Narrow your search

Library

Huis van Alijn (7)

KBR (7)

EHC (6)

CaGeWeB (4)

KU Leuven (4)

UGent (4)

FARO (2)

Hogeschool Gent (2)

KADOC (2)

Odisee (2)

More...

Resource type

book (7)

object (1)


Language

Dutch (7)


Year
From To Submit

2006 (1)

2005 (1)

2002 (1)

1997 (1)

1993 (1)

More...
Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
Terra's cook's compagnion : kookkennis, eetlezen & culinaire curiositeiten.
Authors: ---
ISBN: 9058974170 Year: 2006 Publisher: Arnhem Terra

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Natafelen
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9065130535 9789065130532 Year: 1981 Publisher: Ommen Borsbeek Bilbao Publiboek : Baart Grijelmo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Beschrijving van de verschillende voedings- en genotmiddelen die in de loop der tijden na een goede maaltijd gebruikt werden.


Book
De beste Vlaamse streekgerechten : oude gerechten voor mensen van nu
Authors: ---
ISBN: 9033300117 Year: 1984 Publisher: Kapellen Uitgeverij Helios NV

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Multi
Kielse kookkunst
Author:
ISBN: 9064452660 Year: 2002 Volume: 3 Publisher: Berchem EPO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Nog elke dag horen we het, of roepen het ondertussen zelf. De ene dag is het lekker, de andere dag niet te vreten. Eén ding is zeker, we doen het elke dag, tot drie keer toe. Waar mensen samen eten, ontstaan verhalen. We hebben ze voor u verzameld. Het beste uit de rijke Kielse wereldkeuken in één boek. Op vraag van cultuurcentrum De Kern verzamelden de auteurs straffe eetverhalen, spannende gerechten en onverwachte recepten. De beste resultaten van deze zoektocht zijn verzameld in dit kookboek. Omdat je elkaar nergens beter leert kennen dan rond een tafel. En omdat het Kiel wat veelkleurigheid en veelsmakerigheid niet te overtreffen is.


Book
Cauderlier : kok voor burger en koning, 1812-1887
Authors: --- ---
ISBN: 9077549080 Year: 2005 Publisher: Leuven Oogachtend


Book
Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in België
Author:
ISBN: 9064457263 9051140320 9789064457265 Year: 1993 Publisher: Berchem : Brussel : EPO, BRTN educatieve uitgaven,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, château Lafitte, ajuinsaus, tarbot, groentekrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank. Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte. Informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 1950 werd verzameld. De voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen het decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag. (Bron: covertekst)

Keywords

Diet --- Food habits --- Food --- Sociale geschiedenis: België --- History --- sociale geschiedenis --- levensstandaard --- 392.8 --- 641 <09> --- -Diet --- -Food --- -Food habits --- -#SBIB:949.3H1 --- overzicht --- geschiedenis --- voeding --- sociale klassen --- consumptie --- sociale ongelijkheid --- cultuur --- België --- 392.8 <493> --- #A9401A --- cultuurgeschiedenis --- maatschappelijk welzijn --- Eating --- Food customs --- Foodways --- Human beings --- Habit --- Manners and customs --- Nutrition --- Oral habits --- Foods --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Dietaries --- Gastronomy --- Health --- 308 --- 339 --- Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- Geschiedenis van de voeding --- -History --- -Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Habitudes alimentaires --- Histoire --- Sociale geschiedenis: België. --- 641 <09> Geschiedenis van de voeding --- 392.8 Culinaire gewoonten. Eetgewoonten. Drinkgewoonten. Vasten. Tafeletiquette. Maaltijden. Kannibalisme --- welvaartsstaat --- kansarmoede --- cultuurtrends --- maatschappelijke ontwikkelingen --- mensbeelden --- economische ontwikkelingen --- industrie --- landbouw --- gezondheid --- eetcultuur --- History of civilization --- alcoholisme --- anno 1800-1999 --- Belgium --- Belgique --- --XIVe-XXe s., --- Histoire sociale --- --Vie quotidienne --- --Gastronomie --- --Diet --- voedsel --- Beschavingsgeschiedenis --- Histoire des civilisations --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voeding: België: geschiedenis --- #SBIB:949.3H1 --- Geschiedenis van België: godsdienst en cultuur --- Social aspects --- Primitive societies --- 950 --- eetgewoonten --- histoire culturelle --- XIVe-XXe s., 1301-2000 --- Vie quotidienne --- Gastronomie --- Diet - Belgium - History - 19th century --- Diet - Belgium - History - 20th century --- Food habits - Belgium - History - 19th century --- Food habits - Belgium - History - 20th century --- Food - History - 19th century --- Food - History - 20th century --- BELGIQUE --- ALIMENTATION --- CONDITIONS SOCIALES --- 19E-20E SIECLES --- CONDITIONS ECONOMIQUES --- HISTOIRE

Listing 1 - 7 of 7
Sort by