Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
De som en de delen : Scenario voor een christelijke traditie in de 21ste eeuw
Author:
ISBN: 9062290523 Year: 1998 Publisher: Amsterdam Bres BV

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Oerganisatie : de evolutie van samenwerking, van mierenhoop tot multinational.
Author:
ISBN: 9789490574864 Year: 2013 Publisher: Amsterdam Maven Publishing,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In Oerganisatie presenteert organisatiepsycholoog Henk Verhoeven een radicaal nieuwe visie op het functioneren van organisaties. Hij laat zien dat kunst, economie en technologie niet primair menselijke uitvindingen zijn, maar vooral vanzelfsprekende voortzettingen van onze natuurlijke evolutie. Virussen, planten, mensen, culturen, mode, wetenschap, technologie en multinationals; alles ontwikkelt en gedraagt zich volgens een basale set universele principes. Oerganisatie gaat over de broncode van alle organisatievormen. Wie door deze bril naar de wereld kijkt, ziet een verbazende regelmaat en logica tevoorschijn komen en zal op een radicaal andere manier mensen, bedrijven en onze maatschappij gaan begrijpen.


Book
Psychodiagnostiek en assessment. : De praktijk van psychologische testen, interviews en observatiemethoden
Author:
ISBN: 9789001848118 Year: 2015 Publisher: Groningen Noordhoff Uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Iedereen wordt gedurende zijn leven wel ten minste eenmaal onderworpen aan een formeel psychologisch onderzoek, en velen maken het verschillende keren mee. De psychologische test is in alle segmenten van onze samenleving doorgedrongen. Zoals op de werkvloer, bij sollicitatieprocedures, scholing, in de gezondheidszorg en marketing. Psychodiagnostiek en assessment is geschreven voor de toegepast psycholoog (hbo of universitair geschoold) die in de praktijk aan de slag gaat met concrete vraagstukken rondom menselijk gedrag, en daarbij gebruikmaakt van zijn psychodiagnostische competenties (naast competenties als trainen, coachen, voorlichten, adviseren, onderzoeken et cetera).


Book
Nieuwe technologie bij thuiszorg : een nieuwe zorg in huis ? Een terreinverkenning
Author:
ISBN: 9034614506 Year: 1987 Volume: W4 Publisher: Den Haag : Nederlandse Organisatie voor Technologisch Aspectenonderzoek,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Darwins derde dag : over leiderschap, religie en evolutietheorie
Author:
ISBN: 9789059117570 Year: 2009 Publisher: Soesterberg : Aspekt,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Personeelsselectie en assessment : wetenschap in de praktijk.
Authors: --- ---
ISBN: 9789023241980 9023241983 Year: 2006 Publisher: Assen Van Gorcum,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Personeelsselectie is een geliefd onderwerp in zowel wetenschappelijke kringen als in de praktijk van HR-professionals. Ook aan de spreek­woordelijke borreltafel komt het gespreksonderwerp vaak aan bod. Het is immers een onderwerp waar iedereen toch wel enige kijk op heeft. Regelmatig hebben publicaties op dit gebied het licht gezien. Nu dan alweer een? Ja, want er is de laatste jaren veel veranderd en vooral... Er is veel te vertellen. Personeelsselectie heeft zich tot een echt vak ontwikkeld, dat veel meer omvat dan het simpelweg matchen van een persoon en een functie. Denk alleen al aan alle veranderingen binnen functies, organisaties, de behoeftes van werknemers en de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Wat kan er allemaal gedaan worden met IT-toepassingen? Wat is het antwoord van de vakmensen op de internationalisatie en het multi-etnische karakter van de samenleving? Verder hebben ook kandidaten hun eigen wensen. Dit boek hoopt niet alleen de professional verder te helpen bij het uitoefenen van zijn vak. Het wil tevens nieuwe inzichten verschaffen door het onderwerp in een breder perspectief te plaatsen door verbindingen met contextontwikkelingen te leggen. Zo wil het boek bijdragen aan de professionalisering van personeelsselectie en assessment…En dus van het plezier waarmee het vak wordt beoefend. Inhoudsopgave : 1 De nieuwe context 2 Selectiepsychologie in historisch perspectief 3 Een passende selectieprocedure 4 De succesvolle medewerker 5 Een goed gesprek 6 Psychologische testen 7 Werk in uitvoering: het assessment 8 Andere manieren van kijken 9 Wegen en Beslissen 10 Het intercultureel en internationaal perspectief 11 Introductie en socialisatie van nieuwe werknemers 12 Het levensloop perspectief: duurzame selectie 13 Het toekomstperspectief


Book
Alles over werven en selecteren : een compleet overzicht voor recruiters en selecteurs.
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789023245902 Year: 2009 Publisher: Assen Van Gorcum,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hebt u enig idee waar mensen zoeken als ze op zoek zijn naar een andere functie? Is er een verschil in zoekgedrag tussen lager en hoger geschoolden? Waar zoeken techneuten en allochtonen? Lezen we nog wel kranten en zo ja wie leest wat? Hoe werf en selecteer je in een arbeidsmarkt die steeds internationaler en multicultureler wordt? Wat moet u allemaal weten voordat u met een ‘vreemdeling’ een arbeidsovereenkomst afsluit? Waarom blijven we alsmaar vasthouden aan een selectie interview, terwijl we weten dat ons oordeel altijd doorspekt is met vooroordelen, waardoor het er op lijkt dat we de kandidaat niet tegen de functie maar tegen ons eigen waarden- en normenpatroon afzetten? Hoe kunnen we de validiteit van het interview verbeteren? Hoe blijft de ratio een onderbuikgevoel de baas? Een dagje naar de testpsycholoog. Zou dat nog lang zo gaan of is online testen binnenkort normaal? Voorspellen assessments echt zo goed of kun je mensen beter een paar maanden (eventueel via een uitzendbureau) op proef nemen? En dan het ergste nog. Een miskleun kost geld, heel veel geld. We realiseren ons nauwelijks dat – naast al het menselijke verdriet – er al snel € 50.000,- of meer mee gemoeid is. Als we dan ook nog weten dat werknemers in Nederland steeds korter bij een werkgever werken dan is werven en selecteren een uiterst kostbare zaak, die je zeker niet aan leken moet overlaten. Dit boek is een handreiking aan iedereen die op een professionele wijze wil werven en selecteren en de validiteit van zijn uitspraken na de selectieronde wil vergroten. Tegelijkertijd is het een wegwijzer met zeer veel verwijzingen naar plaatsen waar “Abraham de mosterd haalt”.

Listing 1 - 7 of 7
Sort by