Listing 1 - 10 of 42 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Onze voeding bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen, hoe we eruitzien en hoe we functioneren. Voeding helpt het lichaam genezen en ziekte voorkomen. Kortom, het is de sleutel tot de kwaliteit van het leven. Dit boek behandelt het volledige assortiment van voedingsmiddelen, supplementen en medische kruiden. Het beschrijft wat noodzakelijk is voor een gezond en krachtig leven en hoe elk voedingselement meewerkt aan de natuurlijke processen van het lichaam. U leest hoe de juiste voeding u helpt gewicht te verliezen, vermoeidheid te bestrijden, beter om te gaan met stress, cholesterol te verlagen en kanker en hartziektes te weren. Dr. Michael Sharon selecteert in dit werk alle essentiële informatie over voeding en schrijft duidelijk en fascinerend over dit onderwerp. Hij is één van de meest vooraanstaande experts op het vlak van de voedingsleer.
628.4 --- voeding --- gezondheid --- voedingsleer --- Voedingsleer.
Choose an application
Voedingsatelier Voedingsatelier is ontwikkeld voor de richting Sociale en Technische Wetenschappen en alle opleidingen binnen de voedingssector. De methode bestaat uit twee naslagwerken: Voedingsatelier 1 voor de 2de graad en Voedingsatelier 2 voor de 3de graad. Met de twee naslagwerken kunnen uw leerlingen de nodige informatie en documentatie opzoeken en verwerken.
Choose an application
Maken koolhydraten je dik? Kan het ketodieet je psychische aandoeningen genezen? Zijn eieren net zo slecht voor je als roken? Nee, nee, en absoluut niet. Dit valt allemaal onder wat Joshua Wolrich ‘nutribullshit’ noemt, en het is zijn missie om deze misverstanden uit de wereld te helpen. In Voeding is geen medicijn baant hij zich een weg door voedingswetenschap (de goede en slechte) om bepaalde mythes te ontkrachten die veel van ons zonder twijfel voor waar hebben aangenomen. Als je je ooit hebt afgevraagd of je suiker zou moeten laten staan, intermittent fasting zou moeten proberen, een sapkuur zou moeten doen, of als je al dieet na dieet hebt gevolgd (die allemaal niet werkten), dan is dit boek voor jou.
Gezondheid en voeding. --- Voedingsleer. --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- Diëten
Choose an application
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn. Daarmee maakt hij komaf met onverantwoorde beweringen van voedingsgoeroes, misplaatste acties van marketinglieden enz. Het boek is dan ook bestemd voor iedereen die betrouwbare informatie wil hebben.
Voedingsleer --- voedingsleer --- evidence-based --- Voeding --- Voeding. --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- Voedingsleer; algemeen
Choose an application
De ideeën over wat wel en wat juist niet gedronken of gegeten moet worden voor, tijdens en na het sporten wisselen vaak en adviezen spreken elkaar nogal eens tegen. Kortom de chaos is groot.Als voedingstherapeut en sportbeoefenaar heeft Irene Lelieveld gezonde en natuurlijke voeding tot uitgangspunt gekozen bij haar adviezen over welke voeding het beste past bij kracht-, duur- en recreatiesport.In dit boek uitgebreide informatie over onder meer: * Voeding en sportprestaties* Voeding en sport bij onder- en overgewicht* Hormonen in balans houden* De juiste suikerspiegel en zuurbalans* Koolhydraten, vetten en eiwitten* Ongezonde synthetische sportvoeding* Sporters die vegetarisch eten en/of voedselallergie hebben
628.44 --- voedingsleer --- sport --- gezondheid --- Sport en voeding.
Choose an application
Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.
