Narrow your search

Library

Hogeschool Gent (3)

Thomas More Kempen (3)

AP (2)

Odisee (2)

UCLL (2)

VIVES (2)

EhB (1)

Hogeschool West-Vlaanderen (1)

KBR (1)

KDG (1)

More...

Resource type

book (6)


Language

Dutch (6)


Year
From To Submit

2018 (1)

2011 (1)

2006 (1)

1998 (1)

1993 (1)

More...
Listing 1 - 6 of 6
Sort by

Book
Levensmiddelenhygiëne : de microbiologische aspecten.
Author:
ISBN: 9789035228597 9035228596 Year: 2011 Publisher: Amsterdam Elsevier gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedselvergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella. In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn. Inhoudsopgave : 1 Relatie tussen voeding en gezondheid 2 Algemene levensmiddelenmicrobiologie 3 Besmetting van voedsel 4 Voedselinfecties 5 Voedselvergiftigingen 6 Hygiënebewaking rond de spijslijn 7 Microbiologische controle rond de spijslijn 8 De mens en zijn gedrag: een bepalende factor bij de hygiënebewaking


Book
Levensmiddelenhygiëne : De microbiologische aspecten
Author:
ISBN: 9789036818988 9036818982 Year: 2018 Publisher: Houten Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedsel-vergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella.In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn.


Book
Levensmiddelenhygiëne
Author:
Year: 2006 Publisher: Maarssen Elsevier gezondheidszorg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Levensmiddelenhygiëne
Authors: --- ---
ISBN: 9051892535 Year: 1993 Publisher: Utrecht : Lemma,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Levensmiddelenhygiëne
Authors: --- --- ---
ISBN: 9035211871 Year: 1987 Publisher: Lochem Gent De Tijdstroom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Alimentation --- Hygiène --- Hygiëne --- Voeding

Listing 1 - 6 of 6
Sort by