TY - BOOK ID - 11996888 TI - Wat (w)eten we? De waarheid over ons voedsel PY - 2015 SN - 9789089315380 PB - Gent Borgerhoff & Lamberigts DB - UniCat KW - C2 KW - Jezuïeten - Noord-Belgische provincie (1935-) KW - 663/664 voedingsnijverheid KW - 663/664 voedselketen KW - 663/664 voedselproductie KW - 663/664.004.12 voedselveiligheid KW - BPB1602 KW - Alimentation humaine KW - STRADALEX KW - Santé publique KW - Religieuze instituten KW - Levensmiddelen KW - Volksgezondheid KW - Voedselveiligheid KW - Voedselveiligheid. KW - Voedingsindustrie KW - Voeding en gezondheid KW - Voedingsleer KW - Bee Collection KW - Voedselindustrie KW - rahvatervis KW - shëndet publik KW - обществено здраве KW - zdraví veřejnosti KW - public health KW - volksgezondheid KW - veselības aizsardzība KW - javno zdravje KW - közegészség KW - saħħa pubblika KW - sanità pubblica KW - јавно здравје KW - salud pública KW - saúde pública KW - Volksgesundheit KW - kansanterveys KW - јавно здравље KW - zdrowie publiczne KW - sláinte phoiblí KW - javno zdravstvo KW - sănătate publică KW - folkhälsa KW - offentlig sundhed KW - δημόσια υγεία KW - visuomenės sveikata KW - zdravie verejnosti KW - zdravie obyvateľstva KW - gezondheid van de bevolking KW - υγεία του πληθυσμού KW - Закон за јавно здравје KW - befolkningens hälsa KW - gyventojų sveikata KW - salute della popolazione KW - zdraví lidu KW - јавни здравствени установи KW - népegészségügy KW - santé de la population KW - sănătate populație KW - saúde da população KW - здравјето на населението KW - javno zdravlje KW - sanidad pública KW - shëndet i popullatës KW - здравство KW - health of the population KW - zdraví obyvatelstva KW - väestön terveydentila KW - rahva tervis KW - zdraví národa KW - јавно ветеринарно здравство KW - iedzīvotāju veselība KW - befolkningssundhed KW - veřejné zdraví KW - ushqyerja e njeriut KW - menschliche Ernährung KW - lidská výživa KW - alimentación humana KW - inimeste toitumine KW - emberi táplálkozás KW - човешко хранене KW - ανθρώπινη διατροφή KW - nutrizzjoni tal-bniedem KW - cilvēku uzturs KW - human nutrition KW - žmogaus mityba KW - prehrana ljudi KW - alimentação humana KW - levensmiddelen KW - människoföda KW - ljudska prehrana KW - alimentazione umana KW - ľudská výživa KW - ihmisen ravitsemus KW - човечка исхрана KW - menneskelig ernæring KW - odżywianie KW - људска исхрана KW - alimentație umană KW - dietética KW - nutrizzjoni umana KW - výživa dětí KW - dietetika KW - lidská strava KW - Voedsel 613.2 KW - Voedselketen KW - Biotechnologie KW - Ethiek KW - cothú an duine KW - 620 KW - voeding KW - alimentation KW - Santé publique UR - https://www.unicat.be/uniCat?func=search&query=sysid:11996888 AB - Wist u dat kalveren op een ziekmakend dieet worden gezet opdat hun vlees er in de supermarkt bleek zou uitzien? En dat er in diepvrieslasagnes geen echt vlees en geen echte kaas zit? En dat bonen uit Kenia kopen een aanslag is op het milieu? En dat biologisch voedsel niet altijd gezonder is en light voedsel niet altijd lichter? De mens anno 2015 heeft eigenlijk geen idéé meer van wat er in zijn eten zit, wordt misleid door de marketingmachine van de voedingsindustrie en komt niet los van hardnekkige clichés over wat er goed is voor zijn dieet en gezondheid. De auteur, mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees en bio-ingenieur, vertelt in dit boek de waarheid over ons voedsel. Vlijmscherp en keihard als het moet, maar ook met nuance. 100% radicaal hoeft niet, genieten mag nog, maar weet vooral wat je eet. ER -