Listing 1 - 10 of 64 << page
of 7
>>
Sort by

Book
Ook wij zijn homofiel : een dokumentaire
ISBN: 9024640962 Year: 1971 Publisher: Baarn Bosch en Keuning,


Book
De LEIFarts, of, De weg naar een waardig levenseinde
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789089241283 9089241280 9789089241306 9089241302 Year: 2016 Publisher: Antwerpen Houtekiet

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Bijna vijftien jaar na de stemming van de euthanasiewet blijft het onderwerp in de taboesfeer. Dit boek van dokter en LEIFarts Patrick Wyffels wil daar verandering in brengen. In een dertigtal verhalen vertelt Wyffels hoe hij zijn hele leven en carrière lang is omgegaan met de lijdende mens en met de dood. En vooral hoe hij als dokter en LEIFarts een bijdrage heeft geleverd om mensen die ondraaglijk leden - lichamelijk en/of psychisch - een waardig levenseinde te bezorgen.Hij vertelt over zijn eerste confrontaties met de dood als kind, en hoe die ervaringen ertoe geleid hebben dat hij geneeskunde ging studeren en huisarts werd. En hoe hij zich later aansloot bij LEIF, het Levenseinde Informatieforum, en zich actief ging inzetten voor lijdende patiënten en euthanasie ging toepassen.Wyffels beschrijft open en waarheidsgetrouw alle aspecten van de euthanasie, van de aanvraag tot de uiteindelijke uitvoering, en gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg. Verdriet, opluchting maar ook twijfel, het komt allemaal aan bod. Zo krijgt de lezer een inkijk in de spreekkamer van een LEIFarts en ook begrip voor de bijzondere taak die deze dokters op zich nemen, te midden van een maatschappelijk debat dat nooit zal stilstaan.


Book
Sexualmoral ohne Normen ?
Authors: --- ---
ISBN: 3786703884 Year: 1972 Volume: 7 Publisher: Mainz : Matthias-Grünewald,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Liefde voor het werk in tijden van management : open brief van een arts
Author:
ISBN: 9789020986327 Year: 2009 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen worden, net zoals scholen, in toenemende mate gerund als bedrijven. Marc Desmet, ziekenhuisarts en veelgevraagd spreker, vertolkt de ervaring van al diegenen die aan het ziekbed staan en toont aan dat al deze onophoudelijke veranderingen en controles hen weghalen van de kern van hun opdracht. Als niet-manager beschrijft de auteur hoe werknemers én managers staande kunnen blijven in deze snel veranderende organisaties en maatschappij. Hij besteedt daarbij veel aandacht aan de spirituele dimensie. - Een toegankelijk boek dat niet enkel mensen uit de ziekenzorg zal aanspreken


Book
Op het scherp van de snede: goed en kwaad in de geneeskunde
Author:
ISBN: 9050183883 Year: 1998 Publisher: Leuven Van Halewyck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In en rond de huidige geneeskunde is sprake van een aantal gevaarlijke ongerijmdheden. Dat leidt tot nadeel en zelfs schade voor individu en samenleving. Een dergelijke analyse is bij uitstek van morele aard. In de moraal zijn wij op zoek naar wat goed is voor de mens en naar morele waarden. Heleen Dupuis gaat ervan uit dat de negatieve kanten van het medisch handelen voortkomen uit wat artsen en patiënten eisen van de geneeskunde. Fundamentele denkfouten en onhoudbare dogma's, ook in de medische ethiek, spelen daarbij een belangrijke rol. Het is van groot belang de denktrant en dogma's bij de artsen te ontmaskeren. De geneeskunde zou ons veel meer goeds kunnen bieden dan nu het geval is. Op het scherp van de snede is het resultaat van jarenlange studie en ervaring van een van onze meest vooraanstaande medische ethici. Met grote kennis en inzet daagt Heleen Dupuis de samenleving uit tot het maken van nieuwe keuzes.

Listing 1 - 10 of 64 << page
of 7
>>
Sort by