Listing 1 - 10 of 205 << page
of 21
>>
Sort by

Dissertation
Hoe heeft mijn buitenlandse stage in Gambia mij als beginnend leerkracht beïnvloed?
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het eindwerk is gemaakt door Gert-Jan Pieters, een student die drie maand op buitenlandse stage is geweest naar Gambia. Daar heeft hij les gegeven in een plaatselijke school, het onderwijssysteem bestudeerd en enkele projecten uitgewerkt. Het eindwerk werd geschreven omdat hij zijn fantastische ervaringen wou delen met anderen. Hij mocht ervaren hoe het was om les te geven in een plaatselijke school en hoe zijn collega’s omgingen met tucht in de overvolle klassen. Het onderwijssysteem en de gang van zaken in zijn gastland in beeld brengen voor de lezers is één van de hoofddoelen.Door om te gaan met collega’s leerde hij wat de status van de leerkracht is, welke opleidingen je moet volgen om leerkracht te worden en wat de kostprijs van deze opleidingen is. Proefondervindelijk maakte hij kennis met de werkboeken en het beschikbare didactische materiaal.Via interviews, losse gesprekken en door zich te integreren in de samenleving leerde hij de rol van de ouders beter kennen. hij kwam te weten hoeveel de verschillende soorten onderwijs kosten en wie de kans krijgt om onderwijs te volgen. Door een aantal projecten te schetsen, maar vooral door zijn eigen projecten toe te lichten wil hij mensen met toekomstplannen motiveren en interessante informatie geven. Het eindwerk is bedoeld voor (toekomstige) leerkrachten die ooit les willen geven in het buitenland. In het eindwerk wordt een realistisch beeld geschetst over het schoolleven in Gambia. Iedereen die interesse heeft in duurzame ontwikkelingswerking, of mensen die ook op het punt staan iets te ondernemen in Afrika hebben baat bij het lezen van mijn ervaringen en opzoekingen.

Keywords

Afrika


Dissertation
Essay by Io Cooman, A Collection of human beings inhabiting the south-western parts of the low countries. -The violence of the camera-.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Essay by Io Cooman, A collection of human beings inhabiting the south-western parts of the Low countries. -The violence of the camera- Is het theoretische luik dat hoort bij de fotoreeks 'Io Cooman's collection of human beings inhabiting the south-western parts of the Low countries. - a tentative approach to description and taxonomy-'.Deze thesis is opgedeeld in twee delen. Deel 1: 'The violence of the camera' graaft in het verleden de koloniale fotografie van het begin van de 20ste eeuw en de manier waarop en waarom er met 'De Andere' werd omgegaan in beeldvorming vroeger en nu. Deel 2: 'The violence of my camera' gaat over mijn persoonlijke traject tijdens het maken van mijn masterproef.

Keywords

Afrika


Book
De opkomst van Afrika en de groeiende agressiviteit van het Westen
Author:
Year: 2013 Publisher: Brussel : IMAST,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Afrika.


Dissertation
Activities in a box.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: "Hoe kan een individueel activiteitenschema bijdragen aan een verhoging van kwaliteit van bestaan op vlak van persoonlijke ontwikkeling bij kinderen met een ernstig verstandelijke beperking in een dagcentrum in Zuid-Afrika?"Naast deze probleemstelling had ik nog wat zaken waar ik wat meer over te weten wilde komen. Ik kwam tot volgende deelvragen:- Waarom is werken aan persoonlijke ontwikkeling belangrijk?- Hoe kan ik de persoonlijke ontwikkeling stimuleren als begeleider?- Hoe kan ik de begeleider sensibiliseren en betrekken? Conclusies: Samen met de lokale begeleidsters werkte ik mijn project uit met vier kinderen. Deze projecten waren bij elk kind erg verschillend, aangezien ik uitging van de persoonlijke wensen, interesses en mogelijkheden van elk kind. De focus werd gelegd op het verhogen van de persoonlijke ontwikkeling bij de jongeren die deelnamen aan mijn project. De kinderen werden niet alleen gestimuleerd in het uitvoeren van activiteiten op maat, ze werden ook gestimuleerd in het maken van eigen keuzes en de groepsdynamiek met de andere klasgenoten evolueerde in de positieve richting.

