Listing 1 - 4 of 4
Sort by

Book
Mijn verlossing van het kwaad : het verhaal van een jonge vrouw en de lokroep van IS
Authors: --- ---
ISBN: 9789401436335 Year: 2016 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ik wil weten waar het is misgegaan in mijn leven. Ik wil mezelf verlossen van de ideologie die mij zo diep is ingegraven.' Met deze woorden zocht Intisar M. hulp bij de bekende jihadexpert Montasser AlDe'emeh. De aanslagen in Parijs hadden haar radicale ideeën aan het wankelen gebracht, ideeën die haar naar Sharia4Belgium en bijna naar Syrië hadden geleid. 00Dit belangrijke boek werpt eindelijk licht op de vrouwen die het IS-kalifaat steunen. Een kwart van de Belgische Syriëgangers is een vrouw. Intisar Umm Mansur - een schuilnaam - was bijna een van hen maar deradicaliseerde met de hulp van AlDe'emeh. Een hoopgevende en verhelderende case van contrapropaganda.


Book
Radicalisme, extremisme, terrorisme : essay
Author:
ISBN: 9789461313898 Year: 2015 Publisher: Leuven Van Halewyck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De Syriëstrijders zijn niet weg te denken uit het nieuws. Het jaar 2015 is nu al het jaar van de terreur in Europa. De aanslagen in Parijs, Kopenhagen en de dodelijke raid in Verviers hebben ons wakker geschud. Wat is radicalisme en waarin verschilt het van extremisme en terrorisme? Is het de schuld van de islam? Moeten we bang zijn? En vooral: wat kunnen we doen om het radicalisme en terrorisme in te dijken?


Book
Aanpak van radicalisme : een psychologische analyse
Authors: ---
ISBN: 9789066659926 9066659920 Year: 2015 Publisher: Amsterdam Uitgeverij SWP

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Waarom vertrekken mensen uit Nederland naar Syrië om daar te strijden? Waarom plegen sommige extreem-rechtse groepen geweld tegen “buitenlanders”? Vaak gaat daar een stapsgewijs proces van radicalisering aan vooraf.Zowel burgers als professionals (bestuurders, docenten, politieagenten, jeugdwerkers) krijgen steeds vaker te maken met jongeren die dit proces van radicalisering doormaken. Hun reactie op deze jongeren kan deze radicalisering verzwakken of versterken. Om radicalisering goed aan te pakken is meer duidelijkheid nodig over het proces.Dit boek beschrijft stapsgewijs hoe het proces van radicalisering zich voltrekt. Dit proces is tevens het uitgangspunt voor de beschreven manieren van aanpak. Op deze wijze wordt het duidelijk op welk moment welke interventies gehanteerd kunnen worden om radicalisering aan te pakken.Wat het boek bijzonder maakt is de toetsing van de gedragswetenschappelijke inzichten aan de Nederlandse situatie. Tevens worden in dit boek handvatten en adviezen voor deradicalisering gegeven. Deze adviezen zijn gebaseerd op een sociaal-wetenschappelijke analyse van het radicaliseringsproces.Dit boek leert een ieder om radicalisering te herkennen, leert bestuurders om hun beleid met betrekking tot dit thema te optimaliseren en leert docenten, politieambtenaren, sociaal pedagogen en jeugdwerkers hoe om te gaan met deze problematiek.


Book
Engaging with violent islamic extremism : local policies in Western European Cities
Authors: ---
ISBN: 9789490947576 9490947571 Year: 2012 Publisher: The Hague Eleven International Publishing

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

The terrorist attacks at the start of the new millennium shook the world. In Western countries, the new threat of 'home-grown' Islamic terrorism has directed the authorities' attention towards local Muslim communities. Islamic terrorism is generally seen as a sign of the lack of integration of these communities. Authorities therefore often opt for preventive policies in which the engagement with Muslim organisations and spokespersons plays a significant role. However, this engagement comes with its own problems and dilemmas. Should authorities aim for a broad representation of the community or instead go for selective engagement? Are non-violent fundamentalist organisations also to be seen as the enemy? Should authorities enter into public debate with extremist organisations? Is it wise to link anti-radicalisation policies to more general integration policies?

Listing 1 - 4 of 4
Sort by