Listing 1 - 10 of 10
Sort by

Dissertation
Hoe implementeren Vlaamse ziekenhuizen het elektronisch patiëntendossier: een zegen of een zware opdracht?
Author:
Year: 2017 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: in het dagelijks leven is het gebruik van ICT om gegevens uit te wisselen en te communiceren al helemaal ingeburgerd. In de gezondheidszorg verloopt dit heel wat trager. Het elektronisch patiëntendossier wordt stap voor stap geïmplementeerd in verschillende ziekenhuizen. Er wordt verder in gegaan op de volgende vragen: Wat zijn de voor- en nadelen van een elektronisch patiëntendossier? Hoe wordt dit geïmplementeerd in een ziekenhuis? Hoe verloopt deze implementatie? Welke problemen merken ze en hoe pakken ze deze aan? Methode: literatuurstudie met een semi- gestructureerd interview Resultaten: Veel ziekenhuizen zijn nog volop bezig met het implementeren van het elektronisch patiëntendossier of starten met de uitrol na de zomer van 2017. Er worden in theorie verschillende modellen en systemen opgesteld om de evolutie en het zinvol gebruik van het EPD te evalueren. UZ gent bereikte alle criteriums om te kunnen spreken over een volledig geïmplementeerd EPD. AZ Groeninge moet nog aan 1 criteria voldoen om gelijk te stroken met het niveau van UZ Gent. AZ Sint- Jan zit nog volop in het proces waardoor er nog enkele criteriums niet behaald zijn. Conclusie: Voor ziekenhuizen die ver stonden met de implementatie was het eerder een zegen. Echter bij ziekenhuizen die nog maar een klein deel implementeerden botsten op veel pijnpunten en voor hen was het vaker een last. Enerzijds was de financiële drempel een belangrijke factor om de implementatie nog uit te stellen. Anderzijds waren vele ziekenhuizen bezig met andere projecten zoals een fusie, verbouwingen, het overschakelen naar een nieuw ziekenhuis, waardoor de implementatie van het EPD opnieuw op de lange baan werd geschoven. Investeren in het volledig implementeren van het elektronisch patiëntendossier is cruciaal.


Dissertation
Vlotter implementeren van het EPD voor de verpleegkundigen
Author:
Year: 2018 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Situering: In deze tijd wordt er veel gedigitaliseerd, ook in de medische wereld. Er wordt nu gebruik gemaakt van een elektronisch patiëntendossier (EPD), maar hoe leidt de organisatie dit in goede banen? Probleemstelling: Het gebruik van een EPD zorgt voor een verhoging van de zorgkwaliteit. In dit werkstuk zullen tips gegeven worden om de implementatie van het EPD voor de verpleegkundigen te optimaliseren. Methode: In de literatuurstudie zal het EPD uitgelegd worden, alsook de voor- en nadelen ervan. Vervolgens worden er enkele implementatiemethodes besproken. Vanuit deze informatie worden er verder tips geformuleerd. Tot slot wordt er een informatief gesprek gehouden om te kijken of deze tips ook in de praktijk worden gebruikt. Discussie/Conclusie/Advies: Een goede communicatie naar de verpleegkundigen is zeer belangrijk voor een vlotte implementatie. Er moet wel een kanttekening gemaakt worden: elk team is uniek en de vlotheid van de implementatie is afhankelijk van het programma.


Dissertation
Ervaringen van verpleegkundigen met het elektronisch patiëntendossier
Author:
Year: 2018 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Probleemstelling: het invoeren van een elektronisch patiëntendossier (EPD) zorgt voor een kwaliteitsverbetering en een verhoging van patiëntveiligheid. Een duidelijk overzicht van de ervaringen van verpleegkundigen met het EPD in België ontbreekt. Methode: Er werd gestart met een literatuurstudie. In tweede instantie werd een vragenlijst opgesteld om de voor-, nadelen en het implementatieproces in kaart te brengen. Dit Instrument werd in de derde fase gebruikt bij 40 verpleegkundigen in az groeninge. Resultaten: De gerapporteerde voor- en nadelen binnen de steekproef kwamen grotendeels overeenkomen met de inzichten uit het literatuuronderzoek. De delen die niet overeenkomen kunnen verantwoord worden. Voordelen zijn: tijdsbesparing, communicatie en controlemogelijkheden, nadelen zijn: privacy, verlies van productiviteit en kosten Rond implementatievorm werd terug gevonden dat ondanks vele inspanningen van het ziekenhuis verpleegkundigen vooral beroep doen op bijscholingen, collega?s en zichzelf. Conclusie: Deze bachelorproef kan een hulp zijn in het beter begrijpen van wat een EPD voor een ziekenhuis of een verpleegkundige kan betekenen.


