Narrow your search

Library

KBR (3)

PXL (3)

VIVES (3)

Arteveldehogeschool (2)

Hogeschool Gent (2)

Hogeschool West-Vlaanderen (2)

Odisee (2)

Thomas More Kempen (2)

UCLL (2)

AP (1)

More...

Resource type

book (3)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

2012 (3)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
De actieve voedingsdriehoek
Author:
ISBN: 9789033486395 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.


Book
De voedselzandloper : over afvallen en langer jong blijven
Author:
ISBN: 9789035137585 9035137582 Year: 2012 Publisher: Amsterdam Bert Bakker

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De voedselzandloper biedt een alternatief voor de voeseldriehoek en de voedselschijf. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De voedselzandloper is een vervanging van de bestaande driehoeken, cirkels en schijven die nu gangbaar zijn als richtlijn voor een gezonde voeding. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. In zijn boek beschrijft hij de wetenschappelijke achtergronden ervan en verduidelijkt de verschillende onderdelen. Hij specialiseert zich in de biogerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen, waarvan de zandloper de samenvatting is, beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De theorie wordt uitgebreid maar helder beschreven. Zeer leesbaar voor de geïnteresseerde, maar geen snelle en gemakkelijke kost voor iemand die op zoek is naar een quick fix. Wel fijn is dat elk hoofdstuk kort wordt samengevat. Na de uitleg over de zandloper, bevat het laatste hoofdstuk menu's en recepten. Een verklarende woordenlijst, noten en een trefwoordenregister maken het compleet en bruikbaar als naslagwerk. Een aanvulling op bestaande literatuur, geschikt voor voedingsdeskundigen en de geïnteresseerde leek.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by