Narrow your search
Listing 1 - 6 of 6
Sort by

Book
Voedingsproblemen bij dansers
Author:
Year: 1993 Publisher: Brussel VUB

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het stippenboek
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789463372213 Year: 2021 Publisher: Kalmthout Pelckmans Pro

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het stippenboek is een handige ringmap, ontwikkeld door diëtisten en orthopedagogen van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. Het oorspronkelijke doel van het project was om personen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl met de focus op gezonde voeding. Het werd echter snel duidelijk dat deze werkwijze een speelse manier is om ook kinderen en personen met beperkte leesvaardigheden te leren kiezen voor gezondere voedingsmiddelen en hen een idee te geven van hun totale energie-inname per dag.In het eerste deel van deze vernieuwde uitgave wordt er ingegaan op het concept van voedselgeletterdheid en komen aspecten van maaltijden plannen, boodschappen doen, maaltijden bereiden en samen eten aan bod. Je vindt er praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. In het tweede deel wordt het concept van de stippen uitgelegd.Om het boek juist te kunnen gebruiken, is het aangewezen om eerst je huis- of kinderarts te consulteren. Aansluitend vormt de begeleiding van een ervaren diëtist de ideale match voor het welslagen van het aanpassen van je voedingspatroon en levensstijl. De diëtist is het meest aangewezen om de praktische toepassing van het stippenconcept in je dagelijkse leefwereld te introduceren.Kristel Vande Kerckhove en Tessa Bosmans werken als pediatrische diëtisten in het UZ Leuven.Liesbeth Renaerts werkt sinds 2013 in het UZ Leuven als diëtiste voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.Dr. Joseph Vinckx is algemeen kinderarts in het UZ Leuven.Christophe Matthys is deeltijds hoofddocent aan de KU Leuven en coördineert het Competentiecentrum Klinische Voeding van het UZ Leuven.


Book
Waarom dik worden gemakkelijk en vermageren moeilijk is : recente inzichten in obesitas
Author:
ISBN: 9789033482359 Year: 2011 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Meer dan de helft van de Westerse mensen lijdt aan overgewicht. Nochtans was voedingsvoorlichting nog nooit zo goed georganiseerd als nu. Nog nooit werd er zoveel gejogd en gefitnesst. Blijkbaar is de moderne mens niet in staat om zijn lichaamsgewicht onder controle te houden. In dit boek wordt gezocht naar de oorzaak van dit fenomeen. Van onze verre voorouders, die geselecteerd werden in een energiearme omgeving, kregen we een automatisch energiebalansregulerend systeem overgeerfd. Bij hen leverde dat spontaan een normaal gewicht op. Dit systeem is blijkbaar niet voldoende aangepast aan onze moderne, energierijke maatschappij. Het wordt daarenboven verstoord door het beloningssysteem dat ons aanzet om te eten omwille van ons plezier in plaats van omwille van honger. De auteur bespreekt hoe dit energiebalansregulerend systeem en het beloningssysteem werken en stelt daarbij realistische remedies voor. Dit boek richt zich in eerste instantie naar de beoefenaars van beroepen die met de voedingsproblematiek te maken hebben: dietisten, huisartsen en specialisten inwendige geneeskunde, endocrinologen, maagchirurgen, biomedici, landbouwingenieurs, biologen en anderen, maar daarnaast ook naar de geïnteresseerde leek die zelf wil weten waarom zijn harde strijd tegen overgewicht zo moeilijk is en die door deze kennis die strijd met meer succes wil voeren.


Book
Towards a psychology of food choice.
Author:
ISBN: 2930151064 9782930151069 Year: 1998 Volume: 5 Publisher: Bruxelles : Institut Danone,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingsleer --- psychologie --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedingspsychologie --- voedingsgewoonten --- voedingshygiëne --- voedingskeuze --- Psychology --- Alimentation --- Voeding --- Food preferences --- Nutrition --- Préférences alimentaires --- Psychological aspects --- Aspect psychologique --- Food Preferences --- Produit alimentaire --- foods --- Nutrition humaine --- human nutrition --- Comportement alimentaire --- Feeding habits --- Comportement du consommateur --- Consumer behaviour --- Environnement socioculturel --- sociocultural environment --- Health Behavior. --- Choice Behavior. --- Eating --- 366.1 --- 613.2 --- #PBIB:1998.3 --- gezondheid --- voeding --- Psychologie --- 612.39 --- geneeskunde --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- consumentengedrag --- voedingsmiddelen --- Approach Behavior --- Approach Behaviors --- Behavior, Approach --- Behavior, Choice --- Behaviors, Approach --- Behaviors, Choice --- Choice Behaviors --- Behavior, Health --- Behaviors, Health --- Health Behaviors --- Healthy Lifestyle --- Health Promotion --- Life Style --- psychology. --- Consumentengedrag --- Voedingsleer. Dieet --- Alimentation/Nutrition --- Voedingsgewoonten: psychologie --- Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Feeding Habits --- Voedselkeuze : psychologie --- 159.934 --- Institut Danone --- medicine (XIX.) --- Course given in the frame of the Chaire Danone 1995 --- D/1998/7468/1 --- Sred --- Sect --- Note --- Prim --- Food preferences. --- Feeding Habits. --- Préférences alimentaires --- Diet --- Food habits --- Health Behavior --- Choice Behavior --- Health-Related Behavior --- Behavior, Health-Related --- Behaviors, Health-Related --- Health Related Behavior --- Health-Related Behaviors --- psychology --- Feeding behavior

Listing 1 - 6 of 6
Sort by