Narrow your search
Listing 1 - 10 of 786 << page
of 79
>>
Sort by

Book
De duivel van de Slotenbuurt.
Authors: ---
Year: 2007 Publisher: Wommelgem : Van In,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De kinderen uit de slotenbuurt zien het somber in. Hun speelterrein, de jungle, lijkt verloren. Mijnheer Windvaan, een zogenaamde genezer, wil namelijk het hele terrein inpalmen voor de uitbreiding van zijn kliniek. En dan duikt de vreemde jongen op. Wolf heet hij en hij heeft geen achternaam, gaat niet naar school en slaapt 's nachts in zijn hangmat in een boom. Wolf is een held. Al is hij soms anders dan je van een held zou verwachten. Kan deze vreemde Wolf de jungle redden? Wolf, een vreemde jongen, komt wonen in de Slotenbuurt. Hij heeft geen achternaam, geen familie, geen huis en gaat niet naar school. Volgens de kinderen uit de buurt is hij een held, die hen helpt met het redden van hun speelplek. Mager verhaaltje, in 13 hoofdstukken, waarin veel dingen tegelijk gebeuren. Het geheel komt niet geloofwaardig over en is niet spannend genoeg. De tekst bevat veel spreektaal en veel gedachtes, zodat deze moeilijk te volgen is. De zwartwitilustraties passen wel goed in de tekst.

Keywords

Avonturen.


Book
De schat van de boekaniers.
Author:
Year: 2006 Publisher: Wommelgem : Van In,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

BOEKENTOPPERS 2006 Bloeddorstige zeerovers, met goud beladen galjoenen, verzonken schatten en onbewoonde eilanden! Iedereen droomt er wel eens van. Ook Marijn. In die tijd had hij willen leven. Zeker nu hij al enkele jaren op een Caraibisch eiland woont. Op een dag krijgt hij de kans van zijn leven. Hij mag een piratenschat helpen opsporen en bovenhalen. Met alles wat er nog aan vastzit. Enkel de piraten ontbreken nog. Maar Marijns mooie droom wordt een nachtmerrie als hij opeens oog in oog komt te staan met échte zeerovers...

Keywords

Avonturen. --- Zeerovers.


Book
De bende van de Witte Roos.
Authors: ---
ISBN: 9789021619064 Year: 2004 Publisher: Amsterdam : Ploegsma,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De bende van de Witte Roos, dat zijn Anders, Eva-Lotte en Kalle. Zij vullen hun vakantiedagen met hun strijd tegen de Rode Rozen, drie jongens, onbezonnen levend in een idyllische wereld vol ruimte voor kinderen. Hoewel, er is sprake van een heuse juwelenroof, een moord en een ontvoering. Behalve Witte Roos is Kalle ook superdetective en hoewel hij beseft dat dergelijke ernstige zaken aan de politie overgelaten moeten worden, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Met hulp van de andere bendeleden probeert hij alle zaken op te lossen. De spannende verhalen, in deze heruitgave in een nieuw jasje gestoken met andere illustraties in grijstinten, hebben niets aan kracht ingeboet, ook al spelen ze in een wereld die (helaas) nauwelijks meer bestaat en spreekt de verteller hier en daar alwetend. Leesplezier voor 9 jaar en ouder.

Keywords

Avonturen. --- Gezin.


Audio
Het Pippi Langkous luisterboek.
Authors: --- ---
Year: 2012 Publisher: Wommelgem : Van In,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een klassiek personage als Pippi Langkous heeft allang geen introductie meer nodig, maar voor wie de afgelopen 57 jaar op een andere planeet woonde, volgt hieronder nog eens een korte beschrijving van dit wereldberoemde meisje van Astrid Lindgren: de 9-jarige Pippi woont samen met haar paard, Witje, en haar aapje, meneer Nilsson, helemaal alleen in Villa Kakelbont. Haar vader is immers piratenhoofdman en vertoeft vaak op zee, zodat Pippi in haar dooie eentje in het huis woont. Pippi's haar heeft dezelfde kleur als een wortel en is gevlochten in twee stijve vlechtjes. Ze heeft zomersproeten, helderwitte tanden, draagt een zelfgemaakte blauwe jurk met roze lapjes, een bruine en een zwarte sok en schoenen twee keer zo lang als haar voeten. Het is haar niet aan te zien, maar Pippi is het sterkste meisje ter wereld en dus voelt ze zich te allen tijde veilig.

