Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by

Book
Suiker in soorten
Authors: --- --- ---
ISBN: 9027614296 Year: 1989 Volume: vol 29 Publisher: Tilburg Meerhout Zwijsen Infoboek

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

suiker


Book
De wetenschap van de suiker
Authors: --- ---
ISBN: 9789044842791 Year: 2021 Publisher: Hasselt Clavis

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kun jij een suikerlolly maken? En weet jij hoe je olie en suiker laat dansen? Dit boek laat wetenschappers-in-de-dop eerst kennismaken met suiker, waarvan wordt het gemaakt? Daarna volgen tien hoofdstukken van elk twee pagina?s waarin geobserveerd en geëxperimenteerd wordt hoe o.a. fruit laat krimpen, hoe laat je suiker in water verdwijnen en hoe maak je suikerklontjes en suikerlijm. Afgesloten word met een recept van karamelsnoepjes. Bij elke opdracht staat een beknopte 'wetenschappelijke' uitleg. En wordt afgesloten met een motiverende tekst, waarin te lezen valt wat je nu weer hebt ontdekt. De informatie wordt verduidelijkt met veel kleurenillustraties, waarbij stripachtige figuurtjes de handelingen verrichten. Hun opmerkingen staan in tekstballonnen. De bijna vierkante uitgave is met zijn stevige bladen geschikt om vaak ter hand te nemen. In dezelfde opzet en onder de noemer 'De wetenschap van' verschenen in 2020 uitgaven over experimenten met een ei en de citroen*. Tegelijkertijd verschenen nog drie nieuwe uitgaven over water, een ballon** en papier***. Uitgave waar het plezier vanaf spat, vol ideeën om (onder begeleiding) thuis of op school te doen. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.© NBD Biblion


Periodical
Sucres. Bulletin bimensuel
Year: 1948 Publisher: Tiriemont Raffinerie tirlemontoise

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Sucre --- Suiker --- 664 (05)


Book
Geschiedenis en fabricage van de suiker
Author:
Year: 1963 Publisher: Brussel Nationale Commissie voor economische uitbreiding

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Le sucre. Histoire et fabrication
Author:
Year: 1963 Publisher: Bruxelles Commission nationale d'expansion économoque

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Algemene biochemie : Functionele bouwstenen van het leven
Authors: ---
ISBN: 9789463799287 Year: 2020 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het fenomeen ‘leven’ is onlosmakelijk verbonden met de aanwezigheid van een aantal bijzondere chemische stoffen: de biomoleculen. Zonder de wisselwerking tussen deze biomoleculen, het hoofdthema van de biochemie, is er geen leven. De wisselwerking is het gevolg van hun structuur, die hun functie dicteert. Het begrijpen van structuur-functierelaties van biomoleculen, en van eiwitten in het bijzonder, is dan ook essentieel om inzicht te krijgen in de complexiteit van verschillende levensnoodzakelijke processen in organismen. Verstoring van biochemische processen leidt tot ziekte. Om via wetenschappelijk onderzoek het ontstaan van ziektes te kunnen ontrafelen en om de werking van de klassieke geneesmiddelen te begrijpen, zijn inzichten in de biochemie van groot belang. Het boek Algemene Biochemie. Functionele bouwstenen van het leven start met een algemene situering en gaat verder met een uitgebreide bespreking van de verschillende bouwstenen van cellen (suikers, nucleotiden, lipiden en eiwitten). De structuurniveaus van eiwitten worden in extenso behandeld en gradueel gekoppeld aan hun functie (en aan de regulatie ervan). Dat culmineert in een hoofdstuk waarin biochemische concepten en mechanismen gekaderd worden in de context van biologische processen of toepassingen: de bloedstolling, de werking van een antibioticum, actinegestuurde celmigratie en vertering. Er wordt aandacht besteed aan ziektebeelden en andere medisch relevante onderwerpen. Dit boek bespreekt de basisaspecten van de biochemie. Daarom is het geschikt als handboek voor studenten uit richtingen die algemene biochemie als verplicht onderdeel in hun curriculum hebben (geneeskunde, tandheelkunde, biomedische wetenschappen, biochemie en biotechnologie, biologie, scheikunde), maar het kan ook worden gebruikt als naslagwerk voor studenten uit de toegepaste biologische wetenschappen, de opleiding tot dierenarts en relevante richtingen uit de hogescholen.


Book
Omtrent Suiker van Hugo Claus
Author:
ISBN: 9022304914 9789022304914 Year: 1975 Volume: vol *105 Publisher: Brussel : Manteau,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Réduction de la consommation d'énergie au cours de la fabrication du sucre , cristallisation : comptes rendus de la 17e assemblée générale de la Commission internationale technique de sucrerie, Copenhagen, 30 mai- 3 juin 1983

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Suikervrij gebak & desserts
Authors: ---
ISBN: 9054665270 Year: 2005 Publisher: Roeselare Roularta Books

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
De cuberdon : 18 sterrenchefs : 50 zoete en hartige recepten
Authors: ---
ISBN: 9782873869168 Year: 2014 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 27 << page
of 3
>>
Sort by