Listing 1 - 10 of 123 << page
of 13
>>
Sort by

Book
Somebody I used to know
Author:
ISBN: 9781408893364 Year: 2018 Publisher: London Bloomsbury

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

What do you lose when you lose your memories? What do you value when this loss reframes how you've lived, and how you will live in the future? How do you conceive of love when you can no longer recognise those who are supposed to mean the most to you?When she was diagnosed with dementia at the age of fifty-eight, Wendy Mitchell was confronted with the most profound questions about life and identity. All at once, she had to say goodbye to the woman she used to be. Her demanding career in the NHS, her ability to drive, cook and run ? the various shades of her independence ? were suddenly gone.Philosophical, profoundly moving, insightful and ultimately full of hope, Somebody I Used to Know is both a heart-rending tribute to the woman Wendy once was, and a brave affirmation of the woman dementia has seen her become.


Book
Mijn hoorreis : hoe een hooroplossing je leven écht kan verbeteren
Author:
ISBN: 9789493242012 Year: 2021 Publisher: Willems Uitgevers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

ekijker Opstap maakt taal haalbaar voor elke leerling: aanvulling verrekijker Taal voor taalarme en anderstalige kinderen.(bron: uitgever)


Book
De weg naar mezelf : danseres, transgender én vrouw
Author:
ISBN: 9789401461047 940146104X Year: 2019 Publisher: Tielt Lannoo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Nora wordt geboren als Aaron. Al van kinds af aan voelt ze dat ze niet in het juiste lichaam geboren is. Maar om de weg naar zichzelf te vinden moet ze heel wat obstakels overwinnen: zowel in de maatschappij als in zichzelf. Dit is haar eerlijke en ontroerende verhaal.'Elke mens gaat in het leven op zoek naar zichzelf. Allemaal bewandelen we onze eigen weg op zoek naar ultiem geluk. Daarin verschillen we niet van elkaar. Het is nu tijd om mijn leven als één geheel te zien, en niet langer in twee duidelijke delen - voor en na mijn operatie. Mijn toekomst lacht naar me. En ik lach terug. Ik ben niet langer bang voor het onzekere, voor de liefde of om nieuwe mensen te ontmoeten. Sterker dan ooit zal ik elk avontuur met beide handen grijpen. Want ik ben Nora. Helemaal Nora.'(https://www.lannoo.be/nl/de-weg-naar-mezelf)


Book
Het meisje dat graag dood wilde : haar eigen verhaal
Author:
ISBN: 9789089758927 Year: 2018 Publisher: Just Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De 29-jarige Aurelia Brouwers onderging op 26 januari 2018 euthanasie om een einde te maken haar zwaar psychisch lijden. Hieraan ging een proces van acht jaar vooraf. Aurelia overleed waardig. Met een lach om haar mond. Op haar vijftiende was Aurelia een vrolijke puber. Maar door een ontspoorde gezinssituatie en het overlijden van een vriendin raakte ze volledig met zichzelf in de knoop. Op een dag kon ze de pijn in haar hoofd niet meer aan. Ze pakte een scheermesje en beschadigde zichzelf. Hoe vaak en hoe hard iedereen ook riep dat ze ermee moest ophouden zich te beschadigen, Aurelia ging ermee door. Ze bezocht verschillende psychiaters die allemaal een eigen diagnose stelden Uiteindelijk wordt Aurelia, na een zelfmoordpoging, opgenomen in zowel een open als in een gesloten inrichting. Daar weet ze voor langere tijd, stapje voor stapje, haar grote schaamte te overwinnen. In een vlotte en aansprekende stijl vertelde Aurelia Brouwers haar levensverhaal. Ze beschreef haar ondragelijke geestelijke onrust en pijn. Ook beschreef ze het zelfbeschadigingsproces en haar leven in de inrichtingen. Ondanks de heftigheid van haar verhaal beschikte Aurelia over een grote dosis zelfspot en humor. Aurelia wilde het taboe rond euthanasie in de psychiatrie doorbreken. Vlak voor het dood sprak ze met Volkskrantjournalist Margreet Vermeulen. Het artikel In mijn hoofd zit een monster dat steekt met honderd messen is als bijlage in dit boek opgenomen. Aurelia Brouwers (1988 - 2018) studeerde aan de Saxion Hogescholen in Deventer en hield jarenlang een veelgelezen blog bij. Ze was als ervaringsdeskundige verbonden aan de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging en gaf presentaties en voorlichting aan studenten en hulpverleners. Over Aurelia's laatste levensdagen maakte Sander Paulus (RTL) een ontroerende documentaire.


