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Sommes-nous trop nombreux?
Authors: ---
Year: 1950 Publisher: Paris : Dunod,

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Vive la malbouffe, à bas le bio !
Authors: --- --- ---
ISBN: 9782842304669 2842304667 Year: 2013 Publisher: Paris : Hoëbeke,

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Book
FNS 101 fact sheets.
Author:
Year: 2021 Publisher: [Washington, D.C.] : United States Department of Agriculture, Food and Nutrition Service,

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FNS 101 fact sheets.
Author:
Year: 2021 Publisher: [Washington, D.C.] : United States Department of Agriculture, Food and Nutrition Service,

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Book
Legal dictionary of food security in the world
Authors: --- ---
ISBN: 9782804462673 2804462676 2804468992 Year: 2013 Publisher: Bruxelles Larcier

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"This dictionary contains about 170 entries and presents an overview of the different issues related to worldwide food insecurity, with a particular yet not exclusive focus on the existing rules and regulations. The objective of food security is considered from a quantitative angle (security of supplies, access to food) and a qualitative angle (sanitary quality of food, commercial quality). Therefore, this dictionary analyzes the concept of food security "from farm to fork". These entries were selected because they bring to light the international legal frame of food security and because they point out the current issues linked to the production of food, the local, regional or international trade of food, the food and health crises, the current situation in developing countries, etc."--Publisher.


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Agents antimicrobiens et sécurité sanitaire des aliments
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9782743025977 Year: 2021 Publisher: Paris : Lavoisier - Tec & Doc,

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Les consommateurs sont aujourd'hui de plus en plus exigeants et demandent le risque zéro. Un enjeu important pour la filière agroalimentaire réside dans la maîtrise de la qualité sanitaire afin de prévenir l'implantation et le développement de flores bactériennes indésirables. Cette gestion des dangers microbiologiques passe par l'utilisation d'une diversité de produits antimicrobiens, de la production primaire à la distribution des aliments en passant par les environnements de production jusqu'au stockage des aliments chez le consommateur. Leur utilisation est encadrée par une réglementation en perpétuelle évolution qui tient compte des avancées scientifiques ainsi que des exigences sociétales quant à leur innocuité. agents antimicrobiens et sécurité sanitaire des aliments dévéloppe cette thématique autour de plusieurs grands axes : - la présentation de la réglementation nationale et européenne qui encadre les produits antimicrobiens utilisés en agroalimentaire, - les connaissances scientifiques les plus récentes sur les comportements des microorganismes (pathogènes ou d'altération) dans les environnements de production et les matrices alimentaires ; - la maîtrise de l'ensemble des process industriels sur les microorganismes.


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Agriculture et sécurité alimentaire en Afrique de l'ouest : bilan et perspectives
Authors: ---
ISBN: 9782296967489 Year: 2012 Publisher: Paris : Harmattan,

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La sécurité alimentaire des populations autochtones dans le Nord du Canada : évaluation de l'état des connaissances : sommaire
Author:
ISBN: 1926558766 Year: 2014 Publisher: Ottawa, Ontario : Beaconsfield, Quebec : Conseil des académies canadiennes, Canadian Electronic Library,

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Book
Actualités en droit alimentaire
Author:
ISBN: 9782874557675 2874557676 2874558737 Year: 2014 Volume: 2014/3 Publisher: Anthemis

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Depuis de nombreuses années, les inquiétudes en matière alimentaire occupent une place de plus en plus importante dans notre quotidien. Plus précisément, c’est le lien entre nos habitudes alimentaires et notre santé qui a cristallisé les nombreuses questions que se posent les consommateurs, au regard notamment des dangers de l’obésité, de la composition des aliments (lasagnes « 100 % pur boeuf »), ou encore des risques de l’aspartame (dans les sodas light).Cette évolution s’est traduite par des règles très détaillées adoptées au niveau de l’Union européenne.Le présent ouvrage vise à examiner les principaux développements intervenus récemment, ainsi que des thèmes cruciaux tels que notamment la sécurité alimentaire, la responsabilité, l’information et la publicité, l’EFSA et les OGM.Cet ouvrage s’adresse à un large public : avocats, juristes d’entreprise, praticiens et à toute personne intéressée par le droit alimentaire.


Book
Food crime : an introduction to deviance in the food industry
Author:
ISBN: 9781032280455 Year: 2023 Publisher: New York, NY : Routledge,

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"This book addresses the various forms of deviance and criminality found within the conventional food system. This system-made up of numerous producers, processors, distributors, and retailers of food-has significant, far-reaching consequences bearing upon the environment and society. Food Crime broadly outlines the processes and impacts of this food system most relevant for the academic discipline of criminology, with a focus on the negative health outcomes of the US diet (e.g., obesity, diabetes) and negative outcomes associated with the system itself (e.g., environmental degradation). The author introduces the concept of "food criminology," a new branch of criminology dedicated to the study of deviance in the food industry. Demonstrating the deviance and criminality involved in many parts of the conventional food system, this book is the first to provide exhaustive coverage of the major issues related to what can be considered food crime. Embedded in the context of state-corporate criminality, the concepts and practices exposed in this book bring attention to harms associated with the conventional food system and illustrate the degree of culpability of food companies and government agencies for these harms. This book is of interest to students, scholars, and practitioners seeking a more just and healthy food system and encourages further future research into food crimes in the disciplines of criminology, criminal justice, and sociology"--

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