Narrow your search

Library

Hogeschool West-Vlaanderen (5)

UCLL (3)

UGent (3)

Hogeschool Gent (2)

KU Leuven (2)

AP (1)

KBR (1)

Odisee (1)

Thomas More Mechelen (1)

UAntwerpen (1)

More...

Resource type

book (5)


Language

Dutch (3)

English (2)


Year
From To Submit

2017 (1)

2013 (1)

1996 (1)

1984 (1)

1981 (1)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Book
A practical guide to molecular cloning.
Author:
ISBN: 0471876534 Year: 1984 Publisher: New York (N.Y.) : Wiley,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Moleculaire diagnostiek
Authors: ---
ISBN: 9789077423950 Year: 2013 Publisher: Utrecht Syntax Media

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Met moleculaire diagnostiek worden laboratoriumtechnieken aangeduid waarmee op het niveau van DNA of RNA ziekten bij mens, plant en dier worden gekarakteriseerd. Pathogenen en afwijkingen in het erfelijk materiaal zijn onderwerp van de moleculaire analyses. Sinds de 1e druk van dit boek in 2001 zijn de beschikbare technieken sterk toegenomen en op veel terreinen sneller, goedkoper, gevoeliger en grootschaliger geworden. Deze geheel vernieuwde 2e druk behandelt nu ook real-time PCR, sequensen, microarrays, DNA-chips en enkele fysische technieken. De ongeveer twintig auteurs zijn allen gezaghebbend op hun terrein.


Book
Bio-organische chemie voor levenswetenschappen.
Authors: ---
ISBN: 9789074134965 Year: 2017 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoewel met organische chemie oorspronkelijk werd bedoeld de chemie die zich bezig hield met verbindingen afkomstig van levende materie (organismen) is het gebied geleidelijk verbreed tot de chemie van de koolstofverbindingen. Hieronder vallen dus ook de verbindingen die op synthetische wijze in het laboratorium zijn bereid. Veel dingen waarmee we dagelijks in aanraking komen, zoals voedingsmiddelen, kleding, kunststoffen, papier, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestaan geheel of gedeeltelijk uit organische verbindingen. Het gebied dat de chemie van levende processen beschrijft wordt tegenwoordig vooral tot de biochemie gerekend. In de bio-organische chemie wordt de oorspronkelijke betekenis van de organische chemie weer teruggehaald: het is de organische chemie die een relatie legt met levende processen in de natuur. Dit gebied heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij de sterk toegenomen kennis binnen zowel de organische chemie als de biochemie, wordt het steeds beter mogelijk eigenschappen van verbindingen en processen in de natuur te verklaren met behulp van algemeen geldende organisch chemische basisprincipes. Dit boek laat op beknopte wijze zien dat de chemische basisprincipes die ten grondslag liggen aan eenvoudige reacties in het laboratorium ook van toepassing zijn op ogenschijnlijk ingewikkelde processen in de natuur. Dit boek is een beknopte versie van het veel gebruikte studieboek "Inleiding in de Bio-organische Chemie".

Listing 1 - 5 of 5
Sort by