Narrow your search

Library

KU Leuven (2)

AP (1)

EhB (1)

KBR (1)

KDG (1)

Odisee (1)

PXL (1)

Thomas More Kempen (1)

Thomas More Mechelen (1)

UAntwerpen (1)

More...

Resource type

book (2)


Language

Dutch (1)

French (1)


Year
From To Submit

2006 (2)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Analysemethoden voor voeding : recente ontwikkelingen
Authors: --- --- ---
ISBN: 9020961403 Year: 2006 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek worden alle recente ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenanalyses behandeld. Bij de staalvoorbereiding zijn deze ontwikkelingen onder meer een gevolg van steeds lagere concentraties van te bepalen bestanddelen, complexere matrices, milieuaspecten voor gebruikte oplosmiddelen en de reeds aangehaalde strengere normen opgelegd door de overheden. Er wordt dus gestreefd naar nauwkeuriger resultaten in kortere tijd en met minder kosten. Bij de eigenlijke analyse is het principe in heel wat gevallen een chromatografrische scheiding. Andere analysemethoden zijn vloeistofinjectieanalyse en capillaire elektroforese. Verder zijn er ook de biotechnologische methoden.Bij de detectie, dit is het kwantificeren van de afzonderlijke bestanddelen, zijn er eveneens heel wat recente ontwikkelingen. Elementen die daarbij spelen zijn miniaturisering en automatisering. Een trend tegenwoordig is het combineren van twee of meer analysetechnieken.

Listing 1 - 2 of 2
Sort by