Narrow your search
Listing 1 - 10 of 10
Sort by

Book
Antwerp
Author:
ISBN: 9780714848938 Year: 2008 Volume: *1 Publisher: London ; New York Phaidon

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Istanbul
Authors: ---
ISBN: 0714846864 9780714846866 Year: 2006 Publisher: New York, N.Y. Phaidon

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
An introduction to the architectural heritage of County Carlow
Author:
ISBN: 0755712587 Year: 2002 Publisher: Dúchas Government of Ireland

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Contemporary shops in the Unites States
Authors: ---
Year: 1946 Publisher: New York, N.Y. Architectural Book Publishing Co., Inc.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Over winkels
Author:
Year: 1955 Publisher: Amsterdam Van Holkema & Warendorf N.V.

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Boutiques and other retail spaces : the architecture of seduction
Authors: ---
ISBN: 0415363225 9780415363228 0415363217 9780415363211 9780203013595 9781134228331 9781134228379 9781134228386 Year: 2007 Publisher: New York, N.Y. Routledge, Taylor & Francis Group


Book
Hedendaagse architectuur.
Author:
ISBN: 3829039867 9783829039864 Year: 2000 Publisher: Köln Könemann

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De bedoeling van de samenstellers is om het grote publiek een ruim en actueel overzicht te bieden van de huidige architectuur wereldwijd. De forse pocket is thematisch ingedeeld in vijf blokken die op hun beurt ook weer zijn onderverdeeld. Zo bevat b.v. het blok Cultuur de onderdelen Musea, Kunstgalerijen, Culturele centra, Scholen en universiteiten, Bibliotheken en Godsdienstige centra. Ieder onderdeel wordt kort ingeleid. Deze inleidingen zijn erg warrig en vaag, waarschijnlijk is er in de vertaling een heleboel verloren gegaan. Daarna volgen projectbeschrijvingen, bijna 500 in totaal. Elk project krijgt twee pagina's, bestaande uit een grote (paginavullende) kleurenfoto, een korte opsomming van de feiten (opdrachtgever, jaartal etc.) een korte toeliching en enkele kleinere foto's (soms erg klein). Alle bouwwerken zijn in de laatste tien jaar uitgevoerd. Bij de keuze van de projecten kunnen soms vraagtekens gezet worden maar ondanks dat toch een aanrader want de opzet is geslaagd: in een kort bestek wordt een zeer breed, wereldwijd overzicht gegeven voor een ongelofelijk lage prijs. Jeanine Deckers

Architects' data
Authors: --- --- ---
ISBN: 0632023392 Year: 1998 Publisher: Oxford : Blackwell Science,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Architects' data is an essential aid in the initial design and planning of a project. The relevant building type is located by a comprehensive index and cross reference system : a condensed commentary covers user requirements, planning criteria, basic dimensions, and other considerations of function, siting, aspect, etc. A system of references based on and extensive bibliography supports the text. In every section plans, sections, site layouts, design details and graphs illustrate key aspects of a building type's design. Most illustrations are dimensioned or scaled : the metric system off measurement is used throughout, and the equivalent in feet / inches can easily be read either off a graphic scale on the page or from the built-in-conversion table. The illustrations are international in origin and include both well known and less famous designs. Architects' data is primarily a handbook of building types rather than of construction techniques and details. However its treatment of components (such as doors and windows) and of spaces for building services is extremely thorough, since consideration of these data is an essential element of the planning process. The opening pages of basic data on man and his buildings cover critical subjects such as scale, drawing practice, noise, light and space for the same reason. Particular attention has also been paid to the implications of energy conservation, means of escape from fire and the needs of the elderly and the disabled.

Keywords

Ernst Neufert gen. ed. Vincent Jones ed. consultant George Atkinson USA ed. Wm Dudley hunt ed. John Thackara dep. ed. Richard Miles --- bouw --- architectuur --- Bouwwezen afmetingen Neufert --- naslagwerk --- Ergonomie --- interieurvormgeving --- 69.032 --- comfort --- verhoudingen --- woningbouw --- flats --- tuinen --- tuinarchitectuur --- schoolgebouwen --- ziekenhuizen --- religieuze architectuur --- kerken --- winkels --- restaurants --- hotels --- kantoorgebouwen --- banken --- bankgebouwen --- parkeergarages --- benzinestations --- treinstations --- luchthavens --- laboratoria --- boerderijen --- sportgebouwen --- theaters --- bioscopen --- musea --- bouwmaterialen --- verlichting --- deuren --- vensters --- trappen --- liften --- gangen --- 69 --- Bouwwezen afmetingen van bouwwerken / de mens ergonomie --- #A9206A --- ergonomie --- afmetingen --- bouwkunde --- 69.03 --- bouwen - ergonomie --- Ernst Neufert ; gen. ed. Vincent Jones ; ed. consultant George Atkinson ; USA ed. Wm Dudley hunt ; ed. John Thackara ; dep. ed. Richard Miles --- Bouwwezen ; afmetingen ; Neufert --- Bouwwezen ; afmetingen van bouwwerken / de mens ; ergonomie --- Architectuur ; handboeken --- buildings [structures] --- gebouwen --- Architecture --- architecture [discipline] --- Civil engineering. Building industry --- measurements [dimensions] --- Developmental psychology --- Physics --- typology --- design [discipline] --- Mathematics --- methodology --- Building materials. Building technology --- Building --- Construction --- technical manuals