Dissertation
Het bijhouden van patiëntengegevens binnen de podologie aan de hand softwaresystemen. Rondvraag bij Vlaamse podologen
Authors: ---
Year: 2017 Publisher: Gent Arteveldehogeschool

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In België zijn alle zorgverleners verplicht een patiëntendossier bij te houden. Tegenwoordig zijn er zeer veel (para)medici die hiervoor een specifiek softwareprogramma gebruiken. In een aantal landen is reeds onderzoek gevoerd naar het gebruik van een elektronisch patiëntendossier. Hierover is er voor Vlaanderen weinig onderzoeksmateriaal te vinden. Daarom zal er in dit onderzoek nagegaan worden op welke manier de podologische patiëntengegevens bijgehouden en gedeeld worden. Methode: Dit is een experimenteel onderzoek waarbij er een enquête werd opgesteld over het gebruik van softwaresystemen binnen de podologie. Deze werd via e-mail verstuurd naar 200 podologen in Vlaanderen. Resultaten: Vindt de podoloog het belangrijk om via het softwareprogramma de patiëntengegevens te kunnen opmaken, te bewaren en te bewerken? Vindt de podoloog het belangrijk om via het softwareprogramma de patiëntengegevens te delen met andere (para)medici? Op welke manier gebeurt het delen van patiëntengegevens? Discussie: Enkel de (para)medici die eenzelfde softwareprogramma aangekocht hebben, beschikken over de mogelijkheid om hun patiëntengegevens te delen met elkaar. Conclusie: Uit onderzoek blijkt dat met betrekking tot het delen van gegevens, de verschillende programma?s momenteel nog beperkte mogelijkheden bieden. Dit heeft als gevolg dat de podoloog eerder gebruik zal maken van handmatig geschreven of getypte patiëntendossiers. Het gebruik van een softwareprogramma voor het delen van gegevens wordt momenteel niet vaak toegepast door de podoloog.


Dissertation
Stress als oorzaak van ziekteverzuim: onderzoek naar invloeden van het digitaal dossier op stress bij verplegend personeel in het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart te Ieper
Authors: --- ---
Year: 2012 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het doel van deze masterproef was het aantonen van de relatie tussen stress en ziekteverzuim. Aangevuld met een kwalitatief onderzoek naar de invloeden van het digitaal dossier (het elektronisch patiëntendossier) op stress bij verpleegkundigen in het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart te Ieper.


Book
Het digitaal papieren dossier overstijgen : een persoonlijke reflectie bij 25 jaar Medidoc
Authors: --- ---
ISBN: 9789033493072 Year: 2013 Volume: 3 Publisher: Leuven Den Haag Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

1. Inleiding - 2. In het kort onder vorm van een reeks stellingen - 3. Kaarten op tafel - 4. Het digitaal papieren dossier : 4.1 Katz - 4.2 Verleden tijd ? - 4.3. De grootste beperkingen van het papieren dossier - 4.4 12/8 - 5. Hét excuus - 6. Gestructureerd registreren : 6.1. Automatische gegevens - 6.2. Het juiste woord op de juiste plaats - 6.3 Actief/antecedent/archief - 6.4. Welke trefwoordenlijsten ? - 6.5. Parameters - 6.6. Vrije tekst - 6.7. Hoe uitgebreid moet men registreren ? - 7. Inhoudeiljke band tussen gegevens - 8. Ondersteuning 'op vraag' of 'bewaking'? - 9. Administratieve ondersteuning - 10. Speciale rubriek : planning - 11. Medische ondersteuning - 12. Uitwisselen van gegevens - 13. Privacy van de gegevens - 14. En de patiënt in dit alles ? - 15. Analyse van de gegevens - 16. Labelling - 17. MEDIDOC : medicatiebewaking - 18. MEDIDOC : protocol gestuurde schermen - 19. Toekomst - 20. Conclusies ? - 21. Index


