Narrow your search

Library

UCLL (496)

Arteveldehogeschool (340)

KU Leuven (290)

Thomas More Kempen (258)

VIVES - Kortrijk, Roeselare, Tielt, Torhout (258)

Thomas More Mechelen (236)

Hogeschool Gent (215)

Odisee (206)

KBR (204)

KDG (177)

More...

Resource type

book (828)

dissertation (317)

digital (43)

video (43)

periodical (18)

More...

Language

Dutch (1104)

English (73)

French (51)

Undetermined (16)

German (6)

More...

Year
From To Submit

2019 (8)

2018 (19)

2017 (28)

2016 (24)

2015 (26)

More...
Listing 1 - 10 of 1251 << page
of 126
>>
Sort by

Periodical
Sensoa positief.
Year: 2004 Publisher: Antwerpen : Sensoa,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Aids-patiënten.


Book
Patiëntencommunities op het web : theorie en praktijk
Authors: ---
ISBN: 9789086591213 Year: 2007 Publisher: Amsterdam VU Uitgeverij

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

86591213

Keywords

Internet --- Patiënten


Book
Mensen met HIV in Vlaanderen
Author:

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

klachten, Afl. 54 (sep 2004), Blo. 1-18

Keywords

Aids --- Patiënten


Book
Het beste uit "Homeopatisch bekeken" : een bloemlezing uit het gelijknamige tijdschrift
Authors: --- --- ---
ISBN: 9080127612 Year: 1993 Publisher: Gent Belgisch-Nederlands Informatiecentrum voor Homeopathie

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Video
Te gek om los te lopen
Authors: ---
Year: 2010 Publisher: Brussel VRT. Canvas,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In België zijn er zo’n vierduizend geïnterneerden, mensen die strafbare feiten hebben gepleegd maar -soms op erg twijfelachtige gronden- ontoerekeningsvatbaar werden verklaard. Eén op vier geïnterneerden zit voor onbepaalde tijd in de gevangenis zonder noemenswaardige behandeling. Panorama dook onder in de wereld van de geïnterneerden en ontdekte hoe willekeurig psychiatrische deskundigen soms werken. Panorama toont ook de schrijnende toestanden in de gevangenissen, door het tekort aan opvang in de psychiatrie.


Book
Ik was gestoord, zei men... dacht ik...
Authors: ---
Year: 2008 Publisher: Roeselare Roularta Books,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Video
Te gek !? van de Tour 2012 : 'Ik weet wat er komt, maar niet wat op me afkomt'
Author:
Year: 2012 Publisher: Brussel VRT. Canvas,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Te Gek!? van de Tour 2 brengt het relaas van een fietstocht van enkele ervaringsdeskundigen uit het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael Diest in de schaduw van de echte Tour De France. De patiënten en ex-patiënten die het fietsproject aanvatten, bevinden zich allemaal in een verschillende fase van het herstelproces van hun psychische aandoening. Het hoogtepunt van de reis is de beklimming van Le col du Tourmalet samen met de BV's Jelle Cleymans, Rik De Leeuw en Lucas Van Den Eynde. Voor elk van de patiënten betekenen de verschillende beklimmingen in de Pyreneeën niet enkel een metafoor voor de psychische strijd die ze blijven leveren, maar is de fietstocht ook een scharnierpunt naar een volgende en nieuwe periode in hun leven.


Video
Te gek !? van de Tour 2011 XL
Author:
Year: 2012 Publisher: Brussel. Canvas,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Documentaire over een 'te gekke Tour de France': de alternatieve Ronde van Frankrijk die van 12 tot 19 juli 2011 werd gereden door een aantal mensen die vroeger of momenteel zijn opgenomen in Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael Diest. Ze werden begeleid door personeel en directie van Sint-Annendael, enkele bekende wielerfanaten als Guido Belcanto, Helmut Lotti en zijn echtgenote Jelle Van Riet, Kristien Hemmerechts, Guy Swinnen en ex-prof wielrenner Serge Baguet. De fietsers zijn op dinsdag 12 juli 2011 vertrokken om een kleine week later aan te komen in het Psychiatrisch Ziekenhuis Saint-Paul de Mausole in het Zuid-Franse St Rémy de Provence. Dat is het ziekenhuis waar Vincent Van Gogh ooit nog verbleef. Op het programma stond onder meer ook de legendarische Col du Galibier. Deze bijzondere Tour de France was een initiatief van Te Gek!?, een organisatie die al jaren ijvert voor een positieve beeldvorming rond psychische problemen en geestelijke gezondheid.