Keywords

Zuid-Afrika


Dissertation
Autisme, een andere wereld Hoe begeleiders in een dagcentrum in Zuid-Afrika coachen in de omgang met kinderen met een autismespectrumstoornis en hen helpen tegemoetkomen aan de noden van deze kinderen?
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Hoe begeleiders in een dagcentrum in Zuid-Afrika coachen in de omgang met kinderen met een autismespectrumstoornis en hen helpen tegemoetkomen aan de noden van deze kinderen? In de voorziening zijn enkele kinderen met een zware vorm van ASS. De begeleiders hebben het moeilijk met deze kinderen. Zij weten niet hoe ze hen moeten aanpakken. Door de begeleiders te coachen, zullen zij beter kunnen omgaan met deze kinderen. Samen met de begeleiders zal ik tegemoetkomen aan de noden van de kinderen met een autismespectrumstoornis door hulpmiddelen te ontwerpen waardoor zij beter functioneren in het dagcentrum. Conclusies: Ik heb de begeleiders kunnen coachen in de omgang met de kinderen met ASS. Ik heb een vorming gegeven en videoanalyses gedaan waardoor de begeleidsters meer te weten kwamen over kinderen met ASS en zo ook beter konden omgaan met hen. De begeleidsters waren enthousiast en vertelden dat ze veel bijgeleerd hadden. Samen met de begeleidsters besprak ik welke noden deze kinderen hadden. Er moest veel van mijn kant komen. De begeleidsters namen niet veel initiatief. Ik heb toen hulpmiddelen en activiteiten uitgewerkt. Zo heb ik een hoek gemaakt voor Z. waar ze kon tot rust komen als er te veel prikkels waren, ook maakte ik voeldoosjes voor Y. die het moeilijk had met de textuur van sommige voorwerpen en paste ik de muziekactiviteiten aan zodat ze meer afgestemd waren op B. Ik baseerde me hierbij op muziektherapie. Ook ben ik op huisbezoek geweest bij de ouders van de kinderen met ASS. Ik kreeg hier veel informatie over de kinderen en gaf zelf ook basisinformatie mee over ASS. Mijn project is gelopen zoals ik het wou, maar ik had vroeger moeten beginnen aan mijn activiteiten voor de kinderen, dan zou ik meer resultaat kunnen gezien hebben. Ook was de samenwerking met de begeleidsters niet altijd evident. Ik probeerde alles zo duurzaam mogelijk te doen, zoals een boekje maken over ASS en een document aan elke begeleidster geven met uitleg over de muzieksessies, zodat de begeleidsters er zeker mee zouden verder gaan als ik naar huis was. In het algemeen ben ik wel tevreden met het verloop van mijn project.

