Listing 1 - 10 of 20 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Dit boek geeft de resultaten van de voediongswetenschap zoals die zich vooral de laatste 50 jaar heeft ontwikkeld. De huidige inzichten krijgen de volle aandacht. De etende mens wordt zowel ten aanzien van zijn voedingsgedrag als ten aanzien van de gezondheidsaspecten in beschouwing genomen. Het werk bespreekt: onmisbare en andere voedingsbestanddelen, voedingsmiddelen in de verschillende fasen van het leven, voedingsmaatregelen en adviezen; sociale instellingen in Nederland en daarbuiten. (Bron: covertekst)
Diététique --- Voedingsleer --- 628.1 --- 628.4 --- Voedingshygiëne --- 070073.jpg --- Nutritionary hygiene. Diet
Choose an application
Sociology of health --- Age group sociology --- Paediatrics --- levenskwaliteit --- voedingshygiëne --- Geriatrics --- filosofie --- bejaarden
Choose an application
628.8 --- dieetleer --- voedingshygiëne --- Dieetleer --- C5 --- voedingsleer --- gezondheidsopvoeding --- Maatschappelijke organisaties en maatschappelijk leven --- Nutritionary hygiene. Diet --- 620 --- dieet --- voeding --- alimentation
Choose an application
Sociology of health --- Nutritionary hygiene. Diet --- Gezondheid --- Levenskwaliteit --- Voeding --- Voedingshygiëne --- Bejaarden --- C3 --- handleiding --- C6 --- gezondheidsopvoeding --- ouderdom --- levensverwachting --- voedingsleer --- GVO --- bejaarden --- geriatrie --- gezondheid --- sociologie --- Kunst en cultuur --- Opvoeding, onderwijs, wetenschap --- Schoolbooks - Didactic material --- Oudere --- Gedrag --- Gemeenschap --- School --- Buurt --- Drank
Choose an application
Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? Is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan?In Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen. Directe verbindingen tussen voedsel en het dagelijks leven, de voorkeur voor regionale verbanden boven de wereldmarkt, bevordering van voedselvaardigheden en een eerlijkere verdeling van aandacht voor voedingsstijlen staan daarin centraal.Goed eten draait om de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel. Beschouwing over de kloof tussen voedselproductie en eten, de opvattingen over voedselveiligheid, gezondheid en bewust eten.
Cultuurfilosofie. Cultuurpsychologie --- Methodologie van de economie --- Voedingshygiëne. Dieet --- Landbouw. Veeteelt. Jacht. Visserij --- Consumentengedrag --- sociale problemen --- 304 --- Philosophy and psychology of culture --- Methodology of economics --- Nutritionary hygiene. Diet --- Agriculture. Animal husbandry. Hunting. Fishery --- Consumer behavior
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet
---
European Union
---
339.92
Choose an application
Toxicology --- voeding --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselveiligheid --- voedingshygiëne --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- 641.1 --- Academic collection --- 641.1/.3 voeding --- 663/664.004.12 voedselveiligheid --- #A9707A --- additieven --- bewaarmiddelen --- carcinogene stoffen --- contaminanten --- gezondheid --- kleurstoffen --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie --- wetgeving --- 628.1 --- Bewaarmiddelen --- Carcinogenen --- Contaminanten --- Geneesmiddelen --- Geurstoffen --- Industriële producten --- Kleurstoffen --- Mutagenen --- Mycotoxinen --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Pyrotoxische stoffen --- Radioactiviteit --- Smaakstoffen --- Technologische stoffen --- Teratogenen --- Toxicologie --- Vreemde stoffen --- Zware metalen --- contaminatie --- voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.5 --- Additieven --- Metalen-zware --- Toxiciteit --- Toxicologie (vergiftiging, intoxicatie) --- Voedingshygiëne --- Voedselcontrole --- levensmiddelensector --- voedingsindustrie --- 628.4 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- cadmium --- carcinogenen --- fluor --- groeihormoon --- hormonen --- koolwaterstoffen --- loodintoxicatie (bloedloodwaarden) --- metaalintoxicaties --- nitraat --- nitriet --- smaak --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- zware metalen --- Voeding en toxicologie --- Voedingsleer --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Alimentation/Nutrition --- Kennis van voedings- en genotmiddelen; algemeen --- levensmiddelen --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Chemistry --- Chemistry of Food Components --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Chemistry of Food Components. --- Food --- Analysis --- Quality --- Food contamination --- 620 --- alimentation
Choose an application
Food --- Levensmiddelen. --- Alimentation. --- Publications périodiques. --- Technologie alimentaire. --- Foods --- Primitive societies --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Diet --- Dietaries --- Gastronomy --- Nutrition --- Research --- Research. --- Voedingsmiddelen --- #ANTIL9608 --- #TS:WBIB --- gezondheidszorg --- voedings- en dieetkunde --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelentechnologie --- 664 --- Biowetenschappen --- Dieet --- Voedings- en dieetkunde --- Voedingshygiëne --- Voedingstechnologie --- 63 --- 641 --- 664 Production and preservation of solid foodstuffs --- Production and preservation of solid foodstuffs --- Food. Cooking. Dishes --- Food science and technology --- tijdschriften --- voeding --- Voedingsindustrie. --- Voedingsmiddelen.
Choose an application
Toxicology --- toxicology --- Nutritionary hygiene. Diet --- pharmacology --- farmacologie --- toxicologie --- Pharmacology. Therapy --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- Food contamination --- Food poisoning --- Food adulteration and inspection --- -Food poisoning --- -Food adulteration and inspection --- -#KVIV --- #ECO:01.13:economie sociaal duurzaam milieu ethiek --- 641.1 --- <88/3 --- voeding --- 2de volledig herwerkte druk 1986 --- additieven --- dieetleer --- milieu --- pesticiden --- voedingsmiddelen --- zware metalen --- Additieven --- Antibiotica --- Contaminanten --- Hormonen --- Kleurstoffen --- Koolwaterstoffen --- Mycotoxines --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.4 --- 628.9 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- Analysis of food --- Food --- Food, Pure --- Food inspection --- Inspection of food --- Pure food --- Adulterations --- Consumer protection --- Public health --- Sanitary chemistry --- Bacterial food poisoning --- Food intoxications --- Intoxications, Food --- Foodborne diseases --- Poisoning --- Contaminated food --- Foods, Contaminated --- Contamination (Technology) --- levensmiddelen --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Adulteration --- Inspection --- Contamination --- Geografie --- Sociale geografie --- Mens en Milieu. --- #KVIV --- Food adulteration and inspection. --- Food contamination. --- Food poisoning. --- Food contamination - Netherlands --- Food poisoning - Netherlands --- Food adulteration and inspection - Netherlands
Choose an application
Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?
Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid
Listing 1 - 10 of 20 | << page >> |
Sort by
|