Book
Praktijkmanagement voor de huisarts
Authors: --- ---
ISBN: 9789033493515 Year: 2014 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De huisarts als "mijnheer doktoor", alleenheerser en -bestuurder van het zorglandschap is een beeld dat tot het verleden behoort. Door een veranderde maatschappelijke context en meer nog door een verschuiving in het zorglandschap, wordt de huisarts geconfronteerd met andere taken dan de loutere patiëntenzorg. Op relatief korte tijd kwamen nieuwe samenwerkingsmodellen in de praktijk tot stand. Huisartsen groepeerden zich onder één dak, maakten afspraken met collega?s uit de buurt en zetten een permanentieketen op. Er groeide een nood aan praktijkondersteuning door paramedische en secretariaat-medewerkers en er werd overleg gepleegd met externe disciplines. De overheid faciliteerde een aantal opties om de zorgkwaliteit te verbeteren, stuurde aan op degelijke dossierregistratie en stimuleerde zowel intra- als interdisciplinaire samenwerking.Om aan deze verschuivingen en innovaties een antwoord te bieden, dringt een goed praktijkbeheer zich op. Behalve afspraken over infrastructuur, juridische en financiële aspecten zijn inhoudelijk overleg en een gemeenschappelijk visie vereist: welke opties worden genomen om samen te werken en waarom, welke verwachtingen worden gesteld aan praktijkassistentie, hoe verhoudt de infrastructuur van het gebouw zich tot de functies?Dit boek wil geen kant-en-klaar antwoord geven omdat er voor de noden van een huisartsenpraktijk geen one size fits all bestaat. Het geeft wel een uiteenzetting van het beslisproces en de contextuele voorwaarden ter voorbereiding en fundering van een goed praktijkbeheer, en koppelt die aan de bestaande modaliteiten. Het is immers niet voldoende om te weten met wie u als huisarts gaat samenwerken maar wel hoe u dit voorbereidt, welke opties u neemt, hoe u dit verantwoordt?Dit boek helpt huisartsen die krijtlijnen uit te zetten en de architectuur van een goed praktijkmanagement te schetsen. De sterkte van het boek ligt in het gegeven dat de auteurs bijna allen actieve huisartsen zijn met een belangrijke expertise in het domein van praktijkmanagement. Een aantal van hen is door professionele activiteiten betrokken bij het huisartsgeneeskundig actieterrein. (bron: https://www.acco.be/nl-be/items/9789033493515/Praktijkmanagement-voor-de-huisarts)


Book
Het groot werkvormenboek voor de zorg : meer rendement uit leer-, overdrachts- en andere werkmomenten
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789024427482 9024427487 Year: 2020 Publisher: Amsterdam Boom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een belangrijke pijler van onze samenleving is de zorg. Een sector waarin sprake is van toenemende druk en een steeds veranderende zorgvraag. Hoe krijg je voor elkaar dat je dan toch de beste zorg blijft verlenen? Hoe blijven zorgprofessionals geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf? Hoe leid je op als tijd en capaciteit voortdurend onder druk staan? Werkvormen ondersteunen hierin. Ze maken momenten van kennisoverdracht, samenwerken en ontwikkeling leuker en efficiënter. Door deze momenten beter te benutten, is het mogelijk om effectiever op te leiden én de lerende cultuur te creëren die het werk nu en in de toekomst vraagt. Dit Groot Werkvormenboek voor de Zorg is een speciale editie in de reeks van Het Groot Werkvormenboek deel 1 en 2. In dit boek beschrijven de auteurs 130 werkvormen voor onder andere een klinische les, een patiënt- of complicatiebespreking, intervisie, learning-on-the-job, ontwikkelgesprekken of een strategiebijeenkomst. Dit aantrekkelijke praktijkboek inspireert en ondersteunt opleiders, supervisoren, werk- en praktijkbegeleiders en leidinggevenden in de zorg om het rendement van hun leer-, overdrachts- en andere werkmomenten te vergroten.https://www.boompsychologie.nl/alle-uitgaven/100-9395_Het-Groot-Werkvormenboek-voor-de-Zorg


