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Brésil : un système agro-alimentaire en transition

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Abstract

Sont rassemblés dans ce livre une série de travaux réalisés dans le cadre d’un programme de recherche du CREDAL, qui réunit des chercheurs et des enseignants français et brésiliens. Les textes ont été effectués dans le cadre d’un accord CAPES-COFE-CUB qui réunit ces équipes. Ceci est la suite d’autres travaux déjà réalisés, qui ont donné lieu à la publication d’articles et de livres en France et au Brésil. L’accumulation des travaux et des discussions réalisée, tout au long des trois dernières années, nous permet d’avancer dans une réflexion plus homogène, qui trouve ici une concrétisation explicative essentielle.

Remaking the North American food system : strategies for sustainability
Authors: ---
ISBN: 1281092231 9786611092238 0803215789 9780803215788 0803224389 9780803224384 9780803227903 0803227906 Year: 2007 Publisher: Lincoln : London : University of Nebraska Press,

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Abstract

Examines the resurgence of interest in rebuilding the links between agricultural production and food consumption. With examples from Puerto Rico to Oregon to Quebec, this work offers a North American perspective attuned to trends toward globalization at the level of markets and governance and shows how globalization affects specific localities.

Consuming interests : the social provision of foods
Authors: --- ---
ISBN: 1135358001 1280224223 9786610224227 020398014X 1857288998 1857289005 9780203980149 9781135357955 9781135357993 9781135358006 9781857288995 9781857289008 Year: 2000 Publisher: London : UCL Press,

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Abstract

Combining theory, research and policy Consuming Interests provides a topical interdisciplinary exploration into the nature of food provision, policy and regulation. The book provides a detailed examination of corporate retailers, state agencies and consumer organisations involved in the food sector. The analysis explores questions including: * what can the public expect from the state* what limits are there on state action* what are the most appropriate balancesbetween public and private interests in the provision of 'quality' foods.

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