Narrow your search
Listing 1 - 10 of 42 << page
of 5
>>
Sort by

Book
Voeding en gezondheid
Author:
ISBN: 9789044735802 Year: 2013 Volume: *11 Publisher: Aartseleer : Deltas,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Onze voeding bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen, hoe we eruitzien en hoe we functioneren. Voeding helpt het lichaam genezen en ziekte voorkomen. Kortom, het is de sleutel tot de kwaliteit van het leven. Dit boek behandelt het volledige assortiment van voedingsmiddelen, supplementen en medische kruiden. Het beschrijft wat noodzakelijk is voor een gezond en krachtig leven en hoe elk voedingselement meewerkt aan de natuurlijke processen van het lichaam. U leest hoe de juiste voeding u helpt gewicht te verliezen, vermoeidheid te bestrijden, beter om te gaan met stress, cholesterol te verlagen en kanker en hartziektes te weren. Dr. Michael Sharon selecteert in dit werk alle essentiële informatie over voeding en schrijft duidelijk en fascinerend over dit onderwerp. Hij is één van de meest vooraanstaande experts op het vlak van de voedingsleer.


Book
Voedingsatelier.
Year: 2018 Publisher: Mechelen : Plantyn,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Voedingsatelier Voedingsatelier is ontwikkeld voor de richting Sociale en Technische Wetenschappen en alle opleidingen binnen de voedingssector. De methode bestaat uit twee naslagwerken: Voedingsatelier 1 voor de 2de graad en Voedingsatelier 2 voor de 3de graad. Met de twee naslagwerken kunnen uw leerlingen de nodige informatie en documentatie opzoeken en verwerken.


Book
Voeding is geen medicijn : kijk uit voor nutribullsh*t & trap niet in de dieetvalkuil.
Author:
ISBN: 9789400514645 Year: 2022 Publisher: Amsterdam : Lev,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Maken koolhydraten je dik? Kan het ketodieet je psychische aandoeningen genezen? Zijn eieren net zo slecht voor je als roken? Nee, nee, en absoluut niet. Dit valt allemaal onder wat Joshua Wolrich ‘nutribullshit’ noemt, en het is zijn missie om deze misverstanden uit de wereld te helpen. In Voeding is geen medicijn baant hij zich een weg door voedingswetenschap (de goede en slechte) om bepaalde mythes te ontkrachten die veel van ons zonder twijfel voor waar hebben aangenomen. Als je je ooit hebt afgevraagd of je suiker zou moeten laten staan, intermittent fasting zou moeten proberen, een sapkuur zou moeten doen, of als je al dieet na dieet hebt gevolgd (die allemaal niet werkten), dan is dit boek voor jou.


Book
Evidence-based voedingsleer : eten en weten
Author:
ISBN: 9789044132755 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.


Book
Wegwijs in sportvoeding : kracht-, duur- en recreatiesport
Author:
ISBN: 9789038925745 Year: 2017 Publisher: Delft Uitgeverij Elmar BV

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De ideeën over wat wel en wat juist niet gedronken of gegeten moet worden voor, tijdens en na het sporten wisselen vaak en adviezen spreken elkaar nogal eens tegen. Kortom de chaos is groot.Als voedingstherapeut en sportbeoefenaar heeft Irene Lelieveld gezonde en natuurlijke voeding tot uitgangspunt gekozen bij haar adviezen over welke voeding het beste past bij kracht-, duur- en recreatiesport.In dit boek uitgebreide informatie over onder meer: * Voeding en sportprestaties* Voeding en sport bij onder- en overgewicht* Hormonen in balans houden* De juiste suikerspiegel en zuurbalans* Koolhydraten, vetten en eiwitten* Ongezonde synthetische sportvoeding* Sporters die vegetarisch eten en/of voedselallergie hebben


Book
De actieve voedingsdriehoek
Author:
ISBN: 9789033486395 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.


Book
De voedselzandloper : over afvallen en langer jong blijven
Author:
ISBN: 9789035137585 9035137582 Year: 2012 Publisher: Amsterdam Bert Bakker

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedselzandloper biedt een alternatief voor de voeseldriehoek en de voedselschijf. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De voedselzandloper is een vervanging van de bestaande driehoeken, cirkels en schijven die nu gangbaar zijn als richtlijn voor een gezonde voeding. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. In zijn boek beschrijft hij de wetenschappelijke achtergronden ervan en verduidelijkt de verschillende onderdelen. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen, waarvan de zandloper de samenvatting is, beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De theorie wordt uitgebreid maar helder beschreven. Zeer leesbaar voor de geïnteresseerde, maar geen snelle en gemakkelijke kost voor iemand die op zoek is naar een quick fix. Wel fijn is dat elk hoofdstuk kort wordt samengevat. Na de uitleg over de zandloper, bevat het laatste hoofdstuk menu's en recepten. Een verklarende woordenlijst, noten en een trefwoordenregister maken het compleet en bruikbaar als naslagwerk. Een aanvulling op bestaande literatuur, geschikt voor voedingsdeskundigen en de geïnteresseerde leek.


Book
Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789462927582 Year: 2017 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is ? de zogenaamde bioactieve voedingstoffen ? en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.


Book
Gezond eten, langer leven : Het mediterrane model
Author:
ISBN: 9789044132861 Year: 2015 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Er wordt veel geschreven over voeding, het ene al meer of minder waar dan het andere. Daarom moet orde op zaken worden gesteld. Praten en schrijven over voeding is inderdaad niet gemakkelijk. Velen houden van sensatie, zeker als dat financieel interessant is, terwijl de wetenschap dat juist niet doet. Maar voeding is geen exate wetenschap en iedereen heeft zowat zijn eigen wijsheid. Ik eet, dus ik weet. Voedingsdriehoeken, schijven, zandlopers volgen elkaar op als voedingsmodellen en ze beweren allemaal goed en gezond te zijn. Maar wat is gezonde voeding? En welke wetenschappelijke zekerheden hebben we nog? Is bijvoorbeeld melk heilig of giftig?Met dit boek stelt Patrick Mullie een eet- en leefmodel op dat beantwoordt aan de basiseisen die een model moet hebben: langer en langer gezond leven. Hij geeft ook een onderbouwd antwoord op veel voorkomende vragen over voeding. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezonde voeding in onze huidige maatschappij nog mogelijk is. Kortom, voor iedereen die inziet dat kennis en wetenschap essentieel zijn om gezond te eten, drinken en leven.


Book
Inleiding tot de levensmiddelenchemie.
Author:
ISBN: 9035225139 Year: 2002 Publisher: Maarssen Elsevier Gezondheidszorg

Listing 1 - 10 of 42 << page
of 5
>>
Sort by