Narrow your search
Listing 1 - 9 of 9
Sort by

Book
Preventieve gezondheidszorg voor ouderen
Authors: --- ---
ISBN: 9060168380 Year: 1988 Volume: 8 Publisher: Alphen aan den Rijn Brussel Samsom Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Sporen achterlaten : het verleden als bezit en erfenis.
Author:
ISBN: 9036800951 Year: 1988 Publisher: Deventer Van Loghum Slaterus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Zorgen voor dementerende ouderen thuis : een handleiding voor de verzorgende beroepen
Authors: --- ---
ISBN: 902661893X Year: 1988 Publisher: Nijkerk Intro


Book
Atlas du vieillissement et de la vieillesse
Authors: --- ---
ISBN: 9782865860586 Year: 1988 Publisher: Toulouse : Erès,


Book
Dérider la retraite : profil socio-économique des 55-64 ans
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 2872120076 9782872120079 Year: 1988 Publisher: Bruxelles Fondation Roi Baudouin

Gerontocomia: on the care of the aged. Elegies on old age and love
Authors: --- ---
ISBN: 0871691825 9780871691828 Year: 1988 Volume: 182 Publisher: Philadelphia (Pa.): American philosophical society,


Book
Voeding van ouderen
Authors: --- ---
ISBN: 9060165845 Year: 1988 Volume: vol Deel 16 Publisher: Alphen aan den Rijn Brussel Samsom : Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De groep ouderen in de bevolking neemt snel toe; nu is ongeveer 12% van de bevolking ouder dan 65 jaar, over 40 jaar zal dit circa 25%. De vergrijzing van de bevolking heeft vérstrekkende consequenties voor de gezondheidszorg. Meer dan ooit staat de relatie tussen voeding en veroudering in de belangstelling van onderzoekers, gezondheidswerkers en voorlichters, en uiteraard bij de ouderen zelf. De centrale vraag is wat een goede, evenwichtig samengestelde voeding kan bijdragen aan de 'kwaliteit' van het leven en aan de preventie van ziekten. In dit boek geven deskundigen een overzicht van de huidige kennis, en de problemen en risicosituaties in de praktijk. Ook geven zij praktische aanbevelingen en stellen prioriteiten voor toekomstig onderzoek. De samenstelling van de voeding beïnvloedt het verloop van het biologisch verouderingsproces, en omgekeerd heeft veroudering invloed op de verwerking en behoefte aan voedingsstoffen. Na een beschrijving van de fysiologische aspecten worden resultaten gepresenteerd van onderzoek naar de behoefte aan energie en voedingsstoffen en naar de voedingsgewoonten van ouderen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen zelfstandig wonende ouderen en ouderen die in verzorgings- of verpleeghuizen verblijven.In grote lijnen wordt geconcludeerd dat ouderen, evenals jongeren, naar verhouding te veel vel en eiwit gebruiken en te weinig koolhydraten. Een kanttekening is dat de aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen voor ouderen wellicht moeten worden aangepast.Extra aandacht verdienen de risicogroepen en risicosituaties. Bij verschillende onderzoeken is gebleken dat er veel misverstanden bestaan over diëten. In verpleeghuizen doen zich voedingsproblemen voor, met name bij patiënten met dementie of cerebro-vasculaire aandoeningen. Voor de voedselverwerking en uiteindelijk de voedingstoestand is een goed functionerend gebit van groot belang. Ten slotte wordt ingegaan op de vraag op vitamine-suppletie zinvol is of juist niet.

Keywords

Alimentation --- Bejaarden --- Personnes âgées --- Voeding --- Voeding: ouderen --- NUTRITION --- in old age --- in old age. --- In old age. --- Aged. --- Nutritional Physiological Phenomena. --- voedingsleer --- geriatrie --- Nutrition Phenomena --- Nutrition Physiological Concepts --- Nutrition Physiological Phenomenon --- Nutrition Process --- Nutritional Phenomena --- Nutritional Physiological Phenomenon --- Nutritional Physiology --- Nutritional Physiology Concepts --- Nutritional Physiology Phenomenon --- Nutritional Process --- Nutritional Processes --- Nutrition Physiological Phenomena --- Nutrition Physiology --- Nutrition Processes --- Nutritional Physiology Phenomena --- Concept, Nutrition Physiological --- Concept, Nutritional Physiology --- Concepts, Nutrition Physiological --- Concepts, Nutritional Physiology --- Nutrition Physiological Concept --- Nutritional Physiology Concept --- Phenomena, Nutrition --- Phenomena, Nutrition Physiological --- Phenomena, Nutritional --- Phenomena, Nutritional Physiological --- Phenomena, Nutritional Physiology --- Phenomenon, Nutrition Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiology --- Physiological Concept, Nutrition --- Physiological Concepts, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutritional --- Physiological Phenomenon, Nutrition --- Physiological Phenomenon, Nutritional --- Physiology Concept, Nutritional --- Physiology Concepts, Nutritional --- Physiology Phenomena, Nutritional --- Physiology Phenomenon, Nutritional --- Physiology, Nutrition --- Physiology, Nutritional --- Process, Nutrition --- Process, Nutritional --- Processes, Nutrition --- Processes, Nutritional --- Food --- Nutritional Sciences --- Phototrophic Processes --- Autotrophic Processes --- Heterotrophic Processes --- Chemoautotrophic Growth --- Elderly --- Geriatrics --- Longevity --- Nutrition --- 628.8 --- gerontologie (gez) --- voedingshygiëne (gez) --- Aged --- Nutritional Physiological Phenomena

Listing 1 - 9 of 9
Sort by