Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen
Authors: --- ---
ISBN: 9028911545 Year: 1986 Volume: vol 26 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel / Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?

Keywords

Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid

Agricultural uses of antibiotics : developed from a symposium sponsored by the division of agricultural and food chemistry at the 190th meeting of the American Chemical Society, Chicago, September 8-13, 1985
Authors: ---
ISBN: 0841209960 Year: 1986 Volume: vol 320 Publisher: Washington American Chemical Society

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Antibiotique --- antibiotics --- Production végétale --- Plant production --- Production animale --- Animal production --- Résidu --- residues --- Santé publique --- public health --- Produit alimentaire --- foods --- USA --- Antibiotics in veterinary medicine --- Antibiotics in agriculture --- Antibiotics in animal nutrition --- Antibiotic residues --- Food contamination --- Food Safety --- Anti-Infective Agents --- Health Occupations --- Technology, Industry, and Agriculture --- Publication Formats --- Environmental Pollution --- Technology, Industry, Agriculture --- Therapeutic Uses --- Public Health --- Disciplines and Occupations --- Publication Characteristics --- Environment and Public Health --- Pharmacologic Actions --- Chemical Actions and Uses --- Health Care --- Chemicals and Drugs --- Food Contamination --- Anti-Bacterial Agents --- Congresses --- Agriculture --- Veterinary Medicine --- Health & Biological Sciences --- Health aspects --- Agriculture. --- Anti-Bacterial Agents. --- Food Contamination. --- Veterinary Medicine. --- -Antibiotics in animal nutrition --- -Antibiotics in veterinary medicine --- -Antibiotics residues --- -Food contamination --- -636.087.8 --- 631.463 --- 637.047 --- 577.18 --- 63 --- $?$11/87 --- Contaminated food --- Food --- Foods, Contaminated --- Contamination (Technology) --- Food adulteration and inspection --- Veterinary medicine --- Antibiotics in nutrition --- Medicated feeds --- Medicine, Veterinary --- Animal Husbandry --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- Agricultural Development --- Farming --- Farms --- Gardens --- Development, Agricultural --- Farm --- Garden --- Agricultural Inoculants --- -Congresses --- Contamination --- 636.087.8 --- Anti-Bacterial Compounds --- Anti-Mycobacterial Agents --- Antibacterial Agents --- Antibiotic --- Antimycobacterial Agents --- Bacteriocidal Agents --- Bacteriocides --- Antibiotics --- Agents, Anti-Bacterial --- Agents, Anti-Mycobacterial --- Agents, Antibacterial --- Agents, Antimycobacterial --- Agents, Bacteriocidal --- Anti Bacterial Agents --- Anti Bacterial Compounds --- Anti Mycobacterial Agents --- Compounds, Anti-Bacterial --- Residues, Antibiotic --- Antibiotica / in de veeartsenijkunde. (Congres) --- Huisdieren. Voeding / en antibiotica. (Congres) --- Voedsel. Vergiftigingen. (Congres) --- Antibiotiques / en agriculture. (Congrès) --- Antibiotiques / en médecine vétérinaire. (Congrès) --- Animaux domestiques. Alimentation / et antibiotiques. (Congrès) --- Aliments. Contamination. (Congrès) --- Antibiotica / in de landbouw. (Congres)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by