, al is verder onderzoek nodig om dit te bevestigen. Deze bewaaromstandigheden zullen de bakkleur positief beïnvloeden en dus ook en het acrylamidegehalte van de frieten. Warnez bewaart de aardappelen bij 4-5 °C, RV 90-95%, om het risico op uitval door schimmelgroei te beperken. Ter vermindering van het reducerend suikergehalte wordt de noodzaak gezien de bewaartemperatuur van de frietaardappelen te verhogen (7 °C). In dit onderzoek werden de groeicondities van Helminthosporium solani en Colletotrichum coccodes onderzocht. De bakkleuren werden bestudeerd in functie van de bewaarperiode en- condities. Correlaties werden geanalyseerd tussen de bakkleuren en de Maillardreactie in functie van de reducerende suiker- en acrylamidegehaltes. De bakkleur na frituren nam toe in functie van de bewaarperiode. De bewaring bij 4; 4,5+ethyleen of 5 °C gaven geen significante verschillen. Bewaartemperaturen van 6 tot 10 °C gaven lichtere bakkleuren. Bewaring met ethyleen als kiemremmer (CO2-gehalte < 0,5 %) gaf geen significante verschillen qua bakkleur in vergelijking met de conventionele kiemremmingsmethode. Een matige correlatie werd gevonden tussen de bakkleuren en het reducerend suikergehalte en een lineair verband tussen de acrylamidegehaltes en de bakkleur. Aardappelen frituren gaat altijd gepaard met acrylamidevorming. Aanwezigheid van H. solani en C. coccodes op de aardappelen werd bevestigd door sporenidentificatie. Na 26 weken bewaring was er geen progressieve uitgroei bij (4; 4,5+ethyleen en 8 °C), mits droge oogstomstandigheden, lage relatieve luchtvochtigheid en lage initiële besmetting met schimmelsporen. De groei van C. coccodes werd stopgezet bij aw ? 0,92 en groeit optimaal bij een aw 0,97 (incubatietemperatuur 22 °C). De temperatuurgrenzen, bepaald aan de hand van het Kardinaal model zijn: Tmin -8,1 ± 6,2 °C; Topt 25,2 ± 1,6 °C; Tmax 37,1 ± 6,3 °C (incubatie aw 0,98). De aardappelen kunnen bewaard worden bij 7 °C en RV ? 92 % (mits droog oogsten), zonder het risico op uitgroei van C. coccodes.


Book
HACCP, een praktische handleiding : kwaliteitsborging in de voedingsmiddelenindustrie
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9072072405 Year: 1995 Publisher: Houten Keesing Noordervliet


Book
Het Belgisch frietenboek.
Authors: --- ---
ISBN: 9067713473 Year: 1994 Publisher: Antwerpen Loempia


Book
Doel.PAV 3.9 : nico10 : leerwerkboek
Author:
ISBN: 9789031741731 9789031741724 9789031741748 9789031741717 9789031741755 9789031741762 9789031741779 9789031741786 9789031741793 9789031741809 Year: 2016 Volume: 3.10 Publisher: Averbode Altiora


Book
Het volkomen frietboek : een Belgische cultuurgeschiedenis
Author:
ISBN: 9038836988 9789038836980 Year: 2002 Publisher: Amsterdam Nijgh en van Ditmar

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

History of civilization --- Sociology of culture --- Belgium --- Belgique --- België --- Folklore --- voedsel --- winkelier --- friet --- 930.85 <493> --- #SBIB:024.AANKOOP --- #SBIB:309H040 --- #SBIB:316.7C140 --- #SBIB:949.3H1 --- #VCV monografie 2003 --- Cultuurgeschiedenis. Kultuurgeschiedenis--België --- Populaire cultuur algemeen --- Cultuursociologie: cultuur en globale samenlevingen --- Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- 930.85 <493> Cultuurgeschiedenis. Kultuurgeschiedenis--België --- Food habits --- French fries --- Chips (French fries) --- French fried potatoes --- French frieds --- Fries, French --- Cooking (Potatoes) --- Fried food --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Diet --- Nutrition --- Oral habits --- Social aspects --- History --- België --- Bélgica --- Royaume de Belgique --- Belgii︠a︡ --- Kingdom of Belgium --- Koninkrijk van België --- Königreich Belgien --- Bèlgia --- Koninkryk van België --- Königriich Belgie --- Koninkrijk België --- Belgice --- Belgice Cynerīce --- بلجيكا --- Baljīkā --- مملكة بلجيكا --- Mamlakat Baljīkā --- Belchica --- Reino de Belchica --- Belghia --- Vãsilia di Belghia --- Royômo de Bèlg·ique --- Bélxica --- Reinu de Bélxica --- Bilkiya --- Bilgasuyu --- Bilhika Qhapaqsuyu --- Belçika --- Belçika Krallığı --- Бельгия --- Бельгия Короллеге --- Belʹgii︠a︡ Korollege --- Бельгія --- Belʹhii︠a︡ --- Каралеўства Бельгія --- Karaleŭstva Belʹhii︠a︡ --- Belhika --- Bäigien --- Kinigraich Bäigien --- Belgija --- Kraljevina Belgija --- Белгия --- Regne de Bèlgica --- Бельги --- Belʹgi --- Belgické království --- Gwlad Belg --- Teyrnas Gwlad Belg --- Belgien --- Kongeriget Belgien --- Bélgii Bikéyah --- Belgiska --- Kralojstwo Belgiskej --- Belgia Kuningriik --- Βέλγιο --- Velgio --- Βασίλειο του Βελγίου --- Vasileio tou Velgiou --- Reino de Bélgica --- Belgio --- Reĝlando Belgio --- Belgujo --- Belgika --- Belgje --- Belgjo --- Belgjiche --- Bheilg --- Ríocht na Beilge --- Velg --- Reeriaght ny Belg --- Belgiya --- Rìoghachd na Beilge --- Pí-li-sṳ̀ --- Belʹjmudin Nutg --- Pelekiuma --- Regno del Belgio --- בלגיה --- Belgiyah --- ממלכת בלגיה --- Mamlekhet Belgiyah --- Belgijskô --- Pow Belg --- Ruwvaneth Belgek --- Ububiligi --- Ububirigi --- Igihugu cyʼUbubirigi --- Ubelgiji --- Ufalme wa Ubelgiji --- Belezi --- Nsi ya ntotila ya Belezi --- Bèljik --- Beljika --- Beļgeja --- Beļg̓ijas Karaliste --- Belsch --- Kinnekräich Belsch --- Belgijos Karalystė --- Belsj --- Keuninkriek Belsj --- Beldjym --- Belga Királyság --- Белгија --- ベルギー --- Berugī --- Social life and customs. --- History. --- Habitudes alimentaires --- Frites --- Histoire --- Aspect social --- Mœurs et coutumes --- 620 --- voeding geschiedenis --- België folklore --- voeding --- alimentation --- frieten --- België.

Listing 1 - 6 of 6
Sort by