Listing 1 - 10 of 12 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Als zwanger worden niet vanzelf gaat.
Authors: ---
ISBN: 9789021506234 Year: 2007 Publisher: Antwerpen Kosmos

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Ouderschap : reageerbuisbaby's
Authors: --- ---
ISBN: 9070157411 Year: 1984 Publisher: Leiden Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Eisprong : een verhaal over liefde en het verlangen naar een kind
Authors: ---
ISBN: 9053303049 Year: 2001 Publisher: Antwerpen Amsterdam Manteau Mets & Schilt


Book
De verdwaalde ooievaar : als zwanger worden niet meteen lukt.
Author:
ISBN: 9789056178420 Year: 2008 Publisher: Leuven Van Halewyck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

08


Book
Zwanger worden ... ook voor ons? : medische en psychologische adviezen over vruchtbaarheid.
Authors: --- ---
ISBN: 9020944622 Year: 2003 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Duidelijke informatie over (on)vruchtbaarheidHet verlangen naar een kind(eren) is en blijft emotioneel een erg belangrijk gebeuren in het leven van heel wat mensen. Als de kinderwens niet in vervulling gaat, kan dit een teleurstelling zijn, die makkelijk of moeizaam te verwerken valt. Naarmate de maanden zonder succes zich aan elkaar rijgen, zullen langzamerhand de twijfels en de vragen opduiken of er toch niets fout loopt. Heel wat koppels hebben met deze vruchtbaarheidsproblemen te kampen die ze niet zelf kunnen oplossen. Dit boek probeert een antwoord te geven op alle vragen over de oorzaken en mogelijke behandelingen.Een antwoord op alle vragen over oorzaken en mogelijke behandelingen. Medisch gegronde informatie over een toenemend probleem.


Book
Een hoge prijs voor een kind : Morele problemen van nieuwe reproductieve technologieën
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 902324169X 9789023241690 Year: 2006 Publisher: Assen Van Gorcum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Vroeger had je pech wanneer je geen kinderen kon krijgen, maar tegenwoordig staat mensen met een onvervulde kinderwens een heel scala aan behandelmogelijkheden ter beschikking. Toch krijgt niet iedereen die dat wil zomaar toegang tot IVF, ICSI en aanverwante technieken. Met een beroep op het belang van het toekomstige kind sluiten artsen bepaalde groepen van behandeling uit, waaronder vrouwen boven een bepaalde leeftijd, alleenstaande vrouwen en paren van wie de kinderen het risico lopen op een ernstige genetische aandoening. Daarnaast is de vraag: wie zal dat betalen? Moeten de kosten van bijvoorbeeld een IVF-behandeling standaard door de zorgverzekeraar worden vergoed? En geldt dat ook nog als de onvruchtbaarheid te maken heeft met de levensstijl van de betrokkenen (roken, overgewicht), of het gevolg is van een eerdere, zelfgekozen sterilisatie?In 'Een hoge prijs voor een kind' wordt verslag gedaan van de opvattingen over deze kwesties van artsen en andere deskundigen alsook van de Nederlandse bevolking. Deze opvattingen worden bovendien aan een ethische en juridische analyse onderworpen. Zo biedt deze uitgave een goed overzicht van het actuele debat rond vruchtbaarheidsproblematiek en reproductieve technieken in Nederland.


