Listing 1 - 10 of 49 << page
of 5
>>
Sort by

Book
Ze zeggen dat ik niet goed wijs ben
Authors: ---
ISBN: 9789491297182 Year: 2012 Publisher: Berchem Epo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book

Book
Lena : novelle
Author:
ISBN: 9789022333990 Year: 2017 Publisher: Antwerpen Manteau

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Lena werkt nog maar een maand als psychiatrisch verpleegkundige op de crisisafdeling als een patiënt wordt binnengebracht: onder politiebegeleiding, de handen geketend, een gevaar voor zichzelf. Hij hallucineert, slaat wartaal uit en beweert dat hij bijzonder is. Tijdens zijn verblijf kan Lena dat laatste alleen maar bevestigen. Maar hoe bijzonder mag je een patiënt vinden?


Book
Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening : informatie en communicatietraining voor sociaal-agogisch hulpverleners en verpleegkundigen.
Author:
ISBN: 9031322385 Year: 1997 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Werkers in de sociaal-agogische en verpleegkundige hulpverlening hebben op veel manieren te maken met seksualiteit en intimiteit. Veel cliënten kampen met problemen op het seksuele vlak die vaak niet onderkend worden. Er zijn veel discussies over de grenzen in de omgang van hulpverlener en cliënt. Professioneel optreden stoelt ook hier op twee zaken: kennis van en vaardigheid om te praten over seksualiteit. In de vakliteratuur is hier al veel over gepubliceerd. Dit boek bundelt als eerste de informatie op dit terrein. Het zet studenten middels studietaken en praktijkvoorbeelden aan tot reflectie en vaardigheidsontwikkeling. Dit boek is bruikbaar voor lessen en trainingen over seksualiteit en intimiteit aan sociaal-agogische en verpleegkundige HBO opleidingen. Verder biedt het actuele informatie en casuïstiek voor hulpverleners en is daardoor heel geschikt als uitgangsmateriaal voor teambegeleiding en intervisie op dit gebied.


Book
La vie quotidienne de Freud et de ses patients.
Author:
ISBN: 2010108477 Year: 1986 Volume: vol *80 Publisher: Paris Hachette,


Book
Eenzaam sterven? Communicatie in de palliatieve zorg.
Author:
ISBN: 9080829056 Year: 2004 Publisher: Leuven Davidsfonds

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De periode van terminaal ziek zijn, is soms een van de eenzaamste in een mensenleven. Want iemand die weet dat hij moet sterven, weet dat hij de weg uiteindelijk alleen moet gaan. Nabijheid en inlevende communicatie met naasten en helpers kunnen de eenzaamheid enigszins opheffen. Onbegrip of onzorgvuldige communicatie vergroten juist de eenzaamheid. Goede communicatie in de palliatieve zorg is dus echt van 'levensbelang'. Arthur Polspoel analyseert elf gesprekken tussen hulpverleners, patiënten en hun naasten. Het boek is een uitdaging tot reflectie over wat er (niet) gebeurt in onze communicatie. Een bevestiging voor begeleiders, een ondersteuning voor de stervenden en hun naasten.


Book
Uitgedokterd. : Van dwang naar veerkracht in de psychiatrie.
Author:
ISBN: 9789022333259 Year: 2016 Publisher: Antwerpen Manteau

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Na de geboorte van haar derde zoontje kreeg Brenda Froyen een kraambedpsychose. Er volgden drie opnames, waarvan twee gedwongen, met isoleercellen, fixatie, dwangmedicatie. Hierover schreef ze Kortsluiting in mijn hoofd, waarvan maar liefst 5000 exemplaren werden verkocht. Na die traumatiserende ervaringen wilde ze aanvankelijk niets meer met de psychiatrie te maken hebben. Maar er bleek nog zoveel uit te dokteren in de geestelijke gezondheidszorg.Daarom schreef Brenda Froyen Uitgedokterd. Ze praat met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners over thema’s als ‘stigma’, ‘medicatie’, ‘dwang’ en ‘de vermaatschappelijking van de zorg’. Brenda ontwerpt ook haar eigen ‘froyaanse’ plan voor een humanere psychiatrie en legt dat voor aan vooraanstaande psychiaters en psychologen als Dirk De Wachter, Paul Verhaeghe, Jim van Os en vele anderen. Het resultaat is een praktisch en veelstemmig boek over de psychiatrie van morgen. Een boek dat toont hoe we van dwang naar veerkracht kunnen gaan.

Listing 1 - 10 of 49 << page
of 5
>>
Sort by