Book
Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid van mensen met psychische aandoeningen.
Authors: --- ---
Year: 2007 Publisher: Amsterdam : SWP,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen. De bijdragen gaan over herstel, over herstelprojecten, over empowerment en over empowerende praktijken en over ervaringsdeskundigheid en het inzetten van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek bevat een groot aantal indrukwekkende ervaringsverhalen. Verhalen van mensen over hoe zij het vinden om te leven met een psychische handicap en om psychiatrisch patint te zijn. Herstelverhalen, want ze gaan alle (ook) over de betekenis die zij geven aan wat hen overkomt, over manieren om het overweldigende in hun leven het hoofd te bieden en de lessen die zij onderweg leerden en leerden toepassen. Het eigen ervaringsverhaal opschrijven en ook nog eens gepubliceerd zien is een pure vorm van empowerment. Het 'vlekje' wordt de 'voorsprong'. De bron van schaamte wordt een bron van kennis, Een bron om trots op te zijn. Omgekeerd werkt het lezen van ervaringsverhalen ook bekrachtigend voor mensen die zelf kampen met een psychische aandoening en psychiatrisch patint zijn. Daarnaast zijn er bijdragen over veelbelovende praktijken die gebaseerd zijn op ervaringsverhalen en kennis op grond daarvan. In deze bijdragen wordt duidelijk hoe ervaringsdeskundigen hun kennis toepassen en anderen daarmee van dienst kunnen zijn Inhoudsopgave : Proloog Herstel Herstel: over leven met een psychische aandoening De moed om te zijn Mijn bank Bekentenis van een onwillige patint Leven met een aandoening en met de psychiatrie Lijfsbehoud, levenskunst en lessen om van te leren Een weg naar herstel. Van patint tot 'mens met een gebruiksaanwijzing' Mijn eigen weg Herstellen doe je zelf. Cursus voor en door clinten Hulp bij zelfhulp. De opzet en ondersteuning van herstelactiviteiten in ggz-instellingen Het persoonlijke publiek maken. Werken met patintervaring in de psychiatrie Clinten trainen hulpverleners Ervaringsdeskundig op weg Clinten en hulpverleners als collega's. Als ervaringsdeskundigen in dienst van onze zorginstelling Voorbij wij en zij. Dilemma's bij het inzetten van ervaringsdeskundigen Samen Mijn weg naar de top. Of toch niet helemaal? Samen deskundig. Clinten in dialoog met hulpverleners TOED: Opleidingen voor ervaringsdeskundigen 'Ik ben gek, en wat dan nog?' De stigmatisering van 'gekken' De samenleving, dat zijn wij! Persoonlijke ervaringen met stigmatisering Ik ben geen psychiatrische ziekte! Herstellen van schizofrenie Afkicken en herstel, de weg terug Over reservaten en een bijna paradijselijke ervaring in de psychiatrie. Dertig jaar hulp, hulpverleners en mijn menselijke voorkeur Rehabilitatiescholing en herstel De wij-zij-kloof Epiloog. De kracht van het herstelbegrip


Book
Ik was gestoord : zei men ... dacht ik ...
Authors: ---
ISBN: 9789086791309 Year: 2008 Publisher: Roeselare Roularta Books

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Zot, gek, gestoord, getikt, overspannen, abnormaal,... Vaak denken we met één woord iets te kunnen vatten. Het tegendeel is meestal waar. Zeker wanneer het gaat over de menselijke binnenkant. Dit boek vertelt de beklijvende verhalen van mensen die ooit psychisch onderuit gingen. Mensen die het tijdens een periode in hun leven heel moeilijk hadden en het etiket 'psychisch gestoord' opgeplakt kregen. De verhalen worden een ontdekkingstocht langs beelden en woorden. Over stemmen, zelfmoordgedachten, zelfpijniging, verslaving... Maar ook over genieten, triomf, liefde, muziek,... Een taboe wordt doorbroken, angst krijgt een gezicht, de afstand naar die vreemde ongrijpbare gevoelens wordt bijzonder klein. Het stereotiepe denken krijgt een andere invulling. Voor dit boek liet Cathy Van Gorp zich onderdompelen in de levens van mensen, ging samen met hen op stap en legde hun verhalen vast vanuit de overtuiging dat verschil niet veroordelend gehanteerd mag worden. Terwijl er wordt gefietst, gevaren, gebowld en koffie gedronken, ontdekken we mensen die op onszelf gelijken, ontdekken we de kracht die vaak schuilgaat achter een gekwetste façade.

Listing 1 - 10 of 1251 << page
of 126
>>
Sort by