Listing 1 - 8 of 8
Sort by

Book
Game meat hygiene in focus : microbiology, epidemiology, risk analysis and quality assurance
Authors: --- ---
ISBN: 9789086861651 Year: 2011 Publisher: Wageningen : Wageningen Academic publishers,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Live, love & laugh
Author:
ISBN: 9789089312273 Year: 2011 Publisher: Gent Borgerhoff & Lamberigts

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

273


Book
Levensmiddelenhygiëne : de microbiologische aspecten.
Author:
ISBN: 9789035228597 9035228596 Year: 2011 Publisher: Amsterdam Elsevier gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedselvergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella. In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn. Inhoudsopgave : 1 Relatie tussen voeding en gezondheid 2 Algemene levensmiddelenmicrobiologie 3 Besmetting van voedsel 4 Voedselinfecties 5 Voedselvergiftigingen 6 Hygiënebewaking rond de spijslijn 7 Microbiologische controle rond de spijslijn 8 De mens en zijn gedrag: een bepalende factor bij de hygiënebewaking


Book

Book
Handboek voor palliatieve zorg
Authors: --- ---
ISBN: 9789089241917 Year: 2011 Publisher: Antwerpen Houtekiet

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit Handboek voor palliatieve zorg is de vertaling van het fameuze boek uitgegeven door de internationale vereniging van palliatieve zorg IAHPC. Het beschrijft didactisch de essentiële kennis om deze zorg te kunnen verstrekken. Het boek is bedoeld voor zorgverleners – zoals artsen, verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers - , maar bevat ook de noodzakelijke informatie voor alle mantelzorgers – familie, vrienden, vrijwilligers, enzomeer.


Book
Hygienic design of food factories
Authors: ---
ISBN: 1613447981 0857094939 184569564X 9781613447987 9781845695644 9780857094933 Year: 2011 Publisher: Cambridge : Woodhead Pub.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food safety is vital for consumer confidence, and the hygienic design of food processing facilities is central to the manufacture of safe products. Hygienic design of food factories provides an authoritative overview of hygiene control in the design, construction and renovation of food factories.The business case for a new or refurbished food factory, its equipment needs and the impacts on factory design and construction are considered in two introductory chapters. Part one then reviews the implications of hygiene and construction regulation in various countries on food factory design.


Book
Waarom dik worden gemakkelijk en vermageren moeilijk is : recente inzichten in obesitas
Author:
ISBN: 9789033482359 Year: 2011 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Meer dan de helft van de Westerse mensen lijdt aan overgewicht. Nochtans was voedingsvoorlichting nog nooit zo goed georganiseerd als nu. Nog nooit werd er zoveel gejogd en gefitnesst. Blijkbaar is de moderne mens niet in staat om zijn lichaamsgewicht onder controle te houden. In dit boek wordt gezocht naar de oorzaak van dit fenomeen. Van onze verre voorouders, die geselecteerd werden in een energiearme omgeving, kregen we een automatisch energiebalansregulerend systeem overgeerfd. Bij hen leverde dat spontaan een normaal gewicht op. Dit systeem is blijkbaar niet voldoende aangepast aan onze moderne, energierijke maatschappij. Het wordt daarenboven verstoord door het beloningssysteem dat ons aanzet om te eten omwille van ons plezier in plaats van omwille van honger. De auteur bespreekt hoe dit energiebalansregulerend systeem en het beloningssysteem werken en stelt daarbij realistische remedies voor. Dit boek richt zich in eerste instantie naar de beoefenaars van beroepen die met de voedingsproblematiek te maken hebben: dietisten, huisartsen en specialisten inwendige geneeskunde, endocrinologen, maagchirurgen, biomedici, landbouwingenieurs, biologen en anderen, maar daarnaast ook naar de geïnteresseerde leek die zelf wil weten waarom zijn harde strijd tegen overgewicht zo moeilijk is en die door deze kennis die strijd met meer succes wil voeren.


Book
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering
Authors: --- ---
ISBN: 9789048611911 Year: 2011 Publisher: Brugge Die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen. De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen. Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssytemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden. (Bron : covertekst)

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology. --- Microbiology --- storage --- Détérioration --- Deterioration --- Contamination --- Keeping quality --- Food preservation --- voedingstechnologie --- contaminatie --- voedingsmiddelenindustrie --- voorspellend modelleren --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselmicrobiologie --- reinigingstechnieken --- conserveren --- bewaarmiddelen --- voedselveiligheid --- voedselinfectie --- voedselproduktie --- toegepaste microbiologie --- 579.67 --- 641 --- 664.8 --- 641.1 --- microbiologie --- voeding --- voedingsmiddelentechnologie --- Microbiologie --- Voedingshygiëne --- Voedselbewaring --- Bederf van voedingsmiddelen --- Besmetting --- Bewaring --- Desinfectie --- Levensmiddelentechnologie --- Reinigen --- Voedselpathogenen --- 664.3 --- Voeding --- Voeding; microbiologie --- 664.8 Preservation of organic edible substances (in general). Preservation of plant, vegetable products --- Preservation of organic edible substances (in general). Preservation of plant, vegetable products --- 579.67 Food microbiology --- Food microbiology --- Food. Cooking. Dishes --- levensmiddelen --- departement Biotechniek 11 --- levensmiddelentechnologie --- conservering --- opleiding biotechnologie --- Deterioration. --- Conserveren van voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Voedselveiligheid --- Voedselvergiftiging --- Hygiëne --- Conserveren (voeding) --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Drank --- Gezondheid

Listing 1 - 8 of 8
Sort by