Listing 1 - 10 of 17 << page
of 2
>>
Sort by
Netter's Atlas of human embryology
Authors: ---
ISBN: 0914168991 Year: 2002 Publisher: Teterboro, N.J. Icon Learning Systems

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het triomferende embryo
Author:
ISBN: 9068341456 Year: 1994 Publisher: Bloemendaal Aramith

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ieder van ons is begonnen als een enkele cel, een bevrucht eicel. Hoewel we met dit idee vertrouwd zijn, roept het toch steeds weer een gevoel van ontzag bij ons op. Hoe ontstaan er uit één cel miljoenen cellen, in precies de juiste verhoudingen en met soms zeer gespecialiseerde functies? Hoe worden ze georganiseerd tot complete structuren als armen en benen, gezicht, hart of hersenen? Waardoor zijn de patronen zo stabiel en reproduceerbaar, generatie na generatie? Hoe is al deze informatie in de eicel gecodeerd? In het triomferende embryo biedt Lewis Wolpert de niet-deskundige lezer inzicht in deze fundamentele biologische vragen aan de hand van voorbeelden van de embryonale ontwikkeling bij allerlei diersoorten. Zo maken we kennis met het praktische, doorzichtige zeeëgelembryo, een muis met zebrastrepen, watersalamanders en vogels, en ook met een fruitvlieg waarbij, als gevolg van zijn verwarde ontwikkelingsprogramma, een poot uit zijn kop groeit. Hij maakt ons duidelijk hoe genen de ontwikkeling sturen, hoe cellen hun plaats in het embryo kennen, en hij beschrijft de opwindende ontdekking van homeobox-genen, die gedurende miljoenen jaren van evolutie zeer goed behouden zijn gebleven. Verder confronteert professor Wolpert ons met het ontstaan van de hersenen, met de processen van regeneratie, groei en veroudering, en met zijn visie op kanker als een regulatiestoring in de normale ontwikkeling. Ten slotte komen we bij de evolutie, die zo veel heeft bereikt door aan het ontwikkelingsprogramma 'rommelen'.


Book
Human growth after birth.
Author:
Year: 1978 Publisher: London Oxford-University-Press,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Een nieuw leven in beeld : van bevruchting tot geboorte

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Video
Het leven voor de geboorte
Year: 2006 Publisher: Hilversum ISSY LES MOULINEAUX S.l. Ndl 2 Transparences Productions Teleac

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De bevruchting wordt van dichtbij bekeken met de weg die de zaadcellen afleggen naar de eicel. Het afstoten van de chromosomen van beide cellen wordt nader uitgelegd en men toont hoe de versmelting gebeurd. Zaadcel en eicel ontmoeten elkaar en versmelten tot een nieuwe cel. De eicel begint met de deling en soms gebeurt het niet zoals het hoort en ontstaan er tweelingen: Siamese tweeling, eeneiige tweeling, maar dit komt maar weinig voor bij een natuurlijke bevruchting.Bij IVF wordt een zaadcel per eicel ingebracht om de natuur een handje te helpen daar waar het moeilijk gaat. Via IVF hebben heeft de wetenschap veel geleerd over de samensmelting van zaadcel en eicel. Er zijn ook testen gedaan om de genetische afwijking of chromosoomafwijkingen op te sporen.De innesteling van het bevruchte eicel in de baarmoeder wordt ook nader bekeken en uitgelegd! De vermenigvuldiging van de cellen in lagen nl ectoderm, mesoderm en endoderm wordt verklaart. Er wordt uitgelegd waarvoor het ectoderm, mesoderm en endoderm dienen en wat zijn voor een embryo vormen.De overgang van embryo naar foetus wordt verklaart. Verder zien we ook de ontwikkeling van het hartje, het kraakbeen, de spieren, de pezen,de hersenen, de ogen, de voeten en de handen.Een echo is niet enkel een manier om de baby te zien maar is in eerste plaats een medische controle om na te gaan of de foetus geen afwijkingen vertoont die onverenigbaar zijn met het leven. Een echo kan geen volmaakt kindje garanderen. De ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel maakt dat de mama haar kindje voelt bewegen.


Book
Een wolk van een baby : babay's gedrag en ontwikkeling in de buikvan week tot week uniek en driedimensionaal in beeld gebracht
Authors: ---
ISBN: 9044310801 Year: 2004 Publisher: Vianen House of books


Book
Langman's medische embryologie
Authors: --- ---
ISBN: 9031309443 Year: 1999 Publisher: Utrecht Bohn, Scheltema en Holkema


Book
Pre-embryo : het prille begin.
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9073196116 Year: 1993 Publisher: Utrecht Stichting bio-wetenschappen en maatschappij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
A colour atlas of life before birth : normal fetal development
Author:
ISBN: 0723416397 Year: 1990 Publisher: London Wolfe Medical Publications

Before we are born : essentials of embryology and Birth defects
Authors: ---
ISBN: 0721673775 Year: 1998 Publisher: Londen Saunders

Listing 1 - 10 of 17 << page
of 2
>>
Sort by