Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by

Periodical
Bioethica Belgica : periodiek van het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek.
Publisher: Brussel : Raadgevend Comité voor Bio-ethiek,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Bio-ethiek.


Book
Adviezen 1996-2000 (Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek)
Authors: --- --- ---
ISBN: 9044110543 Year: 2001

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In het eerste deel van dit boek is de integrale tekst van de eerste 12 adviezen van het comité opgenomen. In het tweede deel wordt een synthese gemaakt van de activiteiten van de lokale commissies voor medische ethiek, werkzaam in ziekenhuizen en universiteiten. In het laatste deel is het algemeen activiteitenverslag van het Comité gedurende de eerste mandaatperiode opgenomen.

Ethics in agriculture-- an African perspective
Authors: --- ---
ISBN: 1281102946 9786611102944 1402029896 1402029888 Year: 2005 Publisher: Dordrecht ; Norwell, MA : Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Agriculture is the lifeblood of the majority of people in Africa. It is not just a provider of food, it is a way of life for rural people. Whilst subsistence farming is the most practiced form of agriculture, there are many parts of Africa where agriculture is highly developed and progressive. In many instances it is the very diversity of agricultural practices that raises complex problems and issues. These issues often manifest themselves in ways that create ethical dilemmas for farmers, policy-makers, academics, politicians and the general lay-person. In particular, the role of biotechnology in African agriculture has become a contentious issue. Some people hold the view that biotechnology will solve the food shortages experienced in many parts of Africa, however, there is an opposing viewpoint that Africa may become a dumping ground for technology that has not been acceptable in other parts of the world. The ethical issues in agriculture in Africa do not focus only on biotechnology. The role of nutrition in the persistence of HIV/AIDS is highly debated and sometimes controversial. Land-related issues also generate heated debates in communities and amongst policy-makers. The single core that runs through all of these and many other related issues is, what are ethically acceptable solutions to these problems? This book attempts, in simple, unambiguous terms, to discuss the most important issues in African agriculture that have an ethical thread.


Book
Ethiek van DNA tot 9/11
Authors: --- --- ---
ISBN: 9053567534 9786611972646 1281972649 904850967X Year: 2005 Publisher: [Amsterdam] : Amsterdam University Press,


Book
Handboek proefdierkunde : proefdieren, dierproeven, alternatieven en ethiek
Authors: --- ---
ISBN: 9789035229815 Year: 2009 Publisher: Amsterdam Reed Business

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dierproeven zijn alleen geoorloofd wanneer aan een aantal strikte voorwaarden is voldaan. Een van deze voorwaarden is dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van dierproeven in handen ligt van deskundigen. Het doel van proefdierkunde is een bijdrage te leveren aan zowel de kwaliteit van het onderzoek als aan het welzijn van dieren. Vooral deze laatste doelstelling vraagt om een benadering die gebaseerd is op respect voor het dier. Dit betekent dat in dit boek niet alleen aandacht wordt geschonken aan de vaktechnische aspecten van bijvoorbeeld de zoötechniek, de microbiologie, de pathologie en de anesthesiologie van proefdieren, maar ook aan de mogelijkheden tot beperking van het proefdiergebruik en aan de ethische en maatschappelijke aspecten. (Bron: covertekst)


Periodical
The American journal of bioethics.
ISSN: 15265161 Year: 2002 Publisher: Philadelphia Taylor and Francis,


Book
Goed, beter, best ? : over de maakbaarheid van de mens.
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789038217123 Year: 2011 Publisher: Gent Academia press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In deze tijd is het aantal bio-ethische kwesties niet meer bij te houden: van genetisch testen en orgaandonatie, over plastische chirurgie of het menselijk brein, naar medicalisering en stamcellen. Wie door het bos de bomen niet meer ziet, is met dit boek aan het juiste adres. Goed, beter, best? Over de maakbaarheid van de mens brengt een schat aan informatie samen. Op een overzichtelijke wijze biedt het boek inzicht in meerdere van deze medische en biotechnologische ontwikkelingen. Bovendien werpen de teksten een kritische blik op de ethische en maatschappelijke vragen die eruit voortvloeien.


Book
Bio-ethiek : ethische, medische en wetenschappelijke perspectieven op de morele problemen van de biotechnologie.
Authors: --- ---
ISBN: 9070289695 Year: 1990 Publisher: Brussel VUB press

Listing 1 - 10 of 32 << page
of 4
>>
Sort by