Narrow your search

Library

AP (3)

KDG (2)

Arteveldehogeschool (1)

KU Leuven (1)

MAS (1)

Odisee (1)

SL (1)

Thomas More Kempen (1)

UAntwerpen (1)

UCLouvain (1)

More...

Resource type

book (5)


Language

Dutch (4)

English (1)


Year
From To Submit

2022 (1)

2012 (1)

2003 (1)

1998 (1)

1990 (1)

Listing 1 - 5 of 5
Sort by

Book
Fruit, noten & zaden : tropisch fruit, noden, zaden
Author:
Year: 2012 Publisher: Brussel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Granen, noten & specerijen.
Author:
ISBN: 9054951494 Year: 1998 Publisher: Harmelen Ars Scribendi

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Functionele voedingsmiddelen : over noten, soja, pre- en probiotica
Author:
Year: 2003 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het wonder van de kastanje
Authors: --- ---
ISBN: 9789051169133 Year: 2022 Publisher: Rijswijk De Vier Windstreken

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het is herfst. De blaadjes verkleuren. Een bolster gaat open en laat zijn kastanje op de grond vallen. Een egel verstopt zich onder een hoop gevallen bladeren. Er valt heel wat te beleven in dit kartonboekje. Op de cover kan je al de wilde kastanje uit de bolster halen door te trekken. Wanneer je het openslaat, vliegen er twee vliegers door de lucht. Met een draaischijf kan je zelf de bladeren aan de bomen een herfstkleur geven. Vervolgens kan je nog eens de kastanje uit de bolster laten vallen en tenslotte een egel ontdekken achter de gevallen bladeren. De illustraties zijn vrij natuurgetrouw en geven dus een mooi beeld van flora en fauna in de herfst. Het boekje zit ook bijzonder stevig in elkaar, ideaal voor kleine onstuimige handjes. Een minpunt vormt de tekst, die is saai en wellicht overbodig: De zomer is voorbij. Nu komt de herfst eraan. Lieve Raymaekers PluizerDe titel van dit boekje is wonderwel gekozen en toch omvat het boekje meer dan enkel die kastanje. De kastanje staat hier een beetje symbool voor de verandering van een seizoen; we laten de zomer achter en komen in de herfst terecht. Waaraan je dat kunt merken? Bv. aan de wind die de vliegers op en neer laat gaan, de blaadjes laat neerdwarrelen, de bosbodem bedekt met allerlei moois dat een fijne schuilplaats biedt aan dieren zoals de egel. Je merkt ook dat het herfst is aan de bomen zoals de kastanjeboom die niet alleen hun bladeren maar ook hun vruchten ? gerijpt tijdens de zomermaanden ? laten vallen. Fantastisch toch dat uit een stekelige groene bolster een zacht, glanzend-bruine kastanje komt. Verder zijn er ook de trekvogels die verzamelen en de eekhoorn die steeds ijveriger rondholt om zijn wintervoorraad op te slaan. Het boekje bevat 5 dubbele pagina?s en op elke dubbele pagina is er wel iets dat je kunt laten bewegen via schuiven en flappen: de vliegers, een egel, de dwarrelende blaadjes, de bolster die zich opent, ? Mooi geïllustreerd, leuk en leerzaam boekje om in de herfst samen met de kinderen altijd opnieuw te bekijken.Bron: https://alleswatikmooikanvinden.org/prentenboeken-voor-kleuters/natuur/prentenboeken-seizoenen-algemeen/herfst-prentenboeken/

Official methods of analysis of the Association of official analytical chemists. 2. Volume two : Food composition, additives, natural contaminants
Author:
ISBN: 0935584420 9780935584424 Year: 1990 Publisher: Washington : A.O.A.C. (Association of Official Analytical Chemists),

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

fotosynthese --- microbiologische bepaling --- pesticiden --- noten (planten) --- zoölogie --- toxicologie --- plantenfysiologie --- fysica --- Crop damage --- Toxicology --- micro-analyse --- Applied chemical analysis --- cosmetica --- microanalysis [chemical analysis] --- toxines --- landbouw --- dieren --- cosmetics --- tuinbouw --- analyse (chemie) --- fruit --- microchemistry --- vitaminen --- botanie --- Specialty chemical technology --- atoomfysica --- radioactiviteit --- zuivelproducten --- toxicology --- zuivelbereiding --- pesticide --- fysiologie --- kruiden --- gelatin --- planten --- Agricultural chemistry --- Chemistry, Analytic --- Drugs --- Food --- Chimie analytique --- Médicaments --- Aliments --- Technique --- Analysis --- Analyse --- Chemistry, Agricultural --- Food Analysis --- Food Additives --- Food Contamination --- chemistry --- Technique analytique --- Analytical methods --- methods --- Norme --- Standards --- Engrais --- fertilizers --- Pesticide --- pesticides --- Résidu --- residues --- Formulation --- formulations --- Produit agrochimique. --- Contamination chimique --- Chemical contamination --- Médicament --- drugs --- Composition chimique --- Chemical composition --- USA --- CHEMISTRY --- ANALYTICAL --- Chemistry Techniques, Analytical --- 543.08 --- 57.088.1 --- methods. --- Analytical measurement --- Methods for analysis and estimation --- 57.088.1 Methods for analysis and estimation --- 543.08 Analytical measurement --- Chemistry --- Analytical --- Methods. --- Médicaments --- Chemistry Techniques, Analytical. --- Chemistry, Agricultural. --- Technique. --- Analysis. --- farmacologie --- Analytical chemistry --- Aoac --- Methode d'analyse

Listing 1 - 5 of 5
Sort by