Book
Effectief verplegen 0 : handboek voor evidence based verpleegkundig handelen
Authors: --- ---
ISBN: 9789057401237 Year: 2009 Publisher: Dwingeloo Kavanah

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Woord-vooraf1 Evidence based verpleegkundig handelen2 Toepassing van evidence based practice in een elektronisch zorgdossier3 Klinisch redeneren4 Verpleegkundig onderzoek5 Verpleegkundige richtlijnen6 Morele besluitvorming

Keywords

verpleegkundig onderzoek --- evidence-based nursing --- Nursing --- ethiek --- richtlijnen (zorg) --- besluitvorming --- evidence-based verpleegkunde --- verpleegkunde --- 613.2 --- evidence based nursing --- 613.22 --- beroepsuitoefening --- elektronisch patiëntendossier --- klinisch redeneren --- professioneel handelen --- protocol --- richtlijnen --- verpleegkundig beroep --- verpleegkundige diagnose --- verpleegkundige ethiek --- verpleegprocedure --- 616.083.0 --- Bioethiek --- Dossier --- Evidence-based nursing --- Moraal (ethiek) --- Reflectief denken --- Verpleegkundige diagnose --- Verpleegkundige research (verpleegkundig onderzoek) --- Verpleegplan --- evidence-based nursing (gez) --- verpleegkundig beroep (gez) --- verpleegkundig onderzoek (gez) --- autonomie --- beslissingsbekwaamheid --- deontologie (beroepscode, code, plichtenleer) --- elektronisch dossier --- ethiek (moraal) --- evidence-based onderzoek (evidence-based medicine) --- klinisch paden (zorgpad) --- verpleegkundig onderzoek (nursing research) --- verpleegkundige interventies --- verpleegprocedure (protocol) --- verpleegkunde - inleidingen --- Verpleegkundig onderzoek - Theorieën --- (zie ook: klinisch paden) --- Verpleegkunde --- Evidence based nursing --- Evidence based onderzoek --- 613.21 Basisverpleegkunde, procedures en interventies --- 613.22 Verpleegkundig onderzoek, theorieën --- basisverpleegkunde --- medische ethiek --- theorieën van de verpleegkunde --- verpleegkundig management --- verpleegmethoden --- verpleegplan --- zorgmanegement --- Evidence-based medicine


Book
E-health juridisch bekeken : rechten en plichten voor patiënten, zorgverleners en zorgaanbieders
Author:
ISBN: 9789401470537 9401470537 Year: 2020 Publisher: Leuven LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

EHealth is in de gezondheidszorg onmisbaar. De toepassing van informatie- en communicatietechnologieën zoals mobile health, digitale dossiers, telegeneeskunde en artificiële intelligentie biedt patiënten, zorgverleners en zorgaanbieders een uitgebreid palet aan mogelijkheden in de behandeling.Toch is het voor gebruikers niet steeds duidelijk wat eHealth op juridisch vlak precies inhoudt. De uitdaging bij eHealth is dat het, onder invloed van technologische ontwikkelingen, steeds in verandering is. Tegelijkertijd komen er steeds meer spelregels die gebruikers wijzen op hun rechten en plichten in de toepassing ervan.EHealth juridisch bekeken biedt patiënten, zorgverleners en zorgaanbieders alle noodzakelijke juridische hulp. Wat met de digitale verwerking van medische gegevens? Hoe gereguleerd en geïntegreerd is de toepassing van teleconsultatie in de gezondheidszorg? Dit boek legt het allemaal helder uit.(https://www.lannoo.be/nl/ehealth-juridisch-bekeken)

