Narrow your search

Library

Hogeschool Gent (3)

KBR (2)

Thomas More Kempen (2)

UGent (2)

EhB (1)

KU Leuven (1)

Odisee (1)

UCLL (1)

VIVES (1)


Resource type

book (3)


Language

Dutch (3)


Year
From To Submit

2001 (1)

2000 (1)

1988 (1)

Listing 1 - 3 of 3
Sort by

Book
Leidraad voor de evaluatie en behandeling van hoge bloeddruk : een gids voor huisarts en internist
Authors: --- ---
ISBN: 903820244X Year: 2000 Publisher: Gent Academia Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hypertensie is een frequent voorkomend probleem in onze samenleving. Als gevolg hiervan worden wereldwijd miljoenen mensen bedreigd met cardiovasculair lijden. De laatste jaren constateert men een stijging van de incidentie van cerebrovasculair lijden, terminaal nierfalen en hartfalen. De inadequate behandeling van hypertensie verdient meer aandacht en dit boek wil hiertoe een aanzet geven.De auteurs willen immers een schets geven, een stand van zaken als het ware, van de ingrijpende veranderingen op gebied van evaluatie en behandeling van hypertensie die zich gedurende de laatste jaren hebben voltrokken. De bedoeling is een klinisch bruikbare synthese te maken, ook voor de algemene practicus.


Book
De meest gestelde vragen over diabetes mellitus
Author:
ISBN: 9031334626 Year: 2001 Publisher: Houten/Diegem Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Inhoud: In dit boek worden vragen behandeld over: 1. Het screenen naar diabetes mellitus. 2. Algemene vragen over diabetes mellitus. 3. Diagnostiek. 4. Beleid en adviezen. 5. Behandelingsmethoden.


Book
Voeding en bloeddruk
Authors: --- --- ---
ISBN: 9060168291 Year: 1988 Volume: vol dl. 15 Publisher: Alphen aan den Rijn Brussel Samsom : Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoge bloeddruk is een veel voorkomende aandoening. De Gezondheidsraad schat dat ruim een derde van de mannen en vrouwen tussen de 35 en 65 jaar te hoge bloeddruk heeft. Bij ongeveer 12% van hen is sprake van een belangrijke hypertensie. Boven de 65 jaar heeft ongeveer de helft van de bevolking verhoogde bloeddruk. Preventie en behandeling van hypertensie zijn met name belangrijk om het risico van hart- en vaatziekten te verminderen. Dit boek beschrijft de kennis over het verband tussen voedingsfactoren en bloeddruk. Deze kennis is vooral afkomstig van observationeel onderzoek bij verschillende populaties tussen landen en binnen landen. Daarnaast worden de mogelijkheden besproken om via voedingsmaatregelen hypertensie te voorkomen en te behandelen. De gegevens van interventie-onderzoek maken duidelijk dat naast de tot nu toe gebruikelijke dieetmaatregelen zoals natriumbeperking ook andere elektrolyten, met name kalium, calcium en magnesium, de aandacht verdienen. Zowel bij de behandeling als bij het voorkomen van hypertensie moet behalve de elektrolyten-samenstelling van de voeding ook de aandacht uitgaan naar behandeling van overgewicht en te hoge serumcholesterolwaarden, matiging van alcoholgebruik, 'gezonde' voeding en stoppen met roken. Naast eigen initiatief van mensen om 'gezonder' te gaan eten, is een bijdrage van de voedingsmiddelenindustrie nodig om te komen tot verbetering van het voedingsmiddelenpakket. Het boek besluit met twee praktijkgerichte hoofdstukken: dieetadviezen (voorbeeld dagmenu) en ervaringen uit de huisartspraktijk.

Keywords

Alimentation --- Voeding --- Nutritional Physiological Phenomena. --- Blood Pressure. --- Hypertension --- voedingsleer --- bloeddruk --- hypertensie --- natrium --- kalium --- calcium --- magnesium --- genotmiddelen --- Diastolic Pressure --- Pulse Pressure --- Systolic Pressure --- Pressure, Blood --- Pressure, Diastolic --- Pressure, Pulse --- Pressure, Systolic --- Pressures, Systolic --- Pressure --- Nutrition Phenomena --- Nutrition Physiological Concepts --- Nutrition Physiological Phenomenon --- Nutritional Phenomena --- Nutritional Physiological Phenomenon --- Nutritional Physiology --- Nutritional Physiology Concepts --- Nutritional Physiology Phenomenon --- Nutrition Physiological Phenomena --- Nutrition Physiology --- Nutritional Physiology Phenomena --- Concept, Nutrition Physiological --- Concept, Nutritional Physiology --- Concepts, Nutrition Physiological --- Concepts, Nutritional Physiology --- Nutrition Physiological Concept --- Nutritional Physiology Concept --- Phenomena, Nutrition --- Phenomena, Nutrition Physiological --- Phenomena, Nutritional --- Phenomena, Nutritional Physiological --- Phenomena, Nutritional Physiology --- Phenomenon, Nutrition Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiology --- Physiological Concept, Nutrition --- Physiological Concepts, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutritional --- Physiological Phenomenon, Nutrition --- Physiological Phenomenon, Nutritional --- Physiology Concept, Nutritional --- Physiology Concepts, Nutritional --- Physiology Phenomena, Nutritional --- Physiology Phenomenon, Nutritional --- Physiology, Nutrition --- Physiology, Nutritional --- Food --- Nutritional Sciences --- therapy. --- Nutrition --- Blood pressure --- HYPERTENSION --- therapy --- Nutrition Process --- Nutritional Process --- Nutritional Processes --- Nutrition Processes --- Process, Nutrition --- Process, Nutritional --- Processes, Nutrition --- Processes, Nutritional --- Phototrophic Processes --- Autotrophic Processes --- Heterotrophic Processes --- Chemoautotrophic Growth --- Nutrition. --- Blood pressure. --- Therapy. --- 628.8 --- bloeddruk (gez) --- hypertensie (gez) --- voedingshygiëne (gez) --- zout (gez) --- Nutritional Physiological Phenomena --- Blood Pressure

Listing 1 - 3 of 3
Sort by