Book
Een onvervulde kinderwens : Omgaan met vruchtbaarheidsproblemen
Author:
ISBN: 9063051344 9789063051341 Year: 2004 Publisher: Amsterdam Archipel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ongewenste kinderloosheid beïnvloedt het leven diepgaand. Dit geldt natuurlijk vooral voor de direct betrokkenen, maar ook voor hun omgeving. Met Een onvervulde kinderwens maakt Odile van Eck een onzichtbaar verlies zichtbaar.Hoewel er ogenschijnlijk niets in het leven verandert, spelen vruchtbaarheidsproblemen een grote rol in de partnerrelatie en binnen de sociale kring waarin de meeste mensen 'gewoon' kinderen krijgen. Hoe diep het ingrijpt en hoe je er het beste mee om kunt gaan, beschrijft Odile van Eck in Een onvervulde kinderwens. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel 'Kiezen' komen vragen aan de orde als: Hoe ga je om met vruchtbaarheidsproblemen in de (seksuele) relatie? Wat zijn je mogelijkheden? Hoe en waar trek je jouw grens? Wanneer de kinderwens definitief niet vervuld wordt, komen velen terecht in een rouwproces. Het tweede deel van dit boek is dan ook getiteld 'Helend rouwen' en gaat onder meer over rouwverwerking, samenleven rond kinderloosheid en rituelen.Met Een onvervulde kinderwens biedt Odile van Eck niet alleen ondersteuning aan de betrokkenen en hun omgeving, maar geeft zij ook inzicht in deze verborgen problematiek.Odile van Eck is therapeute. Ze heeft een vrij gevestigde praktijk voor individuele of relatietherapie, waarin zij o.a. mensen met vruchtbaarheidsproblemen begeleidt.


Book
Buik op kinderslot : zwanger worden als vrijen niet helpt.
Authors: ---
ISBN: 9056173839 9789056173838 Year: 2004 Publisher: Leuven Van Halewyck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een verhelderend gesprek over de mogelijkheden van de vruchtbaarheidsgeneeskunde. Begrippen als IVF, ICSI, eiceldonatie of embryoreductie worden in klare taal uitgelegd. Prof. Devroey analyseert de voor- en nadelen, de baten en kosten, de kansen en tegenslagen die men mag verwachten bij een medisch geassisteerde zwangerschap. De medische theorie wordt verduidelijkt met aangrijpende getuigenissen van mannen en vrouwen.Dit boek is een praktisch naslagwerk voor mensen met vragen. Feiten en meningen over de medische behandeling van onvruchtbaarheid.


Book
Baby's gevraagd! : Over de mogelijkheden en beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen.
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9033458063 9789033458064 Year: 2005 Publisher: Leuven ACCO

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, stort voor vele jonge koppels de wereld in. De maandenlange vruchteloze pogingen wegen zwaar. De stap naar de medische hulpverlening brengt nieuwe hoop. Artsen kunnen vandaag veel, ook op het vlak van vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen. Dit boek geeft een helder overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen.Het team van het Leuvens Universitair Fertiliteitscentrum, dat al jarenlang expertise en ervaring heeft in dat domein, bekijkt de problematiek van verminderde vruchtbaarheid in al haar facetten. Over de mogelijkheden en beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen Als zwanger worden niet van zelf gaat, stort voor vele jonge koppels de wereld in. De maandenlange vruchteloze pogingen wegen zwaar. De stap naar de medische hulpverlening brengt nieuwe hoop. Artsen kunnen vandaag veel, ook op het vlak van vruchtbaarheidsonderzoeken en -behandelingen. Maar vaak wordt het opnieuw een periode van geduld uitoefenen, een opeenvolging van hoop en desillusie... een periode die voor een aantal koppels uiteindelijk wordt beloond, voor sommige ook niet. Ook lesbische vrouwen en vrouwen die Bewust Ongehuwde Moeder (BOM) willen worden, doen vaak beroep op de mogelijkheden die de medische wereld voor hen biedt. Baby's gevraagd! biedt een helder overzicht van de mogelijkheden en beperkingen van vruchtbaarheidsbehandelingen. Het team van het Fertiliteitcentrum van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven - dat al jarenlang expertise en ervaring heeft in dat domein - bekijkt de problematiek van verminderde vruchtbaarheid in al haar facetten. Naast de medische aspecten en de invloeden van lifestyle, belichten de auteurs ook enkele ethische en juridische invalshoeken. Ze wijzen eveneens op de stress en de spanning die deze problematiek vaak met zich brengt.Dit boek wil een wegwijzer zijn, een bron van begrijpbare, correcte informatie voor koppels met vruchtbaarheidsproblemen, lesbische vrouwen of toekomstige BOM's. Maar ook voor hun omgeving en de bredere bevolking, zodat de kinderwens van deze mensen en de medische realisatie ervan, ook voor hen duidelijk wordt.

Listing 1 - 10 of 12 << page
of 2
>>
Sort by