Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Kun jij een suikerlolly maken? En weet jij hoe je olie en suiker laat dansen? Dit boek laat wetenschappers-in-de-dop eerst kennismaken met suiker, waarvan wordt het gemaakt? Daarna volgen tien hoofdstukken van elk twee pagina?s waarin geobserveerd en geëxperimenteerd wordt hoe o.a. fruit laat krimpen, hoe laat je suiker in water verdwijnen en hoe maak je suikerklontjes en suikerlijm. Afgesloten word met een recept van karamelsnoepjes. Bij elke opdracht staat een beknopte 'wetenschappelijke' uitleg. En wordt afgesloten met een motiverende tekst, waarin te lezen valt wat je nu weer hebt ontdekt. De informatie wordt verduidelijkt met veel kleurenillustraties, waarbij stripachtige figuurtjes de handelingen verrichten. Hun opmerkingen staan in tekstballonnen. De bijna vierkante uitgave is met zijn stevige bladen geschikt om vaak ter hand te nemen. In dezelfde opzet en onder de noemer 'De wetenschap van' verschenen in 2020 uitgaven over experimenten met een ei en de citroen*. Tegelijkertijd verschenen nog drie nieuwe uitgaven over water, een ballon** en papier***. Uitgave waar het plezier vanaf spat, vol ideeën om (onder begeleiding) thuis of op school te doen. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.© NBD Biblion
Suiker --- Natuurkundige proef --- Natuurwetenschappen --- proeven --- wereldoriëntatie --- suiker
Choose an application
Sciences appliquées --- Sucre --- Suiker --- Toegepaste wetenschappen --- Sucre --- Suiker --- 664.1
Choose an application
Sciences appliquées --- Sucre --- Suiker --- Toegepaste wetenschappen --- Sucre --- Suiker --- 664.1
Choose an application
Het fenomeen ‘leven’ is onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een aantal bijzondere chemische stoffen: de biomoleculen. Zonder de wisselwerking tussen deze biomoleculen, het hoofdthema van de biochemie, is er geen leven. De wisselwerking is het gevolg van hun structuur, die hun functie dicteert. Het begrijpen van structuur-functierelaties van biomoleculen, en van eiwitten in het bijzonder, is dan ook essentieel om inzicht te krijgen in de complexiteit van verschillende levensnoodzakelijke processen in organismen. Verstoring van biochemische processen leidt tot ziekte. Om via wetenschappelijk onderzoek het ontstaan van ziektes te kunnen ontrafelen en om de werking van de klassieke geneesmiddelen te begrijpen, zijn inzichten in de biochemie van groot belang. Het boek Algemene Biochemie. Functionele bouwstenen van het leven start met een algemene situering en gaat verder met een uitgebreide bespreking van de verschillende bouwstenen van cellen (suikers, nucleotiden, lipiden en eiwitten). De structuurniveaus van eiwitten worden in extenso behandeld en gradueel gekoppeld aan hun functie (en aan de regulatie ervan). Dat culmineert in een hoofdstuk waarin biochemische concepten en mechanismen gekaderd worden in de context van biologische processen of toepassingen: de bloedstolling, de werking van een antibioticum, actinegestuurde celmigratie en vertering. Er wordt aandacht besteed aan ziektebeelden en andere medisch relevante onderwerpen. Dit boek bespreekt de basisaspecten van de biochemie. Daarom is het geschikt als handboek voor studenten uit richtingen die algemene biochemie als verplicht onderdeel in hun curriculum hebben (geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen, biochemie en biotechnologie, biologie, scheikunde), maar het kan ook worden gebruikt als naslagwerk voor studenten uit de toegepaste biologische wetenschappen, de opleiding tot dierenarts en relevante richtingen uit de hogescholen.
Biochemie --- 577.1 --- General biochemistry --- suiker --- biochemie --- eiwitten --- enzymen --- aminozuren
Choose an application
Suiker --- van Male, Dorothea --- Claus, Hugo --- Claus, Hugo, --- Didactics of Dutch --- #BSCH: vak: Nederlands --- Claus, Hugo, - 1929-2008 - Suiker
Choose an application
Choose an application
suiker --- bakken (voeding) --- gebak --- Nutritionary hygiene. Diet --- zoetstoffen --- nagerechten --- Dieetrecepten --- Gebakrecepten --- Recettes de pâtisserie --- Recettes diététiques --- Gebak --- Nagerechten --- Suikervrije gerechten
Choose an application
Housekeeping --- Cookery (Sugar) --- Cooking (Sugar) --- Cooking with sugar --- Cuisine (Sucre) --- Kookkunst (Suiker) --- Sugar -- Use in cooking --- cookbooks --- Local foods --- Belgium
Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|