Keywords

Zuid-Afrika


Dissertation
In de schoenen van de ouders...
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Hoe ouderparticipatie bevorderen in een dagcentrum te Zuid-Afrika?Bij aanvang van mijn stage waren er nog niet veel mogelijkheden wat betreft ouderparticipatie. Mijn keuze was dus snel gemaakt om iets omtrent dit onderwerp uit te werken. Dit omdat ik van mening ben dat ouderparticipatie heel positief en belangrijk is voor het hulpverleningsproces van de cliënt. Via ouderparticipatie creëer je de mogelijkheid een totaalbeeld te scheppen van je cliënt. Laat dit totaalbeeld nu net zijn wat je naar mijn mening nodig hebt om een optimale ondersteuning/begeleiding op poten te zetten.We weten veel over het perspectief van de kinderen, maar wat als je eens kijkt vanuit de schoenen van de ouders? Hoe is het bijvoorbeeld voor ouders om ouders te zijn? Zij zijn de experts over hun kinderen en ze verdienen het om gehoord te worden! Conclusies: Ouderparticipatie is een begrip dat moeilijk te definiëren valt. Iedereen heeft wel een andere visie. Eén ding is zeker: ouders moeten betrokken worden. Hoe die betrokkenheid tot stand wordt gebracht, kan op verschillende manieren gebeuren. In mijn scriptie geef ik acht aanzetten hiertoe.Grote veranderingen en/of stappen vooruit in één keer werken niet. Indien we dit wel zouden doen, kan dit leiden tot aangetast zelfvertrouwen van de ouders en/of begeleiders, weggeëbde motivatie bij ouders en/of begeleiders, geen optimaal welzijn voor de cliënt, onbetrouwbare band tussen ouders en begeleiders en geen continuïteit van datgene wat je als stagiaire graag wou implementeren. Het ‘denken’ moet bij beide partijen (begeleiders en ouders) gaandeweg veranderd worden, want zolang het denken niet veranderd, zal het gedrag dit ook niet doen. Bij aanvang wou ik teveel bereiken op te korte tijd, of te grote stappen per keer nemen, maar met mijn project is dat niet mogelijk gezien er een compleet andere denkwijze mee gepaard gaat. Het frustreerde me dan aanvankelijk ook dat niet alles liep zoals ik het graag gezien zou hebben en dat bepaalde stappen niet door konden gaan door uitstel ervan, maar gaandeweg leerde ik inzien dat er kleinere stappen genomen moesten worden en dat dit “TIA” is. This is Africa.

Keywords

Zuid-Afrika


Dissertation
Learning is a game. Hoe kan het rekeninzicht bij kinderen met een beperking van zes tot en met achttien jaar in Zuid-Afrika op een interactieve en speelse manier gestimuleerd worden?
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Hoe kan het rekeninzicht bij kinderen met beperkingen van zes tot en met achttien jaar in Zuid-Afrika op een speelse en interactieve manier gestimuleerd worden? Tijdens de beginsituatie van de stage merkte ik op dat de kinderen de getallen van één tot en met honderd opzegden zonder bewust te zijn van de betekenis van de getallen. Via dit project wou ik aan de hand van allerlei interactieve spelen het rekeninzicht van de kinderen stimuleren. Hiernaast wou ik de kinderen stimuleren om getallen te herkennen en benoemen. Rekenoefeningen zoals sommen en aftrekkingen wou ik aan de kinderen aanbieden. Dit alles deden we aan de hand van spel, zodat alle kinderen vooral plezier zouden beleven aan de activiteiten. Deze activiteiten werden opgebouwd vanuit een laag niveau zodat de kinderen succeservaringen zouden beleven, waardoor hun eigenwaarde zou verhogen. Conclusies: In samenwerking met de lokale begeleidsters werkten we tien sessies uit waarbij het rekeninzicht van de kinderen gestimuleerd werd. Deze sessies waren erg uiteenlopend en evolueerden van rekenkranten, naar kringspellen, naar bewegingspellen tot rekenverhalen. Op vraag van de begeleidsters werden deze sessies uitgewerkt op groepsniveau. Zo kreeg ieder kind de kans om te participeren. Heel wat kinderen toonden doorheen het project erg veel progressie op heel wat rekendomeinen. Anderen waren moeilijker om te bereiken. Toch kan ik concluderen dat ze allen erg veel plezier hebben beleefd tijdens de verschillende spelen. Hierbij wou ik aantonen dat leerstof aanbieden ook op een andere manier kan verlopen. Doordat er kinderen met verschillende beperkingen en leeftijden in eenzelfde groep zaten, waren er heel wat aanpassingen nodig zodat iedereen kon participeren.