Voedingsleer. --- voedingsleer --- voeding --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- voedingshygiëne --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Food --- Composition --- Metabolism --- Analysis --- Statistical methods --- 613.2 --- gezonde voeding --- voedingsdriehoek --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsleer --- Gezonde voeding --- Gezondheidspromotie --- Voedingsdriehoek --- Bewegen --- 628 --- voedingsleer (gez) --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Actieve levensstijl --- Voedingsgewoonten --- Voedingshygiëne --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsgewoonte --- Gedrag --- Drank
Choose an application
De voedselzandloper biedt een alternatief voor de voeseldriehoek en de voedselschijf. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De voedselzandloper is een vervanging van de bestaande driehoeken, cirkels en schijven die nu gangbaar zijn als richtlijn voor een gezonde voeding. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. In zijn boek beschrijft hij de wetenschappelijke achtergronden ervan en verduidelijkt de verschillende onderdelen. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen, waarvan de zandloper de samenvatting is, beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De theorie wordt uitgebreid maar helder beschreven. Zeer leesbaar voor de geïnteresseerde, maar geen snelle en gemakkelijke kost voor iemand die op zoek is naar een quick fix. Wel fijn is dat elk hoofdstuk kort wordt samengevat. Na de uitleg over de zandloper, bevat het laatste hoofdstuk menu's en recepten. Een verklarende woordenlijst, noten en een trefwoordenregister maken het compleet en bruikbaar als naslagwerk. Een aanvulling op bestaande literatuur, geschikt voor voedingsdeskundigen en de geïnteresseerde leek.
Voeding en gezondheid --- Voedingsleer --- Weight loss --- Handbooks, manuals, etc. --- Dietetics --- Recipes --- dieetleer --- PHL-Healthcare 13 --- voedingsgewoonten --- voedingsstoffen --- voedingsvoorlichting --- 613.2 --- Voeding --- Dieet --- Voedingsleer. Dieet --- Bejaarden --- Voedingsgewoonten --- Dieetleer --- Voedingsdriehoek --- Voeding-Verzorging --- Gezondheid --- 642 --- voedingsleer --- dieet --- Voedingsleer - Voeding --- voeding --- 628.8 --- Oudere --- Voedingsgewoonte --- Verzorging-Voeding --- Gedrag --- Gemeenschap --- School --- Buurt --- Drank
Choose an application
Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is ? de zogenaamde bioactieve voedingstoffen ? en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.
Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- stofwisseling --- Voedingsleer --- Voeding en gezondheid --- voeding --- metabolisme --- 628.4 --- gezondheid --- 613.21 --- Voeding --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- PXL-Healthcare 2018 --- voedselleer --- voedingsstoffen --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Er wordt veel geschreven over voeding, het ene al meer of minder waar dan het andere. Daarom moet orde op zaken worden gesteld. Praten en schrijven over voeding is inderdaad niet gemakkelijk. Velen houden van sensatie, zeker als dat financieel interessant is, terwijl de wetenschap dat juist niet doet. Maar voeding is geen exate wetenschap en iedereen heeft zowat zijn eigen wijsheid. Ik eet, dus ik weet. Voedingsdriehoeken, schijven, zandlopers volgen elkaar op als voedingsmodellen en ze beweren allemaal goed en gezond te zijn. Maar wat is gezonde voeding? En welke wetenschappelijke zekerheden hebben we nog? Is bijvoorbeeld melk heilig of giftig?Met dit boek stelt Patrick Mullie een eet- en leefmodel op dat beantwoordt aan de basiseisen die een model moet hebben: langer en langer gezond leven. Hij geeft ook een onderbouwd antwoord op veel voorkomende vragen over voeding. Het boek is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezonde voeding in onze huidige maatschappij nog mogelijk is. Kortom, voor iedereen die inziet dat kennis en wetenschap essentieel zijn om gezond te eten, drinken en leven.
Voeding en gezondheid --- Voeding ; Middellandse Zeegebied --- gezonde voeding --- dieetleer --- Voedingsleer --- 641 voeding --- 641.1 voedingsmiddelen --- Gezonde voeding --- Voeding en gezondheid.
Choose an application
levensmiddelenonderzoek --- Applied chemical analysis --- Food science and technology --- voedingschemie --- voedingsstoffen --- Nutritionary hygiene. Diet --- 628.4 --- levensmiddelenchemie --- voedingsleer --- 612.39 --- Drinkwater --- Eiwitten --- Koolhydraten --- Macro-elementen --- Residuën --- Spoorelementen (sporenelementen) --- Vetten --- Vitaminen (l-carnitine) --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedseladditieven (mens) (additieven levensmiddelen mens) --- Water --- 664 --- Voedingsmiddelen : chemie --- Voedingsmiddelen: chemie --- Voedingsleer; algemeen
Listing 1 - 10 of 42 | << page >> |
Sort by
|