Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Dit boek geeft een overzicht van de huidige inzichten in het voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Daarbij beperkt het zich niet tot enterale voeding; ook andere vormen van dieetvoeding en parenterale voeding komen aan bod. In de laatste jaren is de aandacht voor voeding sterk toegenomen, zowel in het maatschappelijk debat als in de geneeskunde. Evaluatie van de voedingstoestand en een goed voedingsbeleid horen nu onlosmakelijk bij de zorg voor zieke kinderen. Er is geen twijfel meer aan het belang van adequate voeding voor het herstel bij ziekte. Het benutten en delen van deze kennis is een belangrijke verantwoordelijkheid voor iedereen in de pediatrische zorgketen.
Choose an application
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek.
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek. In dit supplement komen o.a. de volgende hoofdstukken aan bod: Eosinofiele oesphagitis Oncologie bij kinderen Eetgedrag van ouderen.
Choose an application
Voedselhypes, daar maakt Anthony 'The Angry Chef' Warner gehakt van. Deze wetenschapper en kok scheidt op humoristische wijze feiten van fabels en trekt met wetenschappelijk bewijs ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Veel van de informatie die we krijgen voorgeschoteld over voeding en gezondheid is namelijk niet alleen incorrect, maar zelfs schadelijk. Waarom geloven zoveel mensen in deze pseudowetenschap? Met een team van psychologen, gedragseconomen, voedselwetenschappers en diëtisten verklaart Anthony Warner waarom verstandige en intelligente mensen zich laten meeslepen door de ene voedselrage na de andere. De Eetwijze(r) geeft je gewoon weer zin in eten, zonder dat er ook maar één recept in staat.
Dieetleer --- Voeding en gezondheid --- Dieet --- Voeding --- Gezondheid
Choose an application
Dit leerboek presenteert de feiten over de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte. Het boek geeft studenten in zorg, welzijn en sport antwoord op vragen als: welke voedingsstoffen heb je dagelijks nodig? Heeft het zin om voedingssupplementen te slikken? Kan een gezond voedingspatroon ziektes voorkomen of genezen? Wat is de voedingsbehoefte van ouderen? En heeft een sporter extra voeding nodig? Voedingsleer voor opleidingen in zorg, welzijn en sport is gebaseerd op de vernieuwde Schijf van Vijf en de Richtlijnen Goede Voeding 2015 van de Gezondheidsraad en bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over gezonde voeding. Daarin komen onder meer voedingsstoffen en hoeveel je ervan nodig hebt aan bod. Ook vind je in dit deel informatie over vegetarische en biologische voeding en het realiseren van gedragsverandering. Het tweede deel behandelt voedingsadviezen bij veelvoorkomende problemen en aandoeningen, zoals over- en ondergewicht, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen en kanker. Daarnaast is er een hoofdstuk over pre- en postoperatieve voeding. Deel drie gaat in op de voeding voor specifieke groepen, zoals zwangere vrouwen, zuigelingen, kinderen, ouderen en mensen met een religieuze overtuiging. Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde op het mbo. Ook is ze freelance journalist en tekstschrijver.
Nutritionary hygiene. Diet --- Nursing --- sport --- voedingsleer --- dieetleer
Choose an application
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is een systematisch naslagwerk met alles wat men moet weten op het gebied van voeding en diëtetiek. Dit standaardwerk voor iedere diëtist is online toegankelijk gemaakt via een geavanceerd zoeksysteem, waardoor men altijd snel en efficiënt antwoorden op vragen vindt over voeding en diëtetiek.
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingsleer --- dieetleer --- Clinical nutrition. --- Clinical Nutrition.
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- voedingstherapie --- epidemiologie --- dieetleer --- klinische voeding --- toegepast wetenschappelijk onderzoek
Choose an application
This text presents the application of current nutritional knowledge by physicians and incorporates emerging fields of science and important discoveries. Written by authors of international and national standing, leaders in the field and trendsetters, Arginine in Clinical Nutrition is essential reading for nutritionists and dietitians, public health scientists, doctors, epidemiologists, health care professionals of various disciplines, policy makers and marketing and economic strategists.
Nutritionary hygiene. Diet --- Hygiene. Public health. Protection --- klinische chemie --- hygiëne --- parenterale voeding --- sondevoeding --- voedingsleer --- dieetleer
Listing 1 - 10 of 27 | << page >> |
Sort by
|