Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Le triple problème du froment : gluten, comportement à la mouture, valeur boulange. Un essai de mise au point
Author:
Publisher: Huy Impr. Degrâce

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Froment --- Tarwe --- 633


Book
De tarwekorrel, de maalderij en de bloem
Author:
Year: 1954 Publisher: Deventer Antwerpen Djakarta Ae. E. Kluwer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Bloem (= Meel) --- Farine --- Froment --- Tarwe --- 664


Book
Feux nouveaux
Authors: ---
Year: 1951 Publisher: Tournai Paris Casterman

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Periodical
Proceedings of the sixth international wheat genetics symposium, held at Kyoto, November 28-December 3, 1983
Author:
Year: 1983 Publisher: Kyoto University

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Graansignalen : Praktijkgids voor een optimale graanteelt
Authors: ---
ISBN: 9789087400217 Year: 2016 Publisher: Zutphen Roodbont

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Zie het verhaal : verhalen uit de Bijbel getekend : deel 1 : de gelijkenis van het onkruid
Author:
ISBN: 9033604760 Year: 2000 Publisher: Utrecht De Banier

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

90-336-0476-0


Dissertation
Invloed van hardheid en conditioneren op de vermaling van tarwe
Authors: --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De hardheid van een tarwevariëteit is een belangrijke manier waarop tarwe kan ingedeeld worden in klassen en staat in verband met het gewenste eindproduct. Zo worden verschillende deeltjesgroottes aan bloem bekomen en een verschillend gehalte aan beschadigd zetmeel bij een zelfde vermaling. Deze factoren zullen onder meer een effect hebben op de broodbereiding. Om een optimaal eindproduct te krijgen dient de hardheid gekend te zijn en kunnen aanpassingen in het vermaalproces doorgevoerd worden. Deze masterproef behandelt het determineren en visualiseren van de hardheid en de invloed ervan op de vermaling van tarwe. De hardheid is bepaald op verschillende tarwevariëteiten met behulp van één officiële en zes niet-officiële methoden. De officiële methode werd te Zweden uitgevoerd. De niet-officiële methoden zijn gebaseerd op onder meer een infraroodanalyse, vermaling en zeving van tarwekorrels. De niet-officiële methoden kunnen in later onderzoek verder toegepast worden, maar sommige aanpassingen zijn noodzakelijk. Bij vermalen en zeven van bepaalde van de zachtste tarwes worden problemen ondervonden. Iedere tarwevariëteit heeft zijn eigen kenmerken, zoals het eiwitgehalte, hardheid, gevoeligheid voor beschadigd zetmeel,… Er wordt enkel een correlatie gevonden tussen het gehalte aan beschadigd zetmeel en de hardheid. Voor het eiwitgehalte is dit niet het geval. Ook de relatie tussen het vochtgehalte van de tarwe en de vermaling wordt onderzocht. Het vochtgehalte heeft enkel een invloed op de manier waarop korrels breken bij vermalen als deze tarwekorrels niet geconditioneerd zijn. Hierbij wordt vooral de deeltjesgrootteverdeling beïnvloed.


Book
De tarwekorrel, de maalderij en de bloem
Author:
Year: 1957 Publisher: Deventer Antwerpen Djakarta Ae.E. Kluwer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Opzoekingen in de roestziekten van de tarwe. Puccinia graminis Pers. var. tritici Erikss. en E. Henn, P. rubigo-vera D.C. Wint. var. tritici Erikss. Carleton en P. glumarum Schmidt. Erikss en E. Henn
Author:
Year: 1958 Publisher: Brussel Paleis der Academiën

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Etude des besoins en main-d'oeuvre et des pertes de grains lors de la récolte du froment
Author:
Year: 1960 Publisher: Bruxelles Ministère de l'Agriculture

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by