Narrow your search

Library

UGent (3)

Hogeschool Gent (2)


Resource type

dissertation (5)


Language

English (5)


Year
From To Submit

2013 (5)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Dissertation
Maize management practices associated with mycotoxigenic fungi contaminating maize in two Agro-Ecological Zones of Tanzania
Authors: --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Investeren in het bewust maken van boeren over de mycotoxine problematiek en het aan tonen van eenvoudige, effectieve en low-budget aanpassingen in hun teeltwijze die het probleem kunnen aanpakken is een belangrijke eerste stap in de controle van besmetting van maïs met mycotoxines. Maïs is één van de belangrijkste voedselbronnen voor mens en dier. Vooral in ontwikkelingslanden draagt het rechtstreeks bij aan de voedselzekerheid van vele gezinnen. Ook de economie in Tanzania is sterk afhankelijk van de landbouw, met maïs als het belangrijkste basisvoedsel. Maïs in Tanzania wordt hoofdzakelijk geteeld door kleine boeren op het platteland. Helaas staat maïs, geproduceerd in Tanzania en vele ander ontwikkelingslanden in de tropen, erom bekend zeer gevoelig te zijn voor verontreiniging met mycotoxines die potentieel carcinogeen, mutageen en teratogeen zijn. Toxigene schimmel behoren voornamelijk tot de Fusarium, Aspergillus en Penicillium soorten. De belangrijkste toxines met betrekking tot landbouwproducten en volksgezondheid zijn aflatoxines, ochratoxines, deoxynivalenol, zearalenone, fumonisines en trichothecenes. Tijdens dit onderzoek werden verschillende maïs teelttechnieken en de groei van mycotoxigene schimmels, uit drie maïs producerende Agro-Ecologische Zones (AEZ) in Tanzania, bestudeerd en met elkaar in verband gebracht. Maïsstalen uit het veld en de opslag van verschillende boeren werden verzameld en gebruikt voor isolatie van schimmels, identificatie van de toxigene isolaten en multi-mycotoxine analyse. Interviews afgenomen van de boeren leiden tot een overzicht van de groeiomstandigheden en productie-, oogst- en opslagpraktijken van maïs. De resultaten geven aan dat Fusarium species de meest voorkomende schimmels zijn in all drie de AEZ en dat het laagland in het oosten het meest gevoelig is voor Penicillium en Aspergillus infecties. Multi-mycotoxine analyse van de monsters uit opslag tonen aan dat maïs uit alle drie de AEZ sterk gecontamineerd is met aflatoxines, fumonisines en DON. ZEN, T-2 toxine, HT-2 toxine en OTA zijn in mindere mate aanwezig. Mensen in de drie AEZ worden dus overvloedig blootgesteld aan mycotoxines aanwezig in hun basisvoedsel.


Dissertation
Maize management practices associated with mycotoxigenic fungi contaminating maize in two Agro-Ecological Zones of Tanzania.
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Tanzania


Dissertation
Integrated Soil Fertility Management: Edaphic or Climatic controls for legume yields in the highlands of Southwestern Ethiopia.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Stikstoffixerende leguminosen kunnen een bijdrage leveren als een natuurlijke stikstofbron voor de grond en zijn een goed alternatief voor landen waar meststoffen economisch niet rendabel zijn. Om te onderzoeken of klimatologische of grondgebonden factoren een invloed hebben op de opbrengst en stikstoffixatie van faba bonen (Vicia faba L.) werd een proef opgericht in het zuidwesten van Ethiopië. Daarbij werd een hoeveelheid grond van twee locaties , verschillend in hoogte, omgewisseld van plaats terwijl een vergelijkend stuk veld ter plaatse bleef. Via een analyse van de planten- en bodemstalen werd dan aangetoond dat er een invloed was van het klimaat. Verder werden de aanwezige arbuscular mycorrhiza schimmels en Rhizobium bacteriën getermineerd.

Keywords

Ethiopia


Dissertation
Integrated Soil Fertility Management: Edaphic or Climatic controls for legume yields in the highlands of Southwestern Ethiopia
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Stikstoffixerende leguminosen kunnen een bijdrage leveren als een natuurlijke stikstofbron voor de grond en zijn een goed alternatief voor landen waar meststoffen economisch niet rendabel zijn. Om te onderzoeken of klimatologische of grondgebonden factoren een invloed hebben op de opbrengst en stikstoffixatie van faba bonen (Vicia faba L.) werd een proef opgericht in het zuidwesten van Ethiopië. Daarbij werd een hoeveelheid grond van twee locaties, verschillend in hoogte, omgewisseld van plaats terwijl een vergelijkend stuk veld ter plaatse bleef. Via een analyse van de planten- en bodemstalen werd dan aangetoond dat er een invloed was van het klimaat. Verder werden de aanwezige arbuscular mycorrhiza schimmels en Rhizobium bacteriën getermineerd.


Dissertation
Logistics of production and breeding of hardwood [i]Melia volkensii[/i] in Kenya Logistiek van productie en opkweek van hardhout [i]Melia volkensii[/i] in Kenya
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze scriptie geeft een overzicht van de efficientie van de productie, het kweken van en plantage onderhoudswerken van Melia volkensii op de Better Globe Forestry aanplanting aan Lake Kiambere, Mbeere district, Kenia.Observaties in het veld werden getoetst aan de initiële task rate, waarop conclusies dan gebaseerd werden. Observaties van de taken waren: vruchten bekomen, ontpulpen van de vruchten, breken van de noten, zaden ontdoen van het uiteinde van de zaadhuid, aanbrengen van een snee in de zaadhuid, zaaien van de zaden, verplanten van de zaailingen, vullen en (ver)plaatsen van de plantzakjes, markeren van het veld voor plant gaten, graven van de plan gaten, maken van een opvang bassin voor water, mulchen rond de zaailingen, bewateren van de zaailingen in het veld, snoeien van de bomen en het onkruid wieden in het veld. Verder werden de langer termijn effecten van toegepaste Mavuno bemesting opgevolgd na drie jaar (twee proeven). Bij de eerste proef werd het effect van drie dosissen bemesting (0 g - 50 g - 100 g) getest. De resultaten tonen aan dat het effect na drie jaar geneutraliseerd is. Bij de tweede proef werd het effect van opeenvolgende dosissen (50 g - 100 g en 0 g - 100 g - 200 g - 300 g) bemesting getest. De resultaten tonen aan dat 100 g bemesting bij het planten van de zaailingen gevolgd door 100 g mest acht maanden na aanplanten de meest gunstige impact heeft op de hoogte en stamdiameter van de bomen. De bloembiologie van M. volkensii werd bestudeerd en ten slotte werden stekken van elite bomen geïnitieerd in vitro al eerste stap naar een microprropagatie programma van M.volkensii bomen.

Listing 1 - 5 of 5
Sort by