Listing 1 - 10 of 50 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
This report looks at farm management practices with green growth potential, from farmer-led innovations (such as those directly linked to soil and water, Integrated Pest Management, organic farming) to science-led technologies (such as biotechnology and precision agriculture). Global food demand can only be met in a sustainable way if new forms of agricultural production and innovative technologies can be unlocked to increase the productivity, stability, and resilience of production systems with goals beyond just raising yields, including saving water and energy, reducing risk, improving product quality, protecting the environment and climate change mitigation.
Choose an application
agriculture --- sustanability --- development --- Sustainable agriculture --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Agriculture --- Alternative agriculture --- Sustainable agriculture.
Choose an application
Choose an application
agronomy --- agroindustry --- forestry --- environmental sciences --- agriculture --- Sustainable agriculture --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Agriculture --- Alternative agriculture
Choose an application
La 4e de couverture indique : "L'initiative « 4 pour 1 000 : les sols pour la sécurité alimentaire et le climat » propose d'augmenter chaque année d'un quatre millième le stock de carbone présent dans tous les sols du monde. À la demande de l'Ademe et du ministère de l'Agriculture et de l'Alimentation, l'Inra (devenu aujourd'hui INRAE) a conduit une étude, centrée sur la France métropolitaine, visant à estimer le potentiel de stockage de carbone des sols agricoles et forestiers et, in fine, à mesurer la contribution potentielle de ce levier à l'objectif de réduction des émissions nettes de gaz à effet de serre. Diverses pratiques candidates (cultures intermédiaires, apport de nouvelles ressources organiques, gestion des prairies, agroforesterie ...) ont été évaluées. Les résultats obtenus ont montré une forte variabilité du stockage additionnel de carbone. L'étude a également permis d'estimer le coût supplémentaire, pour les agriculteurs, de mise en œuvre de ces pratiques de stockage, puis une allocation de l'effort de stockage entre les pratiques et les régions a été effectuée. Ces données permettront aux différents acteurs concernés de faire les meilleurs choix pour stocker davantage de carbone dans les sols. Cet ouvrage s'adresse aux décideurs chargés de l'élaboration des politiques publiques climatiques dans le domaine agricole, aux responsables territoriaux, aux aménageurs, aux ingénieurs et techniciens, aux agriculteurs et à l'ensemble des citoyens intéressés par la problématique de l'agriculture et du changement climatique."
Agricultural ecology. --- Sustainable agriculture. --- Agriculture --- Agroecology --- Ecology --- Permaculture --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Alternative agriculture --- Environmental aspects
Choose an application
L’agriculture est le principal utilisateur d’eau dans la plupart des pays. Ce secteur est également confronté à l’énorme défi d’augmenter la production de produits alimentaires de presque 50 % d’ici 2030 et de la faire doubler d’ici 2050. Ceci devra probablement être réalisé en consommant moins d’eau, principalement en raison des pressions croissantes résultant de l’urbanisation, de l’industrialisation et du changement climatique. Dans ce contexte, il est important qu’à l’avenir les agriculteurs reçoivent les bons signaux pour augmenter l’efficacité de l’utilisation de l’eau et améliorer sa gestion à usage agricole, tout en préservant les écosystèmes aquatiques. Ce rapport incite les responsables de l’élaboration des politiques à reconnaître la complexité et la diversité des aspects de la gestion des ressources en eau dans l’agriculture ainsi que la vaste gamme des problèmes qui sont en jeu. Il leur procure également les outils pour le faire, en offrant une profusion d’informations sur les tendances récentes et des perspectives sur l’utilisation des ressources en eau dans l’agriculture, en intégrant notamment les impacts du changement climatique. Il examine les résultats obtenus par les pays de l’OCDE en matière de gestion de leurs ressources en eau à usage agricole, en se concentrant sur : l’ampleur des subventions accordées aux agriculteurs pour leur besoin en eau ; les mesures de protection contre les inondations et les sécheresses ; et l’organisation et la gestion des institutions liées à l’eau et au secteur agricole. Le rapport propose des recommandations concrètes sur ce que les pays devraient faire et sur les raisons pour lesquelles ils devraient le faire.
Electronic books. -- local. --- Sustainable agriculture. --- Water-supply, Agricultural. --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Agricultural water-supply --- Agriculture and water --- Agriculture --- Alternative agriculture --- Water-supply, Rural --- Water in agriculture
Choose an application
This report synthesises the experience of OECD countries in developing and implementing policies, programmes and initiatives related to green growth in the agricultural sector, based primarily on material provided by governments. It discusses the overall approach that countries are taking towards establishing a green growth strategy in agriculture; the implementation of the OECD framework for monitoring progress towards green growth in agriculture; and the various policy instruments used. A key conclusion is that, while most countries have some policies in place that relate to the concept of green growth, the degree of ambition shows considerable variation. A wide range of instruments and a variety of “policy mixes” are currently applied across OECD countries, with the majority of countries appearing to have strategic objectives covering a wide range of subjects related to green growth, particularly in the area of improving energy efficiency and reducing the carbon footprint of agriculture. A coherent overall policy framework that has clear objectives, sets R&D priorities, and policy measures that are targeted and implemented at the appropriate levels are essential to establish a comprehensive strategy for green growth in agriculture.
Environment --- Agriculture and Food --- Agriculture --- Sustainable agriculture --- Environmental aspects --- Government policy. --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Farming --- Husbandry --- Alternative agriculture --- Industrial arts --- Life sciences --- Food supply --- Land use, Rural
Choose an application
Organic agriculture combines tradition, innovation and science to benefit the shared environment and promotes fair relationships and a good quality of life. This book is a compilation of 11 chapters focused on development of organic agriculture, the role of sustainability in ecosystem and social community, analysis of environmental impacts of the organic farming system and its comparison with the conventional one, crop growing and weed control technologies, organic production, effective microorganisms technology. Continuously, a wide range of research experiments focus on organic agriculture technologies, quality of production, environmental protection and non-chemical, ecologically acceptable alternative solutions. In the book Organic Agriculture Towards Sustainability, contributing researchers cover multiple topics respecting modern, precious organic agriculture research.
Organic farming. --- Sustainable agriculture. --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Agriculture --- Alternative agriculture --- Ecological agriculture --- Organic agriculture --- Organic crops --- Organic cultivation --- Organic production of crops --- Organiculture --- Regenerative agriculture --- Genetics (non-medical)
Choose an application
Sustainable agriculture --- Sustainable agriculture. --- Study and teaching --- Study and teaching. --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- sustainable agriculture --- teaching agriculture --- plant genetic resources --- agricultural education --- Agriculture --- Alternative agriculture
Choose an application
agriculture --- sustainability --- environment --- Agriculture --- Sustainable agriculture --- Low-input agriculture --- Low-input sustainable agriculture --- Lower input agriculture --- Resource-efficient agriculture --- Sustainable farming --- Alternative agriculture --- Sustainable agriculture. --- Agriculture. --- Farming --- Husbandry --- Industrial arts --- Life sciences --- Food supply --- Land use, Rural
Listing 1 - 10 of 50 | << page >> |
Sort by
|