Narrow your search

Library

Thomas More Mechelen (3)

KU Leuven (1)

Odisee (1)

PXL (1)

UAntwerpen (1)

UHasselt (1)

ULiège (1)


Resource type

book (3)

dissertation (2)


Language

Dutch (4)

French (1)


Year
From To Submit

2011 (5)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Dissertation
Optimalisatie en validatie van een geautomatiseerde methode voor zowel as- en droogrest en het bepalen van een kwalitatieve snelle methode voor Ca / Mg / Fe /Al.
Authors: --- ---
Year: 2011 Publisher: Gent KaHo Sint-Lieven,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De methodes droog - en asrest op watermonsters en asrest op vast materiaal worden nog niet automatisch gewogen via een weegstation. Dit leidt ertoe dat de fouten op de eindresultaten groot kunnen zijn. Het manueel wegen kan namelijk afwijken doordat er niet gewogen wordt in een gesloten ruimte, door foutieve data die manueel worden ingevoerd (menselijke fouten!), ... Ook het tijdsverlies die gepaard gaat met het manueel wegen is een negatief aspect. Er zal geprobeerd worden om bovenstaande methodes te integreren in het weegstation zodat alle mogelijke fouten tot een minimum worden herleid. Voor deze integratie worden eerst nieuwe methodes aangemaakt in het besturingsprogramma van het weegstation en daarna worden deze gevalideerd. De validatie gebeurt door de nieuwe methodes (zowel manueel als automatisch) een aantal keer (minimum 5 keer) uit te testen en de bekomen resultaten te vergelijken. Na validatie blijkt dat de weging via het weegstation betere resultaten geeft dan de manuele weging. Uit deze validatie kan beslist worden om de methodes droog – en asrest op watermonsters en asrest op vast materiaal via het weegstation in gebruik te nemen. De tweede opdracht houdt in dat een kwalitatieve snelle methode moet gevonden worden voor de bepaling van het gehalte aan calcium, magnesium ijzer en aluminium. Het is niet de bedoeling de exacte concentraties te bepalen, maar de concentratie moet in grote lijnen gekend zijn. Dit is belangrijk bij de bepaling van het totaal gehalte aan fluoride, want wanneer één van deze elementen zijn maximumconcentratie overschrijdt (Ca en Mg: 2000 ppm, Fe: 1000 ppm en Al: 10 ppm), zal het element interferen en moet er een off-line destillatie toegepast worden. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk de concentratie van de interferenten te kennen, want dan kunnen de juiste handelingen sneller uitgevoerd worden. In dit geval wordt geopteerd om calcium, magnesium en ijzer te bepalen via de discreet analyzer (spectrofotometrische methode). Aluminium zal bepaald worden via een sneltest. Er zal dus gecontroleerd worden of de methodes voldoende snel verlopen en of de concentraties op deze manier kunnen bepaald worden. Calcium en magnesium worden snel bepaald via de discreet analyzer en de oplossingen blijven lang houdbaar. Bij ijzer moet het reagens elke dag vers worden aangemaakt en er kunnen maar concentraties gemeten worden tot 5 ppm. Aluminium kan snel bepaald worden via de sneltest. Hieruit kan beslist worden om de gehaltes aan calcium en magnesium via de discreet analyzer te bepalen. Aluminium wordt bepaald via de sneltest. Voor ijzer moet gezocht worden naar een andere methode om een snelle, kwalitatieve bepaling te bekomen.

Keywords

Weegschalen --- Calcium --- Magnesium --- Ijzer --- Aluminium --- Theses


Book
Aluminium Guide : Richtlijnen voor de aluminium constructeur 2011.
Author:
Year: 2011 Publisher: Zellik Aluminium centrum,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Comparaison des teneurs en ETM dans les sols de fond de vallée et les sédiments à proximité du site calaminaire de Sclaigneaux (Andenne)
Authors: --- ---
Year: 2011 Publisher: [S.l. : chez l'auteur],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
International welding engineer : Materiaalkunde.
Author:
Year: 2011 Publisher: Nederlands Instituut voor Lastechniek,

Listing 1 - 5 of 5
Sort by