Book
Antwerpen à la carte : eten en de stad, van de middeleeuwen tot vandaag
Authors: ---
ISBN: 9789085867227 9085867223 Year: 2016 Publisher: Kontich Bai

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Overal ter wereld zijn steden hongerig. Als gulzige lichamen verorberen ze de gewassen van het nabije en het verre platteland. Zo konden steden groeien, via de succesvolle aanvoer, productie en verkoop van voedsel, via de verwerking en consumptie ervan in keukens en eetgelegenheden en via de afvoer ervan om opnieuw als mest en grondstof te dienen voor land en moestuin. Door de nabije Schelde en het omliggende wegennetwerk kon Antwerpen genieten van een rijke aanvoer van voedsel, waardoor het kon uitgroeien tot stad en rond 1565 al honderdduizend inwoners telde. Tegenwoordig gebeurt de aanvoer van voedsel naar Antwerpen via containers. Daardoor is de havenstad verbonden met een bijzonder groot, wereldwijd platteland. Voedsel heeft Antwerpen gevormd, want eeuwenlang is het hier elke dag verkocht, klaargemaakt, gegeten en in afval omgezet.Antwerpen à la carte toont met oude en actuele beeldende kunst en met waardevol erfgoed een nieuw portret van Antwerpen als etende stad. Het boek en de gelijknamige expositie onthullen het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen sinds 1500. Waar kwamen gewassen vandaan? Waar lagen markten en later winkels? Gelijken hedendaagse keukens en restaurants nog op de keuken en herberg van pakweg de zeventiende eeuw? En waarom werd voedselafval vroeger gerecycleerd?Het verhaal van vroeger is tegelijk uiterst actueel. Wereldwijd wonen steeds meer mensen in steden. Zullen al die stedelingen zich in de toekomst op een duurzame manier kunnen voeden? De uitdaging is groot en het verleden kan daarbij inspirerend werken.Bron: http://www.masshop.be/books/masbooks/antwerpen-a-la-carte/

Keywords

Afvalput. --- Beerputten. --- Bredael, van, Peeter: De oude ossenmarkt in Antwerpen, 0000-0000 (784). --- Claus, Emile: De markt voor de schouwburg in Antwerpen, 0000-0000 (2831). --- Cultuurgeschiedenis. --- Farasyn, Edgard: De oude vismijn van Antwerpen in 1882, 1882-1882 (1062). --- Grimmer, Abel: Lente, 1607-1607 (831/4). --- Herp, van, Willem I: De bedelares in de kroeg, 0000-0000 (870). --- Huishouden. --- Keukens. --- Koken (voeding). --- Kookgerei. --- Kunst. --- MAS, Antwerpen: Antwerpen a la carte 2016/05/13 - 0000/00/00. --- Markten [gebeurtenissen]. --- Markten [gebouwen]. --- Mest. --- Stedelijke geschiedenis. --- Stobbaerts, Jan: Slachterij, 0000-0000 (2946). --- Supermarkten. --- Tentoonstellingscatalogus. --- Voedsel. --- Winkelen. --- Winkels. --- Antwerpen. --- eten en drinken --- eetcultuur --- geschiedenis --- sociale geschiedenis --- cultuurgeschiedenis --- Antwerpen --- markets [structures] --- History of civilization --- cookware --- urban history --- kitchens --- markets [events] --- Art --- dung --- sumps --- art [fine art] --- food --- stores --- Housekeeping --- shopping --- anno 500-1499 --- anno 1800-1999 --- anno 1500-1799 --- Antwerp --- C3 --- kookkunst --- KADOC - Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving (1977-) --- Kunst en cultuur --- Exhibitions --- Geschiedenis --- Eten --- Voeding --- Cultuurgeschiedenis --- Steden --- Handel --- Erfgoed --- Voedselvoorziening --- Eetcultuur --- Food habits --- Cooking, Belgian --- Gastronomy --- Food --- Cooking in art --- Food in art --- History --- Stad --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Drank --- Gezondheid --- Antwerpen (stad) --- Food habits - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking, Belgian - History - Exhibitions --- Gastronomy - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Food - Belgium - Antwerp - History - Exhibitions --- Cooking in art - Exhibitions --- Food in art - Exhibitions --- koken --- afvalput --- cooking --- eten en drinken. --- eetcultuur. --- geschiedenis. --- sociale geschiedenis. --- cultuurgeschiedenis. --- art [discipline] --- markets [structures or spaces] --- stores [built works]

Listing 1 - 10 of 10
Sort by