Narrow your search

Library

KU Leuven (3)

Odisee (3)

Thomas More Kempen (3)

UCLL (3)

VIVES (3)

Vlaams Parlement (3)

FARO (2)

LUCA School of Arts (2)

Thomas More Mechelen (2)

UGent (2)

More...

Resource type

book (3)


Language

English (2)

Dutch (1)


Year
From To Submit

2019 (1)

2010 (1)

2007 (1)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
The Role of Livestock in Developing Communities : Enhancing Multifunctionality
Authors: --- ---
ISBN: 1928424813 0868867985 Year: 2010 Publisher: Bloemfontein UJ Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

The book provides critical information and knowledge on the importance of livestock in the global effort to alleviate poverty and promote human health. It describes and evaluates case studies, examines theoretical frameworks, and discusses key global policy development issues, challenges and constraints related to smallholder livestock-production systems around the globe. The book is written for academic professionals, industry experts, government officials and other scholars interested in the facts and issues concerning the contribution of livestock to the social and economic progress of developing countries.


Book
Public Health Nutrition: Assessing Evidence to Determine Policy and Practice
Authors: --- ---
Year: 2019 Publisher: Frontiers Media SA

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This eBook is a collection of articles from a Frontiers Research Topic. Frontiers Research Topics are very popular trademarks of the Frontiers Journals Series: they are collections of at least ten articles, all centered on a particular subject. With their unique mix of varied contributions from Original Research to Review Articles, Frontiers Research Topics unify the most influential researchers, the latest key findings and historical advances in a hot research area! Find out more on how to host your own Frontiers Research Topic or contribute to one as an author by contacting the Frontiers Editorial Office: frontiersin.org/about/contact


Book
Handboek gezondheidspromotie : evenwichtig eten en gezond bewegen
Author:
ISBN: 9789020973297 Year: 2007 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen die op een professionele manier met voeding bezig is, kent het belang van een evenwichtige voeding voor het bevorderen van de gezondheid. Er is ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat evenwichtige voeding en voldoende beweging samen horen in een actieve, gezonde en fitte levensstijl. De evolutie van de voedingsdriehoek naar de 'actieve voedingsdriehoek' was dan ook een bewuste stap. Theoretische kennis is n zaak, mensen bewust maken van hun voedings- en bewegingsgewoonten en hen aanzetten tot gedragsverandering is niet zo eenvoudig. Welke barrires moet je daarvoor overwinnen? Welke fasen van gedragsverandering moet je doorlopen? Vanuit de brede visie van gezondheidspromotie heeft dit handboek oog voor de achterliggende oorzaken van ons voedings- en bewegingsgedrag en voor de invloed van omgevingsfactoren. Hoe werkt de omgeving in op onze leefgewoonten? Spelen aanbod en beschikbaarheid een rol? Ten slotte maak je uitgebreid kennis met de actieve voedingsdriehoek, het Vlaamse Voorlichtingsmodel voor evenwichtig eten en gezond bewegen. Als opvolger van de handleiding 'Hoe evenwichtige voeding bevorderen?', een klassieker in het voedingsonderwijs, vormt dit handboek een basiswerk voor studenten, voorlichters, ditisten, preventiewerkers en iedereen die rond voeding, gezond leven en voorlichting werkt Inhoudsopgave : HOOFDSTUK 1 Voeding, lichaamsbeweging en gezondheid1.1 De relatie voeding, beweging en ziekte of gezondheid 1.2 Voedings- en bewegingsgedrag vandaag 1.3 Hoe benvloedbaar is ons voedings- en bewegingsgedrag? 1.4 De gezondheidsspecialist als informatiebron voor voeding? 1.5 De economische kosten van een ongezonde levensstijl 1.6 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 2 Hoe verander je een voedings- en bewegingsgedrag? 2.1 Gezondheidsvoorlichting of gezondheidspromotie? 2.2 Determinanten van gedrag 2.3 Overzicht van verklarende theorien van gedrag 2.4 Van analyse van de determinanten naar het opzetten van interventies. De aanpak op maat 2.5 Besluit 2.6 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 3. En de praktijk? Individu- en omgevingsgerichte aanpak 3.1 Individugericht werken: praktische toepassingen 3.2 Omgevingsgericht weken: toepassing settinggericht werken 3.3 Werken op maat: een gezonde leefstijl voor kwetsbare groepen 3.4 Ervaringen, oefeningen en reflecties HOOFDSTUK 4. De actieve voedingsdriehoek, een voorlichtingsmodel 4.1 Het belang voan voeding en beweging 4.2 Beschrijving van energie en voedingsstoffen 4.3 De actieve voedingsdriehoek van A tot Z 4.4 Het gebruik van de actieve voedingsdriehoek 4.5 Ervaringen, oefeningen en reflecties

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition and Health. --- gedragsverandering --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- gezondheid --- voedingshygiëne --- gezondheidspromotie --- Hygiene. Public health. Protection --- 641 --- 614 --- 641.561 --- 613.2 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- gezondheidsvoorlichting --- voedingsgewoonten --- 601.6 --- voeding --- 616 --- 628.8 --- beweging --- bewegingsopvoeding --- dieetleer --- voedingsleer --- 628.4 --- Bewegen --- GVO --- Gezond leven --- Gezondheid --- Lichaamsbeweging --- Voeding --- Voedingsdriehoek --- Gezonde voeding --- Gezondheidsvoorlichting --- Voedingsleer --- GVO (gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, sanitaire opvoeding) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- 613.2 <01> --- 641.561 Diets for healthy persons. Weight-reducing, slimming diets --- Diets for healthy persons. Weight-reducing, slimming diets --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Openbare gezondheidszorg--(zie ook {351.84}) --- Voedingsleer. Dieet --- gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Lichaamsoefening en sport --- Dieetleer --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Voedingsleer. Dieet--Bibliografieën. Catalogi --- Health --- Nutritional aspects --- Handbooks, manuals, etc. --- Voeding en gezondheid --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Ziekten --- Voedingsgewoonten --- Diëten --- Beweging --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsgewoonte --- Plezier --- Gedrag --- Drank --- Dieet

Listing 1 - 3 of 3
Sort by