Keywords

Medical law --- Information systems --- Artificial intelligence. Robotics. Simulation. Graphics --- Belgium --- Privacy --- E-health --- Patiëntenrecht --- Gezondheidsrecht --- e-health --- privacy --- elektronisch patiëntendossier - EPD --- patiëntenrechten --- Elektronisch patiëntendossier --- 659.2.056 --- elektronische overheid --- beroepsgeheim --- eerbiediging van het privé-leven --- beroepsdeontologie --- medische gegevens --- BPB2108 --- poklicna etika --- profesionālā ētika --- profesionalna etika --- професионална етика --- etika professjonali --- profesinė etika --- Berufsethos --- etyka zawodowa --- profesní etika --- deontología profesional --- profesijná etika --- kutse-eetika --- yrkesetik --- professionel etik --- etică profesională --- deontologia profissional --- επαγγελματική δεοντολογία --- professional ethics --- deontologia professionale --- etikë profesionale --- déontologie professionnelle --- szakmai etika --- ammattietiikka --- deontologia --- faglig etik --- кодекс на професионална етика --- etički kodeks --- deontoloģija --- etika povolání --- професионален морал --- szakmai erkölcs --- deontology --- étos povolání --- deontológia --- δεοντολογία --- profesionální etika --- деонтологија --- profesionální přístup --- deontoloogia --- pliktetik --- szakmai morál --- kodeks strukovne etike --- etika profese --- deontologisk etik --- deontologija --- deontología --- deontologie --- déontologie --- erhvervsetik --- deontológia/etika povinnosti --- etiske regler --- privatumo apsauga --- beskyttelse af privatlivet --- varstvo zasebnosti --- eraelu puutumatuse kaitse --- Schutz der Privatsphäre --- заштита на приватноста --- protezione della vita privata --- заштита приватности --- ochrana soukromí --- proteção da vida privada --- protection of privacy --- privatlivets helgd --- privātās dzīves aizsardzība --- protección de la vida privada --- προστασία της ιδιωτικής ζωής --- a magánélet védelme --- ochrana súkromia --- prawo do prywatności --- неприкосновеност на частен живот --- yksityisyyden suoja --- mbrojtja e jetës private --- zaštita privatnosti --- protezzjoni tal-privatezza --- protection de la vie privée --- protecția vieții private --- Recht auf Respektierung der Privatsphäre --- тајност на писмата --- teisė į privatumą --- diritto della vita privata --- derecho a la intimidad --- tutela della vita privata --- a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jog --- právo na súkromie --- ochrana soukromého a rodinného života --- recht op privacy --- δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής --- dreptul la respectatrea viații private --- õigus eraelu puutumatusele --- ret til privatliv --- right to privacy --- rätt till privatliv --- direito ao respeito da vida privada --- tiesības uz privāto dzīvi --- pravo na privatnost --- oikeus yksityisyyteen --- e drejtë për jetë private --- интегритет на личноста --- право на приватност --- právo na soukromí --- protecção da vida privada --- recht op privé-leven --- droit au respect de la vie privée --- derecho al honor --- rispetto della vita privata --- segredo profissional --- sigriet professjonali --- segreto professionale --- sekret profesional --- επαγγελματικό απόρρητο --- služobné tajomstvo --- ametisaladus --- služební tajemství --- profesionalna tajna --- profesionāls noslēpums --- tajemnica zawodowa --- profesinė paslaptis --- professional secret --- tystnadsplikt --- secret professionnel --- szakmai titok --- tavshedspligt --- secret profesional --- Berufsgeheimnis --- secreto profesional --- ammattisalaisuus --- професионална тайна --- poklicna tajnost --- професионална тајна --- tystnadsplikt för sjukvårdspersonal --- orvosi titoktartás --- secreto médico --- medisch geheim --- důvěrnost informací --- profesní tajemství --- доверливост на информации --- secret médical --- szakmai titoktartás --- lékařské tajemství --- службена тајна --- тајност на медицинските податоци --- slib mlčenlivosti --- доверливост на личните податоци --- деловна тајна --- segredo médico --- ügyvédi titoktartás --- tjänstehemlighet --- ärztliche Schweigepflicht --- ιατρικό απόρρητο --- kutsesaladus --- професионална адвокатска тајна --- sekretess --- доверливи информации --- принцип на доверливост --- electronic government --- elektronische Verwaltung --- administrație electronică --- електронска управа --- administración electrónica --- sähköinen hallinto --- elektroniskā pārvaldība --- administration électronique --- e-uprava --- administração eletrónica --- qeveri elektronike --- ηλεκτρονική διοίκηση --- e-valitsus --- gvern elettroniku --- amministrazione elettronica --- електронно правителство --- e-kormányzat --- elektroninė valdžia --- elektronisk administration --- elektronisk förvaltning --- elektronická správa --- elektronska uprava --- administracja elektroniczna --- digitale publieke dienstverlening --- digitalne javne storitve --- e-Verwaltung --- administratë elektronike --- e-vláda --- digitaalne avalik teenus --- e. valdžia --- digitala offentliga tjänster --- digitāls publiskais pakalpojums --- administração electrónica --- elektroninė vyriausybė --- предоставяне на административни услуги по електронен път --- digitalne javne usluge --- on-line správa --- verejná digitálna služba --- ciberadministração --- cyfrowe usługi publiczne --- digitální veřejná služba --- administração em linha --- guvernare electronică --- skaitmeninės viešosios paslaugos --- online overheid --- e-správa --- e-administration --- e-administrēšana --- e-administrație --- elektroniskā administrēšana --- administración en línea --- administration en ligne --- digital offentlig tjeneste --- цифрова публична администрация --- elektronická verejná správa --- обезбедување административни услуги по електронски пат --- administrēšana tiešsaistē --- elektronizace státní správy --- digitális közszolgáltatás --- ηλεκτρονική κυβέρνηση --- електронно управление --- e-valdība --- e-haldus --- digital public service --- e-hallinto --- servizio pubblico digitale --- elektrooniline asjaajamine --- е-администрација --- elektronická podatelna --- електронска влада --- Online-Verwaltung --- amministrazzjoni elettronika --- sähköiset viranomaispalvelut --- verkkoasiointi --- online közigazgatás --- servizz pubbliku diġitali --- e-gobierno --- sähköinen asiointi --- administrație online --- e-regering --- e. vyriausybė --- serviciu public digital --- е-управа --- e-vladne storitve --- digitale Behördendienste --- sähköinen viranomaisasiointi --- ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες --- e-overheid --- servicio público digital --- amministrazione on line --- online administration --- e-vlada --- e-rząd --- správa on-line --- administrim online --- e-administracja --- e-förvaltning --- serviço público digital --- e-közigazgatás --- e-government --- electronic administration --- elektronická státní správa --- administrim elektronik --- elektronická vláda --- e-gouvernement --- julkiset digitaalipalvelut --- e-Government --- e-forvaltning --- elektronické vládnutie --- online kormányzat --- е-влада --- elektronička uprava --- e-administratie --- e-administración --- services publics numériques --- dane medyczne --- medicīniskie dati --- date medicale --- data medika --- medicinska uppgifter --- zdravstveni podaci --- medicininiai duomenys --- potilastiedot --- ιατρικά στοιχεία --- meditsiinilised andmed --- медицински податоци --- datos médicos --- medizinische Daten --- medicinske data --- lekárske údaje --- zdravstveni podatki --- të dhëna mjekësore --- données médicales --- medical data --- lékařské údaje --- orvosi adatok --- dati medici --- dados médicos --- медицински подаци --- медицински данни --- medicininė byla --- patientjournal --- lékařský záznam --- lægelige oplysninger --- cartella medica --- historia clínica --- ιατρικός φάκελος --- medical file --- здравствен картон --- kartelë mjekësore --- medicininiai įrašai --- sairauskertomus --- Krankenakte --- kartoték --- medicinski karton --- lekársky spis --- haiguslugu --- zdravstveni karton --- potilaskertomus --- fișă medicală --- kórlap --- медицинско досие --- dossier médical --- slimības vēsture --- lekárske záznamy --- ravidokument --- dosar medical --- medical records --- medisch dossier --- expediente médico --- lægejournal --- chorobopis --- Geestelijke gezondheidszorg --- Professional ethics. Deontology --- Human rights --- cosaint príobháideachais --- ríomhrialtas --- sonraí leighis --- eitic ghairmiúil --- rún gairmiúil --- eerbiediging van het privé-leven

Listing 1 - 10 of 10
Sort by