Keywords

Zuid-Afrika


Dissertation
Een vergelijkende praktijkstudie. Hoe is de samenwerking tussen hulpverleners en politiediensten bij geweld tegen vrouwen in België (politiezone Assenede-Evergem) en Zuid-Afrika (regio Wentworth)?

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: Doordat ik zowel in België, als in Zuid-Afrika mijn stage loop binnen de hulpverlening in samenwerking met de politie, wil ik een vergelijking maken tussen beide organisaties. Binnen de bachelorproef wordt de vraag behandeld in welke mate de ondersteuning van vrouwelijke slachtoffers van geweld gelijk loopt en hoe de samenwerking tussen hulpverleners en politiemensen daarbinnen vorm krijgt. Er wordt eveneens nagegaan welke elementen de organisaties eventueel van elkaar kunnen overnemen om de ondersteuning van slachtoffers van geweld te optimaliseren. Het belang van dit onderzoek is vooral gelegen in het voorkomen van secundaire victimisatie. Wanneer slachtoffers onvriendelijk behandeld worden of zich niet erkend voelen in het contact met de sociale omgeving of allerlei diensten en instellingen, kunnen ze zich voor de tweede keer slachtoffer voelen. Men spreekt dan van secundaire victimisatie. Slachtoffers die ernstig gekwetst en/of getraumatiseerd zijn, moeten op een correcte manier opgevangen worden. De eerste crisisopvang is namelijk essentieel in de verwerking van het hele gebeuren. De cliënten moeten daarom naargelang hun noden en behoeften ondersteund en doorverwezen worden. Eveneens is de efficiënte samenwerking tussen hulpverleners en politie van groot belang hierbinnen. Conclusies: eens wordt er drie keer de nadruk gelegd om de omgeving meer te betrekken. De hulpverleners mogen de cliënten wat meer confronteren met de misbruiksituatie waar ze zich in bevinden door helder te zeggen welke feiten hebben plaatsgevonden en dat deze gezien worden als misbruik/mishandeling. Ook kan er meer informatie gegeven worden over de cirkel van geweld en de kenmerken van misbruik en mishandeling. Het WVFC zou meer aandacht mogen hebben voor de samenwerking tussen de politie en hulpverlening. Dit kan verwezenlijkt worden door middel van een vorming en consequente communicatie. De hulpverlening moet trachten om gewapende zorg te voorkomen, door de politie zijn rol te laten opnemen. Daarnaast zouden de hulpverleners hun signaalfunctie mogen trachten te hanteren om de nood van videoverhoren te verduidelijken. De invloed van de omgeving mag niet onderschat worden, noch mag de erkenning, subjectieve beleving en de toestemming vragen aan de cliënt om besproken informatie te bespreken met betrokkene(n) uit het oog verloren worden. Door de hulpverleners kan er ook meer aandacht besteed worden aan de administratie, zodat cases beter overgenomen kunnen worden. De kwaliteit van de hulpverlening zou eveneens verbeterd kunnen worden door na ongeveer een maand tijd contact opnemen met het slachtoffer om na te gaan hoe het slachtoffer het stelt. Bovengenoemde aspecten zouden de hulpverlening betreffende slachtofferbejegening optimaliseren wanneer het geweld tegen vrouwen betreft.

Keywords

Zuid-Afrika


Dissertation
Stage als leerkracht in CEG AGOU AKPLOLO kadering, praktijk-en interculturele ervaringen en reflecties.
Authors: --- --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit eindwerk beschrijf ik mijn ervaringen als leerkracht in Togo door een achtergrond te geven van het land, het onderwijs en de levenswijze geef ik aan hoe ik hiermee omging.

Keywords

Togo --- Afrika


Dissertation
De Zuid-Afrikaanse vastgoedmarkt: "Een buitenlandse investering in Zuid-Afrika, opportuun of onbegonnen werk?".
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : [s.n.],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Zuid-Afrika

Listing 1 - 10 of 205 << page
of 21
>>
Sort by