Video
Van binnenuit
Authors: ---
Year: 2002 Publisher: Bunnik Stichting Alzheimer Nederland

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In deze documentaire vertellen vier mensen met dementie over hun ervaringen en gevoelens.


Book
Door kanker getroffen : een lexicon van de ervaring
Authors: --- ---
ISBN: 9789058982001 Year: 2011 Publisher: De Tijdstroom

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoe ervaren kankerpatiënten hun ziekte?Dit lexicon is samengesteld uit veel autobiografieën die over de uiteenlopende vormen van kanker zijn geschreven. Hierin is aan de hand van korte thematische beschrijvingen de ervaring van kankerpatiënten weergegeven. De lemmas zijn uiteenlopend van aard en omvatten zowel gevoelens en fysieke ongemakken zoals schuld en kaalheid als vaak terugkerende gebeurtenissen zoals bezoek en wachten.


Book
Coachen met Biografisch Management : de dynamiek van het familie-DNA als fundament voor zelfsturing
Author:
ISBN: 9789024402601 Year: 2014 Publisher: Amsterdam Boom/Nelissen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Het werk legt de patronen bloot die bepalend zijn voor het dagelijks functioneren in het werk. Deze aanpak zorgt voor de verdieping van de persoonlijke levensgeschiedenis en biedt een fundament voor groei en daadwerkelijke verandering. Dit leidt bij de coachee tot transformatie van denken en handelen, zowel in het werk als privé. Dit boek geeft een helder en praktisch inzicht in het gebruik van Biografisch Management bij coachtrajecten


Book
Wervelkind : over jeugdtrauma en herstel
Author:
ISBN: 9789078761419 Year: 2014 Publisher: Amsterdam Tobi Vroegh

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De volwassen Hanna hunkert naar de liefde van haar moeder. Als die overlijdt, gaat het slechter en slechter met Hanna. Ze begrijpt het niet. Vervolgens wordt de lezer meegevoerd door Hanna?s pogingen om haar duistere geschiedenis bloot te leggen. Ze vertelt over haar onveilige jeugd, haar schokkende ervaringen in de (Belgische) psychiatrie, haar psychoses en zelfverminkingen, haar wanhopig zoeken naar een therapeut die haar helpt de puzzel van haar jeugd te leggen. Waardoor komt het bijvoorbeeld dat ze in haar slaap steeds denkt te stikken? En wat gebeurde er precies toen haar moeder haar als klein meisje meenam naar een afschrikwekkende man? Wat eiste moeder van Hanna in bed? Wat bezielde de vrouw? De puzzel wordt gelegd. Hanna kan verder. Dit is meer dan een overtuigende autobiografische roman over jeugdtraumaverwerking. Het is een moedige, integere getuigenis van een vrouw die op eigen kracht en met hulp haar levensproblemen weet te overwinnen. Bron: http://zoeken.bibliotheek.be/detail/Hanna-Bofaert/Wervelkind-over-jeugdtrauma-en-herstel/Boek/?itemid=%7Clibrary%2Fmarc%2Fvlacc%7C9082230


Book
De antiheld
Author:
ISBN: 9789462922761 Year: 2015 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Meer
Author:
ISBN: 9789066119253 Year: 2007 Publisher: Wormer Inmerc

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 123 << page
of 13
>>
Sort by