Narrow your search

Library

KDG (3)

EhB (1)

Royal Belgian Institute for Natural Sciences (1)

UGent (1)

VUB (1)


Resource type

book (5)

periodical (2)


Language

Dutch (7)


Year
From To Submit

2024 (1)

2021 (1)

2020 (1)

2019 (1)

2018 (2)

More...
Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
Transparantie is de nieuwe objectiviteit: hoe verandert de voortschrijdende technologie de zeden en normen, het wezen van de journalistiek?; over 'waarheid', transparatie, en veranderend werk
Authors: ---
Year: 2014 Publisher: Brussel VUB

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Periodical
EOS wetenschap special: experimenten
Authors: --- ---
Year: 2018 Publisher: Antwerpen Cascade

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Neuropsychologie --- Hersenen


Book
Kolonialisme en verzet
Authors: --- ---
Year: 2021 Publisher: Antwerpen Cascade

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Van Eyck en zijn tijd
Authors: --- --- ---
Year: 2020 Publisher: Antwerpen : De Deeluitgeverij,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
De wetenschap over voeding
Authors: --- --- --- ---
Year: 2018 Publisher: Antwerpen Cascade

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

**Onderzoek** 
Eten is genieten, maar hoe werkt het precies? Hoe werpen we een dam op tegen overgewicht en obesitas? En kunnen onze darmbacteriën ons iets leren over gezond eten? Wetenschappers reppen zich om als eerste vlees uit het lab in de rekken te krijgen, sleutelen aan voedsel zonder E-nummers en proberen die watertomaten uit de supermarkt opnieuw smaak te geven. Een blik op veelzijdig voedingsonderzoek. 

**Gezondheid** 
Laat aanrukken die boter en dat kokosvet, of is vet alsnog de vijand? Een glaasje op je gezondheid, of toch maar liever niet? Waarom je beter niet op dieet gaat en ook te gezond kunt eten. En een kritische noot bij het onderzoek naar gezond eten. 

**Geschiedenis** 
Eten als een oermens is hip, maar wat schafte de paleopot echt? Hoe maak je 16de-eeuwse wijn, en wie vond spuitwater, kipnuggets en pindakaas uit? Een reis doorheen onze culinaire geschiedenis, van de savanne naar de supermarkt. 

**Duurzaamheid** 
Tegen 2050 moeten we 9 miljard mensen zien te voeden zonder de planeet om zeep te helpen. Zal er dan nog koffie en chocolade zijn? Schiet het wat op met de zoektocht naar duurzame zalm? Bestaat diervriendelijk vlees? En hoe we met afvalsoep en oereieren minder voedsel kunnen verspillen.


Book
De weg van onze voeding
Authors: --- --- --- ---
Year: 2019 Publisher: Antwerpen Eos Wetenschap vzw

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

**Eos Tracé** brengt in kaart welke weg onze voeding aflegt: van teelt, verwerking, transport en consumptie tot afvalverwerking. Onze journalisten zoeken uit wat de impact is op het milieu en je gezondheid, de sociale aspecten en het dierenwelzijn. Met behulp van de wetenschap onderscheid je feiten van fabels. Zodat je het verhaal leert kennen, het 'tracé', achter dagelijkse producten zoals kippenvlees, drinkwater, koffie, chocolade, zalm en veel meer...


Periodical
Iedereen uitvinder
Authors: --- --- --- --- --- et al.
Year: 2024 Publisher: Antwerpen Eos wetenschap vzw

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 7 of 7
Sort by