Keywords

Avonturen. --- Luisterboeken.


Book
Net als doornroosje
Authors: ---
Year: 2014 Publisher: Wommelgem : Van In,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Samen met pap en mam is Floor op een kasteel; ze gaat op zoek naar iets spannends. Vanaf ca. 7 jaar. (AVI M4) Dit boekje is bestemd voor kinderen die net kunnen lezen. De boeken zijn als een overgang van het prentenboek naar het leesboek opgevat en de illustraties vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Floor maakt met haar ouders een uitstapje naar een oud kasteel. Ze is een meisje dat nog met sprookjes (als bedvoorleeslectuur?) groot wordt, want bij het zien van het oude kasteel maakt ze dadelijk de associatie met de beroemdste kasteelbewoonster uit de sprookjes: Doornroosje. Floor heeft geen zin in een museumachtige rondleiding door de kasteelzalen, maar wil iets bijzonders beleven. Langs een deur die niet mag worden geopend, komt ze bij een verwaarloosde trap, die zowaar naar een mysterieus slaapkamertje leidt. Minder [lees meer] leuk wordt het wanneer de deur dicht knalt en Floor opgesloten zit. Er duikt maar geen prins op die haar uit deze benarde situatie bevrijdt. Eenvoudige zinnetjes worden afgewisseld door eenvoudige dialoogjes. De teksten staan op gekleurde bladzijden, die deel uitmaken van de illustraties: op het groen van de wei, op het bruin van de trap in het kasteel, op het rood van het gordijn in de torenkamer, op het grijs van de kasteeltoren waarin het meisje opgesloten zit enz. De aandacht van de lezers wordt niet afgeleid en toch ogen de illustraties leuk en herkenbaar. Een geslaagde combinatie. [Harlinda Lox]

Keywords

Sprookjes. --- Avonturen.

Zazie dans le métro
Author:
ISBN: 9782070361038 Year: 2014 Publisher: [S.l.] : Gallimard,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Zazie in de metro is het vrolijke verhaal over de twaalfjarige, onbevangen Zazie en haar avonturen in de grote stad Parijs. Zazie heeft met Nabokovs Lolita gemeen, dat haar faam die van haar maker overtreft. Een grotere triomf voor de verwoorde verbeeldingswereld laat zich moeilijk denken. In Zazie in de metro komen alle verrukkelijke Queneau-ingrediënten samen: de virtuoze veelheid aan stijlen, het eigenzinnig taalgebruik, en vooral de onweerstaanbare, oorspronkelijke humor. Zazie is een onbevangen meisje van 12 jaar dat een weekend bij een oom in Parijs komt logeren. Ze zegt alles wat haar in de mond komt en ze zegt daardoor iedereen de waarheid. De cliché's van de volwassenen maakt ze belachelijk, en ze brengt deze soms tot wanhoop. Het onbevangene en speelse zit in de hele roman door de stijl, die soms bijna fonetisch de spreekstijl benadert. Eigenlijk moet je het boek hardop lezen; dit geldt trouwens meer voor de Franse versie dan voor deze (overigens goed) vertaalde versie. De avonturen van Zazie zijn de contacten die ze heeft, de woorden die ze heeft met de volwassenen. Queneau is een taalvirtuoos, geen verteller van gewone verhalen. (Redactie) © NBD Biblion

Keywords

Avonturen. --- Humor.


Book
Dit is Flop
Authors: ---
ISBN: 9789491773501 Year: 2016 Publisher: Groningen Palmslag

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

avonturen --- prentenboeken


Book
De wereld van de Gorgels
Authors: --- ---
Year: 2019 Publisher: Amsterdam Leopold

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Ze wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen. Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school. Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en... Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en sterk en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen... Melle! Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur. Joebelabambam!

Keywords

Prentenboeken --- Avonturen


Book
Tijd voor dino
Authors: --- ---
ISBN: 9054613297 9789054613299 Year: 2003 Publisher: Mechelen Bakermat uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als Tim een knopje van een verboden wekker indrukt, komt hij terecht in het tijdperk van de dinosauriërs. Prentenboek met grote illustraties in onnatuurlijke kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.


Book
Harry Potter en de relieken van de dood
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789022322406 Year: 2007 Publisher: Amsterdam Antwerpen De Harmonie Standaard

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Avonturen --- Fiction --- Jeugdboeken --- Toveren

Listing 1 - 10 of 786 << page
of 79
>>
Sort by