Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Aardappelen --- Frieten --- Aardappel --- Friet
Choose an application
De uitgroei van H. solani zou bij deze omstandigheden ook verminderd kunnen worden, al is verder onderzoek nodig om dit te bevestigen. Deze bewaaromstandigheden zullen de bakkleur positief beïnvloeden en dus ook en het acrylamidegehalte van de frieten. Warnez bewaart de aardappelen bij 4-5 °C, RV 90-95%, om het risico op uitval door schimmelgroei te beperken. Ter vermindering van het reducerend suikergehalte wordt de noodzaak gezien de bewaartemperatuur van de frietaardappelen te verhogen (7 °C). In dit onderzoek werden de groeicondities van Helminthosporium solani en Colletotrichum coccodes onderzocht. De bakkleuren werden bestudeerd in functie van de bewaarperiode en- condities. Correlaties werden geanalyseerd tussen de bakkleuren en de Maillardreactie in functie van de reducerende suiker- en acrylamidegehaltes. De bakkleur na frituren nam toe in functie van de bewaarperiode. De bewaring bij 4; 4,5+ethyleen of 5 °C gaven geen significante verschillen. Bewaartemperaturen van 6 tot 10 °C gaven lichtere bakkleuren. Bewaring met ethyleen als kiemremmer (CO2-gehalte < 0,5 %) gaf geen significante verschillen qua bakkleur in vergelijking met de conventionele kiemremmingsmethode. Een matige correlatie werd gevonden tussen de bakkleuren en het reducerend suikergehalte en een lineair verband tussen de acrylamidegehaltes en de bakkleur. Aardappelen frituren gaat altijd gepaard met acrylamidevorming. Aanwezigheid van H. solani en C. coccodes op de aardappelen werd bevestigd door sporenidentificatie. Na 26 weken bewaring was er geen progressieve uitgroei bij (4; 4,5+ethyleen en 8 °C), mits droge oogstomstandigheden, lage relatieve luchtvochtigheid en lage initiële besmetting met schimmelsporen. De groei van C. coccodes werd stopgezet bij aw ? 0,92 en groeit optimaal bij een aw 0,97 (incubatietemperatuur 22 °C). De temperatuurgrenzen, bepaald aan de hand van het Kardinaal model zijn: Tmin -8,1 ± 6,2 °C; Topt 25,2 ± 1,6 °C; Tmax 37,1 ± 6,3 °C (incubatie aw 0,98). De aardappelen kunnen bewaard worden bij 7 °C en RV ? 92 % (mits droog oogsten), zonder het risico op uitgroei van C. coccodes.
Aardappelen. --- Acrylamide. --- Bewaaromstandigheden. --- Colletotrichum coccodes. --- Frieten. --- H570-engelse-taal-en-letterkunde. --- Helminthosporium solani. --- Maillardreactie. --- Reducerende suikers. --- T430-levensmiddelentechnologie.
Choose an application
HACCP --- appel --- aroma --- brood --- frieten --- hygiëne --- ijs --- kwaliteit --- normen --- vlees --- voeding --- Voeding --- 664.004.58 --- HACCP hazard analysis critical control point --- kwaliteitsmanagement --- kwaliteitszorg --- management --- recht (wetgeving) --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelenindustrie --- warenwetgeving --- Voedingsindustrie, kwaliteitszorg: HACCP --- Alimentation/Nutrition
Choose an application
Beschrijving in woord en beeld van allerlei aspecten van de "patates frites" cultuur in België.
voeding --- History of civilization --- food --- Sociology of culture --- Belgium --- Belgique --- België --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- 316.723 <493-17> --- 906.3 --- frieten --- frietkoten --- Subculturen --(sociologie)--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België --- huiselijk en maatschappelijk leven - maaltijd en keuken --- 316.723 <493-17> Subculturen --(sociologie)--Vlaanderen. Vlaams Gewest. Nederlandstalige Gemeenschap in België --- patates frites --- French fries
Choose an application
Didactics of social education --- EHBO (eerste hulp bij ongelukken) --- BSO (beroepssecundair onderwijs) --- hulpverlening --- PAV (project algemene vakken) --- radioprogramma's --- muziek --- kinderrechten --- voeding --- poëzie --- pesten --- ecologie --- waterverbruik --- dansen --- Recreation. Games. Sports. Corp. expression --- dansexpressie --- tabaksverslaving --- preventiebeleid --- kamperen --- campgrounds --- Project algemene vakken ; leermiddelen --- PAV --- leerboeken --- secundair onderwijs --- C6 --- 485.6 --- project algemene vakken --- Project algemene vakken --- schoolboeken --- 486.8 --- Geschiedenis - Maatschappijleer --- Schoolbooks - Didactic material --- PXL-Education 2016 --- handboeken secundair onderwijs --- 2e graad secundair onderwijs --- Beroepssecundair onderwijs --- EHBO --- 3e leerjaar secundair onderwijs --- Muziek --- Gehoorschade --- Rechten van het kind --- Frieten --- Streetfood --- Poëzie --- Gedichtendag --- Pesten --- Drinkwater --- Water --- Dansen --- Roken --- Preventie --- Zomer --- Vakantie --- Kamperen --- Afrika --- Compositie (muziek) --- Kinderrechten --- Friet --- Duits --- België --- China --- Nederlands --- Zinsleer --- Linguïstiek --- Flora en fauna --- Grafische sector --- Fauna --- Flora --- Kleuter --- Project algemene vakken ; secundair onderwijs ; leermiddelen
Choose an application
History of civilization --- Sociology of culture --- Belgium --- Belgique --- België --- Folklore --- voedsel --- winkelier --- friet --- 930.85 <493> --- #SBIB:024.AANKOOP --- #SBIB:309H040 --- #SBIB:316.7C140 --- #SBIB:949.3H1 --- #VCV monografie 2003 --- Cultuurgeschiedenis. Kultuurgeschiedenis--België --- Populaire cultuur algemeen --- Cultuursociologie: cultuur en globale samenlevingen --- Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- 930.85 <493> Cultuurgeschiedenis. Kultuurgeschiedenis--België --- Food habits --- French fries --- Chips (French fries) --- French fried potatoes --- French frieds --- Fries, French --- Cooking (Potatoes) --- Fried food --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Diet --- Nutrition --- Oral habits --- Social aspects --- History --- België --- Bélgica --- Royaume de Belgique --- Belgii︠a︡ --- Kingdom of Belgium --- Koninkrijk van België --- Königreich Belgien --- Bèlgia --- Koninkryk van België --- Königriich Belgie --- Koninkrijk België --- Belgice --- Belgice Cynerīce --- بلجيكا --- Baljīkā --- مملكة بلجيكا --- Mamlakat Baljīkā --- Belchica --- Reino de Belchica --- Belghia --- Vãsilia di Belghia --- Royômo de Bèlg·ique --- Bélxica --- Reinu de Bélxica --- Bilkiya --- Bilgasuyu --- Bilhika Qhapaqsuyu --- Belçika --- Belçika Krallığı --- Бельгия --- Бельгия Короллеге --- Belʹgii︠a︡ Korollege --- Бельгія --- Belʹhii︠a︡ --- Каралеўства Бельгія --- Karaleŭstva Belʹhii︠a︡ --- Belhika --- Bäigien --- Kinigraich Bäigien --- Belgija --- Kraljevina Belgija --- Белгия --- Regne de Bèlgica --- Бельги --- Belʹgi --- Belgické království --- Gwlad Belg --- Teyrnas Gwlad Belg --- Belgien --- Kongeriget Belgien --- Bélgii Bikéyah --- Belgiska --- Kralojstwo Belgiskej --- Belgia Kuningriik --- Βέλγιο --- Velgio --- Βασίλειο του Βελγίου --- Vasileio tou Velgiou --- Reino de Bélgica --- Belgio --- Reĝlando Belgio --- Belgujo --- Belgika --- Belgje --- Belgjo --- Belgjiche --- Bheilg --- Ríocht na Beilge --- Velg --- Reeriaght ny Belg --- Belgiya --- Rìoghachd na Beilge --- Pí-li-sṳ̀ --- Belʹjmudin Nutg --- Pelekiuma --- Regno del Belgio --- בלגיה --- Belgiyah --- ממלכת בלגיה --- Mamlekhet Belgiyah --- Belgijskô --- Pow Belg --- Ruwvaneth Belgek --- Ububiligi --- Ububirigi --- Igihugu cyʼUbubirigi --- Ubelgiji --- Ufalme wa Ubelgiji --- Belezi --- Nsi ya ntotila ya Belezi --- Bèljik --- Beljika --- Beļgeja --- Beļg̓ijas Karaliste --- Belsch --- Kinnekräich Belsch --- Belgijos Karalystė --- Belsj --- Keuninkriek Belsj --- Beldjym --- Belga Királyság --- Белгија --- ベルギー --- Berugī --- Social life and customs. --- History. --- Habitudes alimentaires --- Frites --- Histoire --- Aspect social --- Mœurs et coutumes --- 620 --- voeding geschiedenis --- België folklore --- voeding --- alimentation --- frieten --- België.
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|