Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Recht in mijn schoenen : praktijkhandboek voor HBO-verpleegkunde
Author:
ISBN: 9789045557175 Year: 2016 Publisher: 2016 2016 2016 2016 2016 2016 2016 2016 2016 2016 2016

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

dige zelf beslissen om een onrustige patiënt te fixeren? Een patiënt loopt schade op door een verkeerd toegediende inspuiting. Wie is aansprakelijk en verantwoordelijk? Ik ben getuige van een verkeersongeval waarbij personen verwondingen opgelopen hebben. Ben ik verplicht hulp te bieden, ook al ben ik gehaast?Deze en heel wat andere vragen en problemen komen in dit boek aan bod. Recht in mijn schoenen biedt een antwoord op de moreel-ethische en juridische vragen die verpleegkundigen zich stellen in verschillende situaties.Aan de hand van deels werkelijk gebeurde, deels fictieve situatieomschrijvingen loodsen we de student verpleegkunde doorheen de wettelijke bepalingen die verband houden met het beroep en de beroepspraktijk. Bij elk thema schetsen we de wettelijke achtergrond en wordt de situatie daaraan getoetst.Op het einde van het boek vinden de studenten enkele voor de verpleegkundigen belangrijke wetten die ze tijdens hun studie kunnen raadplegen om een goed overzicht te verwerven.Deze tweede herwerkte editie werd uitgebreid met vijf nieuwe thema's met belangrijke vraagstukken.


Book
Geannoteerd wetboek medisch recht
Authors: --- ---
ISBN: 9789089776945 Year: 2016 Publisher: Kortrijk-Heule INNI Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het medisch recht is voortdurend in beweging. Een goede kennis van de belangrijke wetteksten uit het medisch recht veronderstelt dan ook een goed zicht op de belangrijke rechtspraak. Met dit geannoteerd wetboek willen wij drie wetteksten die vaak aan bod komen in het medisch recht via rechtspraak en rechtsleer duiden. Het betreft de Wet Patiëntenrechten, de Wet Uitoefening Gezondheidszorgberoepen, zoals die in 2015 is gecoördineerd, en de Ziekenhuiswet. De relevante rechtspraak en rechtsleer zijn vermeld onder de artikelen van de wet. Wij hopen dat dit wetboek een praktisch werkinstrument kan zijn voor iedereen die van ver of dichtbij met medisch recht te maken heeft. Dit boek is een tweede editie. De rechtspraak en rechtsleer zijn bijgehouden tot 1 april 2016. De wetteksten zijn bijgewerkt tot 1 augustus 2016. De auteurs kunnen putten uit een jarenlange praktijkervaring als advocaten, gespecialiseerd in het verlenen van juridisch advies en bijstand aan de gezondheidszorgsector.


Book
Je geld of je leven in de gezondheidszorg
Author:
ISBN: 9789461314970 Year: 2016 Publisher: Kalmthout Van Halewyck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Mariette moet geopereerd worden aan haar heup en heeft veel pijn. Haar chirurg wil haar gerust voorrang geven, maar vraagt in ruil 2000 euro. Cash, in een enveloppe. Wouter valt dood tijdens een halve marathon. Als hij was gescreend op hartziektes, dan had hij misschien nog geleefd. Maar alle volwassen mannen screenen zou de staat tientallen miljoenen euro's kosten. De kleine Celine heeft een ongeneeslijke, zeldzame ziekte. Haar behandeling kost 300.000 euro per jaar en terugbetaling hangt af van de handtekening van de minister. Wat zal die beslissen, en waarom? En Peter is te dik. Zijn dokter zegt dat hij nog iets mag bijkomen, want dan komt Peter in aanmerking voor een 'maagverkleining'. Terugbetaald door de ziekteverzekering. Met deze en andere medische cases toont Lieven Annemans hoe geld onze gezondheid bepaalt. Tegelijk humorvol en ernstig gidst hij ons voorbij moeilijke keuzes, stelt hij klassegeneeskunde en wanpraktijken in onze gezondheidszorg aan de kaak én wapent hij de lezer om zelf ook zijn